Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 10. 2020,
21.03

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

NK Aluminij NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Ilija Martinović

Četrtek, 8. 10. 2020, 21.03

3 leta, 6 mesecev

Ilija Martinović po debiju za NK Maribor

Stiska zobe, trenira in sporoča navijačem Maribora: Igrali bomo bolje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Maribor Ilija Martinović | Ilija Martinović je po slabem letu končno zaigral v Prvi ligi Telekom Slovenije. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Ilija Martinović je po slabem letu končno zaigral v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Črnogorski branilec Ilija Martinović je proti Olimpiji dočakal krstni nastop v vijoličastem dresu na tekmi za točke. Večni derbi se je končal brez zmagovalca (1:1), Martinović, ki je odigral prvo prvenstveno srečanje po slabem letu, pa si ga bo zapomnil tudi po bolečinah, posledicah močnega udarca. Dres Maribora doživlja kot privilegij in verjame, da bodo vijolice prvoligaški maraton končale kot prve.

Olimpija Aluminij
Sportal V Kidričevem delitev točk: Koper zapravljal nemogoče #video

Dolgo časa se je izogibal igriščem Prve lige Telekom Slovenije. Prejšnjo jesen je bil eden od najboljših in najbolj cenjenih branilcev tekmovanja. V dresu Aluminija si je pridobil ogromno simpatizerjev, na njegov naslov so začele deževati ponudbe. Nazadnje je nastopil za Kidričane 30. novembra 2019, spomladi, ko je že postalo jasno, da je odhod neizbežen, pa ni več nastopal.

Izgubil je tekmovalno formo. Zdaj jo bo poskušal obnoviti v dresu Maribora, 15-kratnega slovenskega prvaka, s katerim ima velike načrte. ''Potreboval bom še nekaj časa, da ujamem pravo formo. Ko igraš za Maribor, mora biti za vsakega posameznika vsaka tekma kot finale. Z veliko željo in motivom sem šel na igrišče, nisem okleval, nisem se izmikal nobenemu dvoboju,'' je 26-letni Ilija Martinović za klubsko stran spregovoril o občutkih po krstnem nastopu.

Najlepši trenutek NK Maribor na večnem derbiju, zadetek Jasmina Mešanovića:

Usoda je hotela, da je prvič dres Maribora na prvenstveni tekmi oblekel ravno na večnem derbiju z Olimpijo. Nanj ga v teh dneh spominjajo tudi bolečine. ''Dobil sem udarec, bolečine so še prisotne, a stisnem zobe in treniram. Dobro se zavedam, v kakšni situaciji smo. Z glavo na ''kopačko'' ni izbira, ampak pogoj. To moramo imeti ves čas pred očmi. Ko spustim glavo in vidim grb, ki ga nosim, želim pokazati moč in vse svoje sposobnosti. Mnogi si želijo nositi ta dres, kar pa ni mogoče. Privilegij je, da smo tukaj, in verjamem, da bomo s tem vodilom klubu povrnili zaupanje,'' je dal vedeti, kako močno spoštuje Maribor in doživlja veličino kluba, ki v tej sezoni ne more biti zadovoljen z rezultati. Iz Evrope se je poslovil veliko prekmalu, po uvodni šestini prvenstvene sezone pa za vodilno Muro zaostaja štiri točke.

Rok Kronaveter
Sportal Kronaveter je preslišal vzklike s tribun in se posul s pepelom

Trenutno razpoloženje ni pozitivno, a ...

Mariboru želi v tej sezoni pomagati do naslova prvaka. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mariboru želi v tej sezoni pomagati do naslova prvaka. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Martinović priznava, da ozračje v mariborskem klubu po neprepričljivih rezultatih ni takšno, kot bi si ga želeli. Po burnem odzivu navijačev, ki so po derbiju z Olimpiji namenili igralcem kar nekaj žaljivk, ima sporočilo za vse, ki nosijo v srcu strast do vijolične barve.

''Zavedam se, da tukaj štejejo le zmage, in trenutno razpoloženje ni pozitivno. Verjemite, da smo mi v slačilnici tisti, ki smo najbolj razočarani zaradi slabšega začetka sezone. Toda prvenstvo je maraton in sem prepričan, da bomo na koncu pokazali, kdo smo in kaj zmoremo. Smo skupina oseb z različnimi značilnostmi, ne zadostuje pritisk na gumb, da bi vse delovalo brezhibno,'' ga spremlja pozitiven občutek, saj verjame, da bo Maribor v nadaljevanju sezone postopno pridobival mesta in na koncu prvoligaški maraton končal na najvišji stopnički.

Sportal Tretji polčas derbija. Navijači Maribora grozili nogometašem.

Če bi obveljal takšen scenarij, bi bili zadovoljni tudi navijači, ki so po novem domačem neuspehu proti Olimpiji, v Ljudskem vrtu niso premagali zmajev že sedemkrat zapored, izgubljali živce.

Mariborčane čaka nov izpit v prvenstvu 17. oktobra v Novi Gorici. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mariborčane čaka nov izpit v prvenstvu 17. oktobra v Novi Gorici. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

''Navijači razumljivo vidijo le tisto, kar se dogaja na igrišču, med tekmo. Veliko je odrekanja, pri vseh igralcih, strokovnem štabu, vseh v klubu. To trenutno ni opazno na igrišču, se pa zavedamo, da moramo igrati boljše. In tudi bomo,'' črnogorski legionar, ki je prvi nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije, kako simbolično, kot branilec Aluminija 15. julija 2017 vpisal prav v Ljudskem vrtu (0:1), obljublja boljše predstave Maribora.

Mauro Camoranesi - NK Maribor
Sportal Pokvarjeno rojstnodnevno presenečenje Maura Camoranesija

Trener Mauro Camoranesi je proti Olimpiji prvič predstavil obrambo s tremi možmi, ki zahteva od branilcev še več tekalnega vložka. Martinović je priznal, da mora v takšni postavitvi na tekmo odteči vsaj 11 km, v igri s štirimi igralci v zadnji vrsti pa je ponavadi pretekel pod mejo 10 km. Bo ostal trener Maribora dosleden ideji s tremi branilci? O tem se bomo prepričali 17. oktobra, ko čaka Mariborčane gostovanje v mestu vrtnic. To bo tudi priložnost za prvi gostujoči nastop Martinovića v dresu vijolic.

Ne spreglejte