Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 12. 2020,
11.49

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Natisni članek

Timi Max Elšnik Dino Skender NK Tabor Sežana NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 11. 12. 2020, 11.49

3 leta, 4 mesece

Timi Max Elšnik in Dino Skender o tekmi s Taborom

Kapetan Olimpije odkrito o potezi vodstva: Zelo sem bil presenečen #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Pred Olimpijo je zelo pomemben prvoligaški izpit. V soboto v Stožice prihaja Tabor, tekmec, ki je zmajem v preteklosti zakuhal nemalo težav. "Ta niz moramo prekiniti in premagati Tabor," sporoča Timi Max Elšnik, ki je spregovoril tudi o hrvaških okrepitvah Olimpije in dvojni vlogi kapetana. Njegov trener Dino Skender dobro ve, katerega darila bi se najbolj razveselil v soboto.  

Grega Sorčan
Sportal Bravo izkoristil hudo napako vratarja, prvaki padli na Krasu #video

Nogometaši Olimpije bodo v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije na domačih tleh, na katerih so nazadnje v večnem derbiju premagali Maribor, tokrat gostili Tabor. Trener Dino Skender na češnjice nima lepih spominov. Mladi hrvaški strokovnjak je morda res še neporažen na obračunih z Mariborom in velja za "črno mačko" vodilnega prvoligaša, ki bo v soboto proslavil 60. rojstni dan. Po drugi strani pa ima Skender v slovenski prvi ligi tudi svojo "nočno moro". To je ravno Tabor.

Skenderja na rojstni dan kaznovali s 300 evrov 

Dino Skender kot trener Olimpije še ni izgubil proti Mariboru, prav tako pa tudi še ni premagal Tabora. | Foto: Grega Valančič/Sportida Dino Skender kot trener Olimpije še ni izgubil proti Mariboru, prav tako pa tudi še ni premagal Tabora. Foto: Grega Valančič/Sportida Kraševci so ga najprej spravili v slabo voljo ob koncu prejšnje sezone, ko so nepričakovano zmagali v Stožicah in zmajem otežili pot do naslova, od katerega jih je nato ločil le en zadetek v Celju. V tej sezoni so češnjice premagale Olimpijo še na Krasu (2:1). Po tisti zmagi so se za kratek čas povzpele celo na prvo mesto, a ga nato hitro, zlasti zaradi skromnih rezultatov na gostovanjih, tudi zapustile. V zadnjem nastopu so dokazale, da bi bili lahko še kako neugodni za Ljubljančane, saj so na domačih tleh strli odpor prvakov iz Celja (1:0). Bi lahko prekrižali načrte tudi zmajem?

"Tekmo proti Taboru moramo odigrati na visoki ravni. Gremo po zmago," napoveduje 37-letni Slavonec, ki je v četrtek praznoval 37. rojstni dan. Zato ne bi imel nič proti, če bi mu varovanci za osebni praznik čestitali z zmago nad neugodnim tekmecem.

Zmagoviti gol napadalca Tabora Djala Aldairja na zadnji tekmi proti Olimpiji (2:1):

Ravno na njegov rojstni dan je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) sporočil, da je Olimpija kaznovana s 300 evrov. Skender se namreč na gostovanju v Celju ni držal pravil – ni izpolnjeval odločitev pristojnega organa NZS, na stadionu Z'dežele je igralcem med tekmo pomagal z glasnimi nasveti in jih usmerjal s tribun. Za to je kaznovan, tako da ni smel sedeti na klopi, imel je prepoved dostopa do slačilnic in uradnega tehničnega prostora, a se je znašel po svoje. Ker ni bilo gledalcev, so njegove besede lažje pripotovale do ušes varovancev, ki jih konec tedna čaka nov izziv.

Elšnik: Vidim se kot poštenega fanta in igralca

Da je Tabor zelo neugodna ekipa, je prepričan tudi kapetan Timi Max Elšnik. "Tabor ti lahko hitro povzroči težave. Moramo se maksimalno pripraviti, že kot po tradiciji imamo z njimi težave, zadnji dve tekmi smo izgubili, zato moramo ta niz v soboto prekiniti in zmagati," meni 22-letni Štajerec, ki je na zadnji tekmi v Sežani dosegel lep zadetek, a mu po končanem dvoboju ni bilo do veselja, saj je Olimpija ostala praznih rok.

O kapetanskem traku pri Olimpiji in mladi reprezentanci:

To bo prva tekma med Olimpijo in Taborom, na kateri bo Elšnik nosil kapetanski trak. Po novem je kapetan kar dveh ekip – Olimpije in mlade slovenske reprezentance do 21 let! "To je velika odgovornost. Vidim se kot poštenega fanta in igralca. Do vseh imam korekten odnos in čutim, kako mi ekipa vrača spoštovanje – tako v reprezentanci kot pri Olimpiji. Si moraš pa to vseeno zaslužiti," poudarja, da je zelo zadovoljen z vzdušjem v moštvu. Zaveda se, da je kot kapetan medijsko bolj izpostavljen. "To velja zlasti za mlado reprezentanco, sploh zdaj, ko bo Euro. Poslušal sem izjavo selektorja, kapetan bo medijsko na Euru zelo izpostavljen, tako da je treba biti pripravljen tudi na to," komaj čaka na nove izzive. Slovenska reprezentanca do 21 let, ki ji poveljuje Milenko Ačimović, se bo prihodnje leto na Euru v skupini B pomerila z vrstniki iz Španije, Italije in s Češkega.

Sportal Negotovost Ačimovića po žrebu, ki Sloveniji ni prizanesel

"Lahko samo čestitamo vodstvu kluba, da so jih poiskali"

Prepričan je, da lahko Olimpija s pomočjo Milovića, Kvesića in Močinića lažje osvoji naslov prvaka. | Foto: Planet TV Prepričan je, da lahko Olimpija s pomočjo Milovića, Kvesića in Močinića lažje osvoji naslov prvaka. Foto: Planet TV Elšnik je v mladi reprezentanci na seznamu kapetanov nasledil napadalca Maribora Jana Mlakarja, pri Olimpiji pa izkušenega branilca Mirala Samardžića, ki je primoran zaradi kazni izpustiti še dve tekmi. "Zelo sem bil presenečen, da so se v klubu odločili zame. Resda sem nekoliko mlajši od večine ekipe, a sem dal v karieri vseeno že marsikaj skozi. Imam določene izkušnje iz tujine, ki so mi pomagale, ko sem se vrnil v slovensko ligo," je nekdanji legionar Derby Countyja presrečen, da je lahko kapetan tako v klubu kot tudi reprezentanci.

Vesel je tudi, da je Olimpija prejšnji mesec sklenila sodelovanje s tremi izkušenimi Hrvati. Zmajem so se pridružili Goran Milović, Mario Kvesić in kot zadnji Ivan Močinić. "To so pomembne okrepitve za naš kader, našo ekipo. Lahko samo čestitamo vodstvu kluba, da so jih poiskali in prepričali, naj pridejo k nam. Res so dodana vrednost, vidi se, da nam želijo pomagati. Lahko sem samo srečen, da jih imamo. Kakovostne igralce bomo vedno radi sprejeli, saj je vsem skupni cilj biti prvak," doživlja prihod hrvaških soigralcev kot korak proti zastavljenemu cilju. Za zdaj za vodilnim Mariborom zaostajajo tri točke.

Dogajanje v Stožicah lahko v soboto spremljate v neposrednem prenosu na Planet TV z začetkom ob 17. uri.

Sportal Maribor z igralcem manj skočil na vrh, Olimpija v Celju pustila dve točki
Ne spreglejte