SiolNET. Sportal Prva liga
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Vijol'čni teden

Akcija NK Maribor tako uspešna, da so jo podaljšali

0,15

termometer

Ljudski vrt stadion Maribor
Nogometno dogajanje v Ljudskem vrtu prisilno počiva. Nogometa se ne bo igralo vsaj do začetka maja. Foto: Vid Ponikvar

Krvodajalska akcija Vijol'čni teden je v mestu ob Dravi kljub izrednim razmeram naletela na ogromen odziv. Zbrali so kar 50.440 mililitrov krvi, akcija pa se je podaljšala še na ponedeljek, 6. aprila. "Hvala NK Maribor, hvala Rdečemu križu in hvala vsem krvodajalcem za odziv," se zahvaljuje dr. med. Matjaž Vogrin, strokovni direktor UKC Maribor.

Miran Pavlin Sportal Z roko v roki za lepši jutri slovenskega nogometa

V Mariboru poteka akcija s plemenitim namenom. Naletela je na tako velik odziv, da bodo vrata za darovalce krvi odprta tudi v začetku prihodnjega tedna. "Ne glede na izredne razmere so klici vseh, ki so se odzvali našemu povabilu, da skupaj pomagamo, presegli kapacitete na zunanji lokaciji na srednji zdravstveni šoli, tako da bo akcija podaljšana še v prihodnji ponedeljek, saj zdravstvene ustanove potrebujejo nenehen dotok sveže krvi, ker imajo nekatere sestavine krvi življenjsko dobo le nekaj dni," so sporočili iz mariborskega kluba, ki je skupaj z Rdečim križem najbolj zaslužen za izvedbo krvodajalske akcije, s katero se povečujejo vedno potrebne zaloge krvi.

"Hvala NK Maribor, hvala Rdečemu križu in hvala vsem krvodajalcem za odziv. V UKC Maribor potrebujemo vsak teden 300 doz krvi, tako da je to prispevek v tem tednu. Vabilo pa velja tudi v prihodnje. Pridite in darujte kri, ker jo nujno potrebujemo," poudarja dr. med. Matjaž Vogrin, strokovni direktor UKC Maribor.

NK Maribor Thumb Krvodajalska akcija Sportal Plemenita akcija NK Maribor, ponosnega na vse zdravstvene delavce v Sloveniji

Kje in kdaj lahko darujete kri?

Krvodajalske akcije potekajo vsak ponedeljek, torek in četrtek med 7.30 in 12.00 na novi zunanji lokaciji, Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Maribor (Trg Miloša Zidanška 3, 2000 Maribor). Krvodajalci bodo tudi v prihodnje vabljeni prek SMS-vabila, v katerem jih bodo prosili za povratni klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje. Krvodajalce, ki se sami odločijo za prihod, pa prosijo, da pred prihodom na krvodajalsko akcijo vedno pokličejo telefonski številki Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor: 041 320 796 ali 02 321 22 71.

NK Maribor Sportal Maribor je potrdil Zahovićevega naslednika

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin