Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 12. 2021,
9.34

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

zimske olimpijske igre Peking 2022

Petek, 3. 12. 2021, 9.34

2 leti, 3 mesece

Prazne tribune tudi na olimpijskih igrah v Pekingu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Peking Zimske Olimpijske Igre 2022 Gledalka | Obstaja možnost, da bodo zimske olimpijske igre potekale brez prisotnosti gledalcev. | Foto Reuters

Obstaja možnost, da bodo zimske olimpijske igre potekale brez prisotnosti gledalcev.

Foto: Reuters

Zimske olimpijske igre, ki bodo februarja prihodnje leto v Pekingu, bi bile lahko tako kot letošnje poleti v Tokiu zaradi pandemije covida-19 brez gledalcev, tudi domačih, poročanje kitajskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP. Ta čas še ni znano uradno stališče oblasti in organizatorjev, koliko gledalcev bo lahko na prizoriščih.

Kunlun Red Star
Sportal Kitajska olimpijska hokejska uganka še ni razrešena

Nacionalna arena, kjer bo hokejski turnir, ima 18.000 sedežev, kakšnih 6000 naj bi jih bilo zasedenih med OI, lahko pa bo določeno, da bo morala biti dvorana povsem prazna, je upravnik objekta Lei Ming povedal za dnevnik Global Times.

Že pred časom so se kitajske oblasti odločile, da na tribunah ne bo gledalcev iz tujine. Domači bodo morali ob tem, da bodo cepljeni, pokazati tudi negativni izid testiranja za novi koronavirus, je dejal Ming.

Na Kitajskem, kjer je bil virus konec leta 2019 prvič odkrit, so uvedli stroge ukrepe za zajezitev epidemije. Dva meseca pred OI nič ne kaže, da bi bili omejitveni ukrepi olajšani.

Biatlonski, tekaški in skakalni center za zimske olimpijske igre 2022. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Biatlonski, tekaški in skakalni center za zimske olimpijske igre 2022. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

OI bodo tako potekale v "mehurčku", stikov med udeleženci OI in domačim prebivalstvom tako ne bo, razen s tistimi, ki bodo v omejenih koridorjih za gibanje. Kitajci, ki bodo potrebni za izvedbo tekmovanj, bodo v "mehurček" vstopili že pred začetkom tekmovanj in ga potem do konca ne bodo smeli več zapustiti. Vsi se bodo morali tudi dnevno testirati.

Zimske OI bodo potekale med 4. in 20. februarjem, sledile bodo paraolimpijske igre med 4. in 13. marcem, tudi zanje bodo veljala podobna pravila.

olimpijska medalja peking 2022
Sportal Toliko olimpijskih medalj Sloveniji napovedujejo v Pekingu
kitajska OI
Sportal Nov virus za olimpijske igre predstavlja določen izziv, jih pa ne ogroža
Ne spreglejte