SiolNET. Sportal Olimpizem
0,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Organizatorji olimpijskih iger v Los Angelesu imajo pripravljenih 6,9 milijarde dolarjev

0,22

termometer

LOs Angeles olimpijske igre 2028 Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports
Gradnja štadiona, ki bo gostil tudi odrtje in zaprtje olimpijskih iger leta 2028. Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports za Reuters.

Organizatorji olimpijskih iger Los Angeles 2028 so razkrili, da imajo za igre pripravljena denarna sredstva v višini 6,9 milijarde dolarjev. Obljubili so tudi, da bodo pripravili spektakel, ki ne bo presegel tega zneska, kot se po navadi zgodi pri organizaciji iger.

Organizatorji OI 2028 so dejali, da je v olimpijski načrt, ki sloni na že postavljenih športnih objektih in infrastrukturi, že vključen dodatni znesek 615,9 milijona dolarjev, če bi se kaj zalomilo.

Zdajšnji znesek je sicer višji, kot je bil tisti leta 2017 med kandidaturo (5,3 milijarde dolarjev ob takratni vrednosti valute). Zdajšnja višja številka je posledica verjetne inflacije v prihodnjem desetletju.

Organizatorji so denarni načrt predstavili zato, ker je lani v javnost prišla vest, da bi OI v Parizu 2024 lahko stale 616 milijonov dolarjev več, kot so predvidevali.

To bodo tretje poletne olimpijske igre v tem kalifornijskem mestu, prvič so bile tam leta 1932, drugič pa leta 1984.

Preberite še:

Jani Klemenčič Sportal "Kdor misli, da je Bled poln, naj gre v Dubrovnik" Sinhrono plavanje Sportal Ko so za olimpijske medalje streljali žive golobe, pisali pesmi in sinhrono plavali sami s seboj

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin