Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2024,
15.48

Osveženo pred

1 ura, 15 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024 vaterpolo

Natisni članek

Petek, 9. 8. 2024, 15.48

1 ura, 15 minut

Protest na vaterpolskem olimpijskem turnirju

Italijani protestno prve štiri minute sploh niso igrali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Italija vaterpolo Pariz 2024 | Selektor Alessandro Campagna je imel marsikaj za pripomniti na sojenje. | Foto Guliverimage

Selektor Alessandro Campagna je imel marsikaj za pripomniti na sojenje.

Foto: Guliverimage

Vaterpolski turnir na olimpijskih igrah prehaja v sklepno fazo. Na sporedu so polfinalni boji, srečanja pa potekajo tudi za razvrstitev med 5. in 8. mestom. Na prvem dvoboju tam smo videli protest italijanske reprezentance, ki je želela opozoriti na sodniško napako na njihovem četrtfinalnem dvoboju proti Madžarski.

Srbija vaterpolo
Sportal Še tretjič zapored olimpijski prvak tisti, ki je treniral v Kranju?

Italijani so v sredo Madžarom priznali premoč po petmetrovkah, v drugi četrtini pa po prekršku Francesca Condemija nad Szilardom Jansikom ostali štiri minute z igralcem manj, nasprotnik pa je dobil tudi kazenski strel. Čeprav so Italijani nato zaigrali odlično in prešli v vodstvo, so bili ob koncu tekme znova bolj zbrani Madžari.

Sodnika Veselin Mišković, ki je po ogledu posnetka s sistemom Var dosodil kazen nasilne igre Condemiju, in Adrian Alexandrescu sta po odločitvi svetovne organizacije vodnih športov že končala sojenje na turnirju, a za Italijo je to slaba tolažba, saj so izpadli iz boja za kolajne.

Proti Španiji štiri minute "z igralcem manj"

Italijani so zato na srečanju za mesta med 5. in 8. proti Španiji v boj za prvo žogo poslali prav Condemija. Ta je žogo priboril, nato pa je selektor Alessandro Campagna zahteval minuto odmora in ga zamenjal, kot da je izključen. Po njej "setebello" v napadu ni ogrožal nasprotnih vrat in le čakal iztek 30 sekund napada, v obrambi pa se je vedno eden izmed igralcev umaknil, tako da so Španci napadali šest proti petim – tako kot Madžari na četrtfinalnem obračunu.  Italijani so protest izrazili tudi ob igranju himne na dvoboju s Španijo, ko so obrnili hrbet uradnim osebam za zapisnikarsko mizo. | Foto: Guliverimage Italijani so protest izrazili tudi ob igranju himne na dvoboju s Španijo, ko so obrnili hrbet uradnim osebam za zapisnikarsko mizo. Foto: Guliverimage

Srečanje, ki ne enim ne drugim ne pomeni veliko, se je končalo z 11:9 v korist Španije, ki se bo borila za peto mesto, Italijani pa bodo igrali za sedmo.

Sportal Posnetek grških vaterpolistov sredi Pariza zakuril splet #video
Slovenija Rokomet
Sportal Stavnice ne verjamejo v Slovenijo
Toni Vodišek Pariz 2024
Sportal Toni Vodišek osvojil srebrno medaljo na olimpijskih igrah
Pariz 2024 kite Toni Vodišek
Sportal Vodišek srebrn, v igri za kolajno Pia Babnik, rokometaši ob 21.30
Ne spreglejte