SiolNET. Sportal OI Tokio
1,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Čehovo dekle objavilo svoj pogled, njegov nekdanji trener vse zanika

1,58

termometer

Anna Maria Orel
Čehovo dekle Anna Maria Orel Foto: Guliverimage

Kristjan Čeh se je dober mesec dni pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu, kjer je bil v finalu peti v metu diska, razšel s trenerjem Gorazdom Rajherjem. Ta ni dovolil, da bi na treningih sodelovala Anna Maria Orel, estonska metalka kladiva in Čehovo dekle. Orlova je svoj pogled na vse skupaj objavila na družbenem omrežju Instagram.

"Po mesecih, ko sem molčala, je zdaj končno napočil čas, da se odzovem. Nikoli v življenju me še niso tako nadlegovali in nisem bila priča toliko grožnjam dveh odraslih moških kot v zadnjih mesecih. Kršili so mi osnovne pravice, tako človeške kot športne. Hoteli so, da zapustim svojega fanta, česar seveda nisem naredila, ker sem 25-letna ženska in sama sprejemam odločitve. Prepovedali so mi prihod na stadion in s svojim fantom nisem smela trenirati," je zapisala Anna Maria Orel.

Gorazd Rajher je v izjavi za STA odločno zanikal omenjene grožnje in nadlegovanje. "To, kar je zapisala glede groženj in nadlegovanja, je čista laž. Kar je napisala, ni res, nihče ji ni grozil, to je zgolj hrana za medije. Sam sem se vedno zavzemal za to, da je delo delo, prosti čas pa prosti čas. Služba je služba, družba pa družba. In šport je za Kristjana Čeha služba," je dejal nekdanji trener slovenskega olimpijca v metu diska.

"Nikoli mu nisem svetovala, naj zapusti trenerja"

Estonka je poudarila tudi, da ni vplivala na razhod Čeha s trenerjem. "Čehu nisem nikoli svetovala, naj zapusti trenerja pred najpomembnejšo sezono v življenju, pred olimpijskimi igrami v Tokiu. Podpirala sem ga in skupaj sva poskušala rešiti zaplet."

Zapisala je, da je njegova "ekipa" delala proti njemu in da je to oba skoraj zlomilo. "Bila sem na poti do olimpijskega nastopa v svoji disciplini. Vedno sem poskušala biti prava profesionalka, trening je bil na prvem mestu. Medtem ko sem se ukvarjala z vsemi ničvrednimi stvarmi, psihično nisem bila dovolj močna in na koncu mi ni uspelo."

Kristjan Čeh, Berlin, september 2020 Sportal Drama! Najboljši slovenski atlet zaradi spora ostal brez trenerja

Kritizirala je tudi novinarje, češ da jih je lahko sram, ker niso preverili vseh informacij. "Z izmišljenimi zgodbami hrepenijo le po klikih, čeprav me sploh niso vprašali za komentar. To je najino življenje, ne pa smešna zgodba za druge, ki so brali članke in ocenjevali." Zapis je končala z besedami: "Vse, kar lahko naredim, je, da vas prosim za več sočutja v prihodnje. Nikoli ne veš, kaj se dogaja za odrom."

Orlova ni poimensko navedla, kdo sta moška, ki naj bi jo nadlegovala. Se je pa Čeh pred OI razšel tako z Rajherjem, ki je bil pred tem vseh sedem let njegov trener in je tudi odkril njegov talent, kot tudi z menedžerjem in nekdanjim kolesarjem Aldom Inom Ilešičem.

Kristjan Čeh se je s trenerjem razšel junija. Kristjan Čeh se je s trenerjem razšel junija. Foto: Guliverimage

"Ne smemo mešati posla in čustev"

"Treningi in tekme so Čehova služba. Ne smemo mešati posla in čustev, to ne gre. Tu ni ničesar osebnega, gre pa za odnos do posla. Nihče ne hodi ter je z ženo v službi, če ta tam ne dela. Mene nič ne zanima, kaj kdo dela v prostem času. Tako je bilo tudi januarja in februarja, ko sva s Kristjanom prvič govorila o tem, ali je lahko njegovo dekle na treningih. Sedem let sem z njim, vem za vsak njegov dih, zadnja tri leta pa sva imela profesionalen odnos. To pa je tisto, kar sem vedno in bom tudi vedno zahteval," je dejal Rajher, ki je bil 14 let tudi policist.

"Zaradi različnih pogledov, s kom lahko treniram, je prišlo do prehitrih reakcij tako na moji kot na trenerjevi strani. Zahteval je, da pri treningu ni mojega dekleta, Orlove, metalke kladiva iz Estonije. To je bil glavni razlog, zato sva se razšla," pa je sredi junija, ko je v javnost prišla novica o njegovem razhodu s trenerjem, za STA povedal Čeh, ki se nocoj iz Tokia vrača v domovino.

Lamont Marcell Jacobs Sportal Senzacija OI v Tokiu: v Teksasu rojeni policist, ki skoraj ne zna angleško Kristjan Čeh Sportal Kristjan Čeh na koncu peti, Dvoršakova sedma

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin