Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 6. 2021,
10.55

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

10

Natisni članek

Tokio 2020 Kristjan Čeh Kristjan Čeh

Sreda, 16. 6. 2021, 10.55

1 leto, 3 mesece

Drama! Najboljši slovenski atlet zaradi spora ostal brez trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

10

Kristjan Čeh, Berlin, september 2020 | Kristjan Čeh se je dober mesec pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu razšel s svojim trenerjem. | Foto Guliverimage

Kristjan Čeh se je dober mesec pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu razšel s svojim trenerjem.

Foto: Guliverimage

Najboljši slovenski atlet Kristjan Čeh se je dober mesec dni pred olimpijskimi igrami v Tokiu razšel s svojim trenerjem Gorazdom Rajherjem, ki je bil v času Čehove tekmovalne kariere njegov edini trener. Razlog za razhod je dokaj banalen.

Kristjan Čeh, eden najbolj obetavnih slovenskih atletov zadnjega obdobja in slovenski rekorder v metu diska, je v izjavi za STA povedal, da je razlog spora v tem, da trener Gorazd Rajher ni želel, da bi na treningih sodelovala Anna Maria Orel, metalka kladiva iz Estonije, in Čehovo dekle.

Orjak s Ptuja novega trenerja še nima, ne verjame pa, da bi z Rajherjem lahko zgladila spor. Pred časom je prekinil tudi sodelovanje s svojim managerjem Aldom Inom Ilešičem, nekdanjim kolesarjem, ki je med drugim tudi predsednik ptujskega atletskega kluba, kjer trenira tudi Čeh.

Čeh: Prišlo je do prehitrih reakcij

"Zaradi različnih pogledov glede tega, s kom lahko treniram, je prišlo do prehitrih reakcij tako na moji kot tudi na trenerjevi strani. Zahteval je, da pri treningu ni zraven mojega dekleta. To je bil glavni razlog, zato sva se razšla," je za STA pojasnil Čeh, ki je eden najboljših slovenskih atletov zadnjega obdobja.

Metalka kladiva iz Estonije Anna Maria Orel. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Metalka kladiva iz Estonije Anna Maria Orel. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Rajher: Moja vrata so še vedno odprta

Svojo plat zgodbe je za STA predstavil tudi Rajher, ki poudarja, da so njegova vrata še vedno odprta.

"Kristjan ni sprejel načina dela, tega, da ne meša posla s privatnim življenjem. Ko smo to želeli predstaviti, je dejal, da mu grenimo življenje. Mogoče smo šli nekoliko ostro, da ne more trenirati z Orlovo, ki ga moti med treningi. On ni sprejel, da ima trening vrhunskega atleta svoje pogoje in zahteve, tudi odrekanja. Sam sem še vedno pripravljen delati z njim, to sem povedal vsem. A sem bil vedno načelen, vedno sem zahteval maksimum od sebe in to pričakujem tudi od drugih," je pojasnil Rajher.

Naslednja tekma: ekipno evropsko prvenstvo

Čeh, ki bo jutri zjutraj s slovensko reprezentanco odpotoval na ekipno evropsko prvenstvo v Bolgarijo, je 27. maja na Ptuju v metu diska z 69,52 metra postavil slovenski rekord. To je zdaj tudi novi mlajši članski evropski rekord in še vedno drugi izid sezone na svetu, kar je odličen obet pred olimpijskimi igrami v Tokiu, kjer pa si Čeh ne želi prevelikega nalagati bremena.

Ne spreglejte