Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2024,
14.46

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Natisni članek

odbojkarska liga narodov Argentina slovenska odbojkarska reprezentanca

Sreda, 26. 6. 2024, 14.46

3 mesece

Slovenski odbojkarji v petek ob 20. uri proti Argentincem

"Zdaj smo tukaj, da zgodbo zapeljemo do konca" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
slovenska odbojkarska reprezentanca : Argentina, liga narodov | Slovenski odbojkarji so v torek odpotovali v Lodž, kjer bodo v petek ob 20. uri igrali četrtfinale lige narodov proti Argentini. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenski odbojkarji so v torek odpotovali v Lodž, kjer bodo v petek ob 20. uri igrali četrtfinale lige narodov proti Argentini.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v torek odpotovala na Poljsko, kjer bo nastopala na zaključnem turnirju lige narodov. Slovence četrtfinale v Lodžu proti Argentini čaka v petek ob 20. uri. Že danes ob 18. uri pa bodo dobili tekmece v skupinskem delu olimpijskih iger.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Italija, liga narodov, Stožice
Sportal Slovenci zadovoljni s tekmeci na olimpijskih igrah #video

Pred slovenskimi odbojkarji je zaključno dejanje prvega dela reprezentančne sezone. Po treh odigranih turnirjih lige narodov v Turčiji, na Japonskem in v Ljubljani so z 11 zmagami in zgolj enim porazom redni del končali na prvem mestu. A zdaj se vse začenja znova. V Lodžu bo namreč na izločanje nastopila najboljša osmerica rednega dela.

Tonček Štern pred turnirjem v Lodžu (video: STA):

Četrtfinale se bo s tekmama med Japonsko in Kanado ter Poljsko in Brazilijo začel v četrtek, Slovenci pa bodo četrtfinalni obračun odigrali zadnji, v petek ob 20. uri proti Argentini. Pred tem dvobojem se bosta v petek udarili še aktualna svetovna prvakinja Italija in olimpijska Francija.

Razpored Slovencem ne gre na roke, saj bodo, če se bodo uvrstili v polfinale, odigrali tri tekme v treh dneh. Slovenci so v ligi narodov prvič nastopili leta 2021 v Riminiju in osvojili četrto mesto, leta 2022 se na zaključni turnir niso uvrstili, lani pa so morali v četrtfinalu priznati premoč Japoncem. Zdaj so odločeni, da se vrnejo z medaljo.

slovenska odbojkarska reprezentanca uvrstitev na OI
Sportal Samo Miklavc: Vsa čast fantom in štabu, tako kakovostne igre še niso kazali

"Zdaj smo tukaj, da zgodbo zapeljemo do konca in že se veselim teh tekem," je pred odhodom dejal srednji bloker Jan Kozamernik. | Foto: Volleyball World "Zdaj smo tukaj, da zgodbo zapeljemo do konca in že se veselim teh tekem," je pred odhodom dejal srednji bloker Jan Kozamernik. Foto: Volleyball World

"Če nam bo uspel dober start, bo vse skupaj precej lažje"

Varovanci Gheorgheja Cretuja so se z Argentinci srečali pred tednom dni v domačih Stožicah in jih premagali s 3:0, v vseh zaključkih nizov so bili bolj zbrani in zmagali brez izgubljenega niza. "Pred nami je spet tekma z Argentino, ki je dokaj zahtevna nasprotnica, čeprav vseeno mislim, da v četrtfinalu ena od tistih, ki bi si jih najbolj želeli. Igrali smo že z njimi in vemo, da so lahko zelo neugodni, če ne serviraš dovolj dobro. Igrajo zelo hitro igro, tako da bo treba biti zelo kakovosten, stopiti na igrišče z veliko samozavesti in dobro servirati, da si s tem nekako olajšamo delo. Če nam bo uspel dober start, bo vse skupaj precej lažje. Veselim se že, saj so to tekme, za katere smo delali skozi tri turnirje in premagovali največje ekipe. Zdaj smo tukaj, da zgodbo zapeljemo do konca in že se veselim teh tekem," je pred odhodom dejal srednji bloker Jan Kozamernik.

Klemen Čebulj pred turnirjem (video: STA):

"Argentince smo v Ljubljani že premagali, a vemo, da se bodo na nas še bolje pripravili in pričakujem zelo, zelo težko tekmo." | Foto: VolleyballWorld "Argentince smo v Ljubljani že premagali, a vemo, da se bodo na nas še bolje pripravili in pričakujem zelo, zelo težko tekmo." Foto: VolleyballWorld

"Pred nami je finalni turnir, ki je pred vrati. Vemo, da je bila pot do sem zelo težka, čeprav izkupiček 11 zmag in enega poraza mogoče ne kaže na to. A že od začetka smo zelo trdo delali in dosegli želeni rezultat. Najprej smo si priigrali vstopnico za Pariz, nato še finalni turnir, ki je bil nekako skrita želja, seveda poleg tega, da smo želeli zmagati na čim več tekmah. Zdaj je vse to za nami, prihaja tisti težji del in tekme na izločanje. Že prva bo zelo težka. Argentince smo v Ljubljani že premagali, a vemo, da se bodo na nas še bolje pripravili in pričakujem zelo, zelo težko tekmo," so pri OZS povzeli besede Alena Pajenka.

Če bodo Slovenci v Atlas Areni premagali Argentino, jih v sobotnem polfinalu čaka zmagovalec med Japonsko in Kanado. Japonci so edini, ki so v tej sezoni premagali slovenske odbojkarje.

Liga narodov, Lodž (27.–30. junij)

Četrtfinale

Četrtek, 27. junij
17.00 Japonska – Kanada
20.00 Poljska – Brazilija

Petek, 28. junij
17.00 Italija – Francija
20.00 Slovenija – Argentina

Copa America, Lautaro Martinez
Sportal Argentina strla odpor Čila in napredovala, Kanada ugnala Peru
slovenska odbojkarska reprezentanca : Srbija, liga narodov, Stožice
Sportal "Fantastična tekma v izjemnem vzdušju, a zdaj se vse začenja znova"
Ne spreglejte