Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2024,
8.24

Osveženo pred

2 dneva, 16 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Copa America Kanada Argentina Lautaro Martinez

Sreda, 26. 6. 2024, 8.24

2 dneva, 16 ur

Copa America

Argentina strla odpor Čila in napredovala, Kanada ugnala Peru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Copa America, Lautaro Martinez | Lautaro Martinez je zadel za zmago Argentine, ki je napredovala v četrtfinale. | Foto Reuters

Lautaro Martinez je zadel za zmago Argentine, ki je napredovala v četrtfinale.

Foto: Reuters

Argentinski nogometaši so v drugem krogu skupinskega dela južnoameriškega prvenstva v ZDA z 1:0 premagali Čile in se uvrstili v izločilne boje. Velik korak proti temu je v skupini A storila tudi Kanada, ki je prav tako z 1:0 ugnala Peru.

Branilci naslova na Copi Americi Argentinci so dolgo čakali na vodilni zadetek, ki ga je v 88. minuti po gneči in zmedi v kazenskem prostoru dosegel Lautaro Martinez. Sodniki v sobi za Var so nekaj časa pregledovali položaje, a ni bilo spremembe. Pred tem se je v vratih Argentine Emiliano Martinez izkazal z nekaj obrambami in ohranil začetni izid. Lionel Messi je v prvem polčasu zadel vratnico, Argentince pa je v obup spravljal tudi 41-letni vratar Čila Claudio Bravo.

Za svetovne prvake iz Katarja 2022 se je na koncu vse izšlo srečno, saj so pred 82 tisoč navijači na stadionu MetLife v New Jerseyju, kjer bo tudi finale naslednjega SP 2026, proslavili uvrstitev v osmino finala.

"Bil sem na pravem mestu in potisnil žogo v mrežo. Takšne tekme so vedno zapletene, a moramo verjeti in igrati enako, kot vselej igramo," je bil kratek strelec edinega zadetka Lautaro Martinez.

Argentina je na vrhu skupine A z dvema zmagama, v prvem krogu je ugnala Kanado z 2:0. Je pa slednja skočila na drugo mesto po zmagi proti Peruju in ima tri točke. Na dnu sta Čile in Peru, ki sta se v prvem krogu razšla brez golov.

Veselje Kanadčanov | Foto: Reuters Veselje Kanadčanov Foto: Reuters

Kanadi je zmago z igralcem več na zelenici stadiona Children's Mercy Park v Kansas Cityju prinesel Jonathan David. Kanadčani so v izenačenem obračunu izkoristili izključitev Miguela Arauja v 59. minuti in četrt ure kasneje dosegli edini gol na tekmi.

To jim je uspelo po hitrem protinapadu, ki ga je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora dosegel napadalec Lilla.

V zadnjem krogu skupine A, ki bo na sporedu s sobote na nedeljo ob 2. uri, bo Argentina igrala proti Peruju, Kanada pa proti Čilu.

V skupini B bosta v noči na četrtek tekmi drugega kroga Venezuela in Mehika ter Ekvador in Jamajka.

Copa America Argentina Lionel Messi
Sportal Messi postal rekorder, Argentini zanesljivo prve tri točke
Ne spreglejte