Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
31. 5. 2018,
20.30

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,95

2

Natisni članek

Klara Perić Vasja Samec GEN-I Volley

Četrtek, 31. 5. 2018, 20.30

5 let, 10 mesecev

Klara Perić

V Slovenijo prihaja Hrvatica, ki spada med najboljše v Evropi #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,95

2

Klara Perić | Foto Odbojkarski klub Nova Gorica

Foto: Odbojkarski klub Nova Gorica

Po trenerju Vasji Samcu ženska odbojkarska ekipe GEN-I Volley predstavlja tudi prvo okrepitev. To je 20-letna Hrvatica Klara Perić, ki je svojo kakovost dokazala tudi v eni izmed najmočnejših lig na svetu, italijanski serii A1. Mlada simpatična organizatorka igre je imela ponudbe tudi iz Italije, a je vseeno izbrala Novo Gorico, ki bi lahko bila lepa odskočna deska na njeni nadaljnji športi poti.

Perićeva je svojo športno pot začela pri matični ekipi ŽOK Vinkovci, od koder je po šestih letih odšla v ekipo HAOK Mladost. S člansko ekipo dvakrat osvojila hrvaški pokal in bila dvakrat hrvaška podprvakinja. Njen talent so hitro opazili tudi skavti pri italijanski ekipi Pomi Casalmaggiore in jo pripeljali na Apeninski polotok.

Perićeva je imela sicer vlogo druge podajalke, vseeno pa na koncu dobila priložnost v končnici, saj si je tedanja prva podajalka Američanka Charli Lloyd poškodovala prst. Perićeva se je izkazala in Casalmaggiore popeljala do polfinala, tam pa je v morala s soigralkami priznati premoč kasnejšim prvakinjam, članicam Novare.

Vasja Samec
Sportal Sporočilo iz Nove Gorice, ki ga v Mariboru in Kamniku ne bodo veseli

Trener in okolje za dodatni razvoj

Klara Perić je bila velika želja tudi nekaterih italijanskih ekip, a izbrala je Vasjo Samca in njegov GEN-I Volley. | Foto: Instagram & Imdb Klara Perić je bila velika želja tudi nekaterih italijanskih ekip, a izbrala je Vasjo Samca in njegov GEN-I Volley. Foto: Instagram & Imdb V pretekli sezoni je v želji po večji minutaži podpisala pogodbo za Barcelono, a njena španska avantura se je po pol leta končala. Po poškodbi je odšla na zdravljene v domovino in končala sezono. Zdaj je odločena, da se vrne nazaj v pogon.

''Glavni razlog, da sem se odločila za prihod v Novo Gorico, je profesionalno delo trenerja in kluba, ki zelo skrbi za svoje igralke. Verjamem, da se bom v tem okolju še dodatno odbojkarsko razvila. Kot zelo ambiciozna igralka, ki želi igrati na najvišjem mogočem nivoju, potrebujem sredino, v kateri se bom dodatno tehnično in taktično razvijala. In ravno to mislim, da bom dobila pri GEN-I Volleyju,'' je za Sportal dejala mlada Slavonka.

Kaj zmore Klara Perić:

Tudi trener navdušen: Klara je najboljša mlada podajalka v Evropi

Na prihod mlade hrvaške podajalke je ponosen tudi trener Goričank, Vasja Samec, ki pravi, da prepričati tako dobro igralko, da pride v Slovenijo, ni bila šala.

''Klara je najboljša mlada podajalka v Evropi. To seveda ni samo moje mnenje. Kaj zmore in zna je pokazala dve sezoni nazaj pri Casalmaggioreju, ko je po sili razmer morala igrati v končnici in navdušila. Da jo imam v ekipi si štejem v veliko čast in v veselje nam je, da si želi določeno pot prehoditi z nami. Užival bom vsak dan, dokler bo z nami,'' pravi izkušeni trener, ki se zaveda, da je s podpisom vrhunske podajalke naredil velik posel. Cilj GEN-I Volleyja je namreč že v prihajajoči sezoni osvojiti obe slovenski lovoriki. 

Prejšnji klubi Klare Perić:

2012-2014 ŽOK Vinkovci
2014-2016 HAOK Mladost
2016/17 Pomi Casalmaggiore
2017/18 Barcelona
2018- GEN-I Volley

Preberite še: 

Jan Klobučar
Sportal Četrta ničla Slovenije, Kovačev cilj jasen
Odbojka žoga
Sportal Pri Zgornji Gorenjski so se odrekli prvi ligi
Aleš Hribar
Sportal Aleš Hribar novi trener Calcit Volleyja
Italija odbojka
Sportal Italijani začeli s tremi zmagami, Gianijevi Nemci s tremi porazi
Ne spreglejte