Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
25. 5. 2018,
20.25

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

1

Natisni članek

GEN-I Volley Vasja Samec 1 DOL

Petek, 25. 5. 2018, 20.25

5 let, 10 mesecev

Vasja Samec se vrača na klop GEN-I Volleyja

Sporočilo iz Nove Gorice, ki ga v Mariboru in Kamniku ne bodo veseli

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

1

Vasja Samec | Foto Odbojkarski klub Nova Gorica

Foto: Odbojkarski klub Nova Gorica

Potem ko v zadnjih letih Nova KBM Branik in Calcit Volley v slovenskem ženskem klubskem odbojkarskem prostoru nista imela resnih tekmecev, bi se to znalo spremeniti že v prihodnji sezoni. Novogoriška ekipa GEN-I Volley se je lotila resnega ambicioznega projekta in želi že v prihodnji sezoni osvojiti obe slovenski lovoriki. Trener ekipe bo Vasja Samec, ki je na klopi Novogoričank sedel že pred petimi leti.

GEN-I Volley je pretekli sezoni tako v pokalu kot 1. DOL končala v četrtfinalu. V pokalu so bile zanj usodne Kamničanke, v prvenstvu pa Aliansa. Ne samo enega, vsaj dva koraka naprej želijo pri GEN-I Volleyju narediti v naslednji sezoni.

Za slovenske razmere so zgradili vrhunsko ekipo, na klop pa posadili izkušenega slovenskega strokovnjaka Vasjo Samca, ki je večino svoje kariere deloval v tujini.

''Že pred petimi leti, ko sem sedel na klop, sem videl, da je zgodba pozitivna. Vodstvo, ki je takrat prevzelo klub in je na stolčku še danes, je saniralo klub, ga rešilo dolgov in takrat sem kot mlad trener priložnost sprejel. Tam bi lahko ostal dolgo let, a potem je prišla tista priložnost pomagati Lorenzu Micelliju na klopi močne poljske ekipe. To je bila priložnost, ki si jo vsak želi, zato nisem mogel reči ne,'' se spominja Vasja Samec, ki je v pretekli sezoni deloval v tretji italijanski ligi.

Dve leti je pomagal tudi velikemu Lorenzu Micelliju. | Foto: Osebni arhiv Vasje Samca Dve leti je pomagal tudi velikemu Lorenzu Micelliju. Foto: Osebni arhiv Vasje Samca

Čeprav si ni misli, da se bo kaj kmalu vrnil v Slovenijo, je bila ponudba slovenskega prvoligaša tako dobra, da mu na koncu ni bilo težko: ''Ko imaš priložnost delovati v bolj kakovostnem tekmovanju, seveda ne pomisliš, da bi se vrnil. A pri GEN-I Volleyju je zdaj vse enako ali celo boljše kot pri marsikateri ekipi v tujini. In to v vseh pogledih.''

Vasja si je že izbral tudi strokovni štab. Pomagali mu bosta dozdajšnji prvi trener Alen Bektašević in Primož Vidič. Matjaž Stanič bo statistik, Nemanja Vukajlović pa ostaja fizioterapevt. 

Vse, kar bo manj od cilja, bo zanj pomenilo poraz

Vasja Samec je z GEN-I Volley podpisal dvoletno pogodbo. | Foto: Odbojkarski klub Nova Gorica Vasja Samec je z GEN-I Volley podpisal dvoletno pogodbo. Foto: Odbojkarski klub Nova Gorica Vodstvo ni dolgo oklevalo in mu je takoj postavilo visoke cilje. A sam s tem nima težav, saj je tudi sam človek, ki želi vedno najboljši.

''Takoj so me 'ustrelili' in mi dali vedeti, kaj želijo od mene. Cilj je osvojiti državno prvenstvo in pokal ter v naslednji sezoni igrati v kvalifikacijah za ligo prvakov. Imam vrhunske pogoje za delo, odlično ekipo, zato se ne bojim izziva. Kar bo manj od zastavljenega cilja, bo za mene osebno poraz,'' ne beži od odgovornosti in težkega bremena slovenski strokovnjak, ki se zaveda, da ne bo lahko.

''Nekaj se je boriti za naslov, nekaj drugega je zmagati. Pritisk bo velik, ne samo na meni, temveč tudi na igralkah, ki do zdaj tega bremena niso bile navajene. Maribor ima na primer nekaj, česar ni mogoče kupiti z denarjem. To je zmagovalna miselnost. To je tisto, kar ga vsako leto znova vleče naprej, ravno zaradi tega tudi zmaguje. Mi tega nimamo, imamo pa vse preostalo. Vem, da bo zelo težko, a naredili bomo vse, da uresničimo cilje,'' dodaja Samec. 

Kdo bo naslednjo sezono slovenski odbojkarski prvak v ženski konkurenci?

  • Nova KBM Branik
    34,62 %
    162 glasov
  • Calcit Volley
    7,69 %
    36 glasov
  • GEN-I Volley
    47,22 %
    221 glasov
  • Formula Formis
    10,47 %
    49 glasov
Oddanih 468 glasov

Goričanke že vladale Sloveniji

V Novi Gorici so v preteklosti že igrali vrhunsko odbojko. Trikrat so odbojkarice takrat še Hita Nova Gorica osvojile državno prvenstvo, štirikrat so bile pokalne zmagovalke: ''V Sloveniji imamo razvajeno publiko. A ko se igra za prvaka, gledalci niso problem. Če bomo mi na nekem nivoju, nam bodo sledili. Prepričan sem, da bo tako. Plus Nova Gorica ima lepo odbojkarsko zgodovino, zato se ne bojim, da ne bi odbojka v tem okolišu spet zaživela. A zavedamo se, da brez rezultatov ne bo nič.''

Hit Nova Gorica je v preteklosti že predstavljal strah in trepet v slovenskem prostoru. Pohvali se lahko s tremi naslovi državnih prvakinj, štirikrat je bil tudi pokalni prvak. | Foto: Vid Ponikvar Hit Nova Gorica je v preteklosti že predstavljal strah in trepet v slovenskem prostoru. Pohvali se lahko s tremi naslovi državnih prvakinj, štirikrat je bil tudi pokalni prvak. Foto: Vid Ponikvar

Ekipa je skoraj v celoti sestavljena, manjši pomislek imajo zgolj še na položaju korektorice, a za zdaj o vsaj za slovenske razmere o zelo zanimivem igralskem kadru še nočejo govoriti. Tega bodo javnosti predstavili postopoma.

Dozdajšnja trenerja pot Vasje Samca:

2007/08 CSKA Moskva (2. trener)
2008/09 Monte Schiavo Banca Marche Jesi U18 (1. trener)
2009/10 Altamura volley B2 (2. trener)
2010-12 VK Modranska Prostejov U18 in U16 ( 1. trener in vodja trenerjev vseh selekcij)
2013/14 GEN-I Volley (1. trener)
2014-2016 Atom Trefl Sopot (2. trener)
2016/17 Bolzano (2. trener)
2017/18 Neruda Volley (1. trener)
2018 - GEN-I Volley (1. trener)

Preberite še:

 
Tina Kaker
Sportal Calcit Volley v svoje vrste zvabil blokerko iz Kopra
Rok Satler
Sportal Podaljšala še ena legenda
Gašper Ribič
Sportal V Kamniku ostali brez trenerja
Ne spreglejte