Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 8. 2022,
17.15

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Odbojkarska zveza Slovenije Gheorghe Cretu SP v odbojki 2022 slovenska odbojkarska reprezentanca Tine Urnaut

Sreda, 10. 8. 2022, 17.15

1 leto, 8 mesecev

tine urnaut

"Vsak trener ima svoj način dela, prej kot se mu prilagodimo, boljše bo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Odbojka, trening slovenske reprezentance z novim selektorjem Tine Urnaut | Kapetan Tine Urnaut je s soigralci v torek prvič treniral pod vodstvom novega selektorja Gheorgheja Cretuja. | Foto Grega Valančič/Sportida

Kapetan Tine Urnaut je s soigralci v torek prvič treniral pod vodstvom novega selektorja Gheorgheja Cretuja.

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Vsak trener ima nek svoj način dela, prej kot se mu posameznik in ekipa prilagodita, boljše bo," ob selektorski menjavi pravi kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut, ki težko ocenjuje, na kakšni ravni je trenutno slovenska igra. Najboljši odgovor o tem bodo dale pripravljalne tekme.

Odbojka, trening slovenske reprezentance z novim selektorjem
Sportal Slovenci spoznali novega selektorja: Vse se je odvilo zelo hitro. Ostati moramo osredotočeni.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v torek prvič trenirala pod vodstvom novega selektorja Gheorgheja Cretuja, ki je na selektorskem stolčku v začetku tedna zamenjal Marka Lebedewa. Slovenci pravijo, da jih je novica o menjavi presenetila, da nanjo vpliva niso imeli in da je zdaj treba ostati osredotočen in se čim prej prilagoditi sistemu novega trenerja.

"Nisem pravi naslov za komentiranje. Pri zvezi so nam rekli, da je bila to njihova odločitev. Lahko vi kaj spremenite, če vam zamenjajo šefa? Sam osebno nič ne morem, na nekatere stvari nimamo vpliva. Lahko rečem le, da z vsakim trenerjem od prvega do zadnjega trenutka delam maksimalno. Moj edini cilj, ko pridem v dvorano, je, da dam svoj maksimum. Na nas je, da se svoje delo še naprej trudimo opravljati maksimalno. Vsak trener ima nek svoj način dela, prej kot se mu posameznik in ekipa prilagodita, boljše je," je o selektorski menjavi, za katero so izvedeli v ponedeljek dopoldne, novinarjem dejal kapetan Tine Urnaut.

Metod Ropret, Odbojkarska zveza Slovenije, svetovno prvenstvo v odbojki 2022
Sportal Metod Ropret: Morali smo nekaj na hitro narediti

"Zagotovo je nekdo, ki želi narediti vse, da ekipo spravi v najboljši položaj, da ta lahko zmaga." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Zagotovo je nekdo, ki želi narediti vse, da ekipo spravi v najboljši položaj, da ta lahko zmaga." Foto: Grega Valančič/Sportida

Motiviran, strog do sebe in drugih

Časa za spoznavanje z romunskim strategom Slovenci niso imeli, prav veliko ga do začetka svetovnega prvenstva v domačih Stožicah (26. avgust) ne bo, a Korošec je prepričan "da bo Cretu naredil vse, da nam pomaga, da igramo najboljšo mogočo odbojko. V to sem prepričan. Zagotovo gre za trenerja, ki je zelo motiviran, kar se je videlo že po nekaj besedah. Ko vstopi v dvorano, zahteva maksimum. Zahteven je do sebe, posledično pa tudi do drugih. Zagotovo je nekdo, ki želi narediti vse, da ekipo spravi v najboljši položaj, da ta lahko zmaga".

Ljubljanica odbojka
Sportal Na Ljubljanici se spet obeta odbojkarski spektakel #video

Tekme bodo pokazale

Slovenci so po nastopih v ligi narodov, v kateri z desetim mestom niso izpolnili cilja - uvrstitev na zaključni turnir osmerice -, večkrat poudarili, da želijo igrati svojo najboljšo odbojko, biti najboljša verzija reprezentance, kot so lahko. Ta trenutek, ko še niso odigrali nobene pripravljalne tekme, je zahtevno govoriti, kako blizu cilju so.

"Ne moremo še govoriti o odstotkih, saj tega ne vemo. Lahko je nekaj na treningu videti fantastično, a ... Zagotovo nam manjka ritem tekem, igranje v polni postavi proti kakovostnim nasprotnikom." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Ne moremo še govoriti o odstotkih, saj tega ne vemo. Lahko je nekaj na treningu videti fantastično, a ... Zagotovo nam manjka ritem tekem, igranje v polni postavi proti kakovostnim nasprotnikom." Foto: Grega Valančič/Sportida

"Ne moremo še govoriti o odstotkih, saj tega ne vemo. Lahko je nekaj na treningu videti fantastično, a ... Zagotovo nam manjka ritem tekem, igranje v polni postavi proti kakovostnim nasprotnikom. Poleg tega lahko na treningu, če se zgodi napaka, ponoviš vajo, na tekmi pa imaš morda eno priložnost. Tam lahko vsaka točka naredi razliko med zmagovalcem in poražencem, tako da nas še čaka preverjanje, kje smo," še pravi 33-letni slovenski kapetan.

Ta bo z rojaki formo preverjal med 19. in 21. avgustom na turnirju v Mariboru, na katerem bosta sodelovali tudi Turčija in Egipt.

Gheorghe Cretu
Sportal Romun na slovenski klopi se je v Stožicah že veselil velike zmage

Slovenci bodo med 19. in 21. avgustom igrali na pripravljalnem turnirju v Mariboru. Na Štajerskem se bodo merili s Turčijo in Egiptom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenci bodo med 19. in 21. avgustom igrali na pripravljalnem turnirju v Mariboru. Na Štajerskem se bodo merili s Turčijo in Egiptom. Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenci bodo svetovno prvenstvo, ki ga bosta skupaj gostili Slovenija in Poljska, odprli 26. avgusta proti Kamerunu, dva dni pozneje bodo v skupinskem delu igrali z olimpijskimi prvaki Francozi, 30. avgusta pa jim bo za konec skupinskega dela nasproti stala še Nemčija.

Spored tekem svetovnega prvenstva skupine D, Stožice

Petek, 26. avgust
17.30 Francija - Nemčija
20.30 Slovenija - Kamerun

Nedelja, 28. avgust
17.30 Nemčija - Kamerun
20.30 Francija - Slovenija

Torek, 30. avgust
17.30 Francija - Kamerun
20.30 Slovenija - Nemčija

Sportal Presenetljiva novica z odbojkarske zveze: Lebedew ni več selektor
Ne spreglejte