Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 8. 2022,
10.53

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

17

Natisni članek

Gheorghe Cretu Odbojkarska zveza Slovenije Mark Lebedew

Ponedeljek, 8. 8. 2022, 10.53

1 leto, 9 mesecev

Avstralca bo zamenjal Romun

Presenetljiva novica z odbojkarske zveze: Lebedew ni več selektor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

17

Zgolj dobra dva tedna pred začetkom svetovnega prvenstva v odbojki za moške, ki ga bosta skupaj gostili Slovenija in Poljska, so z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) sporočili, da so se odločili za selektorsko menjavo. Avstralca Marka Lebedewa bo zamenjal romunski strateg Gheorghe Cretu, ki je v letošnji sezoni s poljskim prvoligašem Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle osvojil evropsko ligo prvakov, ob tem pa tudi poljski lovoriki v državnem prvenstvu in pokalu.

Sportal Selektor Slovenije želi še več tekem, Šketa ne bo v ekipi

"Ponudb res ni manjkalo, bilo jih je zares veliko. Na koncu smo izbrali Marka Lebedewa. Gre za izjemnega strokovnjaka in prepričani smo, da bomo z njim na čelu reprezentance nadaljevali po poti, po kakršni stopamo v zadnjih letih. Jamstvo za to so njegove reference in seveda tudi kakovost naših fantov," je sredi februarja odločitev, da selektorske vajeti slovenske moške odbojkarske reprezentance iz rok Alberta Giulianija prevzame Lebedew, pojasnil predsednik OZS Metod Ropret.

Menijo, da so bile potrebne spremembe

A sodelovanje Avstralca in slovenskih reprezentantov se je končalo še pred reprezentančnim vrhuncem sezone, svetovnim prvenstvom, ki ga bosta med 26. avgustom in 11. septembrom skupaj gostili Slovenija in Poljska.

Lebedew, ki je pred začetkom letošnje reprezentančne sezone na slovenski klopi zamenjal Italijana Alberta Giulianija, je slovensko izbrano vrsto vodil v ligi narodov, v kateri so slovenski odbojkarji na dvanajstih tekmah petkrat zmagali in sedemkrat izgubili ter zasedli deseto mesto. S tem so zaostali za napovedmi in ostali brez zaključnega turnirja najboljše osmerice.

"Ocenjujemo, da je bilo za izpolnitev naših ciljev, povezanih s svetovnim prvenstvom, potrebnih nekaj sprememb. Enotno smo se odločili, da zamenjamo vodjo strokovnega štaba, ki se mu na tem mestu zahvaljujemo za opravljeno delo," so pri OZS zapisali v sporočilu za javnost.

trening slovenske odbojkarske reprezentance
Sportal Urnaut: Želimo ponoviti zgodbo, ki smo jo spisali leta 2019 #video

Gheorghe Cretu bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu vodil slovenske odbojkarje. | Foto: CEV Gheorghe Cretu bo na prihajajočem svetovnem prvenstvu vodil slovenske odbojkarje. Foto: CEV

V zadnji sezoni lovorike zbiral s poljskim klubom Kozle

Dodali so, da bo Lebedewa zamenjal romunski strateg Gheorghe Cretu. Romun, ki prav danes praznuje 54. rojstni dan, je v zadnji sezoni vodil poljskega prvoligaša Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle in z njim v Stožicah osvojil evropsko ligo prvakov, ob tem pa tudi poljske lovorike, v državnem prvenstvu in pokalu. Kljub zbranim lovorikam poljskega kolektiva v prihodnje ne bo več vodil, na klopi ga je zamenjal finski strokovnjak Tuomas Sammelvuo.

Odbojkarska zveza Slovenije, svetovno prvenstvo v odbojki 2022
Sportal Odštevanje do spektakla v Stožicah: Evropa nato vsaj 12 let ne bo gostila SP

Metod Ropret bo danes dal dodatna pojasnila glede selektorske menjave. | Foto: Sportida Metod Ropret bo danes dal dodatna pojasnila glede selektorske menjave. Foto: Sportida

Slovenci bodo SP odprli proti Kamerunu

Slovenske odbojkarje prva tekma svetovnega prvenstva čaka 26. avgusta, ko se bodo v Areni Stožice pomerili s Kamerunom. V skupinskem delu bodo nato igrali še z olimpijskimi prvaki in zmagovalci letošnje lige narodov Francozi ter Nemci.

Novi selektor in reprezentanti bodo za izjave na voljo v torek, dodatna pojasnila pa bo danes dal predsednik OZS Ropret.

Dosedanji selektorji Slovenije v odbojki

1992–1992 Viktor Krevsel
1992–1992 Luka Lobnik
1993–1996 Viktor Krevsel
1996–1997 Vladimir Janković
1997–2005 Gregor Hribar
2005–2008 Iztok Kšela
2008–2010 Gregor Hribar
2010–2012 Veselin Vuković
2012–2015 Luka Slabe
2015–2016 Andrea Giani
2017–2018 Slobodan Kovač
2019–2021 Alberto Giuliani
februar 2022 – avgust 2022     Mark Lebedew
avgust 2022 - Gheorghe Crețu

slovenska odbojkarska reprezentanca Poljska Liga narodov
Sportal Cilja niso uresničili, "a morda je tako še bolje" #video
Ne spreglejte