SiolNET. Sportal Odbojka
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Priprave slovenskih odbojkarjev na SP 2022

Urnaut: Želimo ponoviti zgodbo, ki smo jo spisali leta 2019 #video

0,07

termometer

"Želimo si ponoviti zgodbo, ki smo jo spisali leta 2019 na domačem evropskem prvenstvu," je po prvem tednu priprav na domače svetovno prvenstvo v odbojki dejal kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut.

Tine Urnaut si želi ponovitve sanjskega domačega evropskega prvenstva. | Foto: Nik Moder/Sportida Tine Urnaut si želi ponovitve sanjskega domačega evropskega prvenstva. Foto: Nik Moder/Sportida Odbojkarska reprezentanca se pripravlja na svetovno prvenstvo, ki ga bosta med 26. avgustom in 11. septembrom gostili Slovenija in Poljska. Selektor Mark Lebedew ima na treningih v Ljubljani na voljo vse odbojkarje s svojega seznama. Po selektorjevih besedah so igralci visoko motivirani za delo, treningi pa potekajo po načrtih: "Treniramo v tridnevnih sklopih, prvega smo namenili telesni pripravi ter se po tednu počitka začeli privajati nazaj na odbojko. Zadnji treningi so že bolj tehnično naravnani, raven motivacije je pri igralcih vse večja, tekmovalnost je velika, vsi si želijo dokazovanja in to v tem trenutku in skozi ves mesec najbolj potrebujemo. Vesel sem, da so na voljo vsi igralci. V pripravljalnem obdobju si želimo odigrali še kakšno tekmo, dogovori še potekajo, zagotovo pa nas čaka turnir v Mariboru."

Galerija s torkovega treninga odbojkarske reprezentance (foto: Nik Moder/Sportida):

1 / 22
2 / 22
3 / 22
4 / 22
5 / 22
6 / 22
7 / 22
8 / 22
9 / 22
10 / 22
11 / 22
12 / 22
13 / 22
14 / 22
15 / 22
16 / 22
17 / 22
18 / 22
19 / 22
20 / 22
21 / 22
22 / 22

Ta bo potekal od 19. do 21. avgusta v dvorani Tabor, pred tem pa bo reprezentanca glavnino priprav opravila v Ljubljani. Svetovno prvenstvo se bo začelo 26. avgusta z obračunom s Kamerunom, pred reprezentanti pa so tako torej točno štirje tedni treningov, na katerih jih po besedah kapetana Tineta Urnauta čaka veliko dela: "Želimo si ponoviti zgodbo, ki smo jo spisali leta 2019 na domačem evropskem prvenstvu. Zavedamo se, da nas v tem mesecu dni čaka še zares veliko trdega dela, da dvignemo svojo igro na najvišjo mogočo raven in napolnimo Stožice ter zadovoljni zaključimo tekme. Upam, da bomo do prvenstva odigrali še kakšno srečanje proti kakovostnim nasprotnikom, saj so tovrstne tekme najboljša priprava. A če te možnosti ne bomo imeli, bomo izkoristili prav vsak trening in se na ta način pripravili na začetek tekmovanja."

Reprezentanca Slovenije za svetovno prvenstvo:

Podajalca
: Gregor Ropret, Dejan Vinčić
Korektorja: Tonček Štern, Mitja Gasparini
Srednji blokerji: Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Danijel Koncilja, Sašo Štalekar
Sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Alen Šket, Žiga Štern, Jan Klobučar
Prosti igralec: Jani Kovačič

Tine Urnaut | Foto: Nik Moder/Sportida Tine Urnaut Foto: Nik Moder/Sportida Lebedew je v Ljubljani sprva zbral 17 odbojkarjev, trenutno jih v izbrani vrsti trenira 15 (Matic Videčnik in Alan Košenina se bosta odslej pripravljala v svojih klubih), korektor naše reprezentance Tonček Štern pa je še posebej vesel, da je ekipa spet popolna: "Po tednu počitnic smo se na treninge vrnili z veliko željo, da se pripravimo na domače svetovno prvenstvo. V prvem tednu smo se nekoliko bolj osredotočili na fizični del, zdaj pa se bomo počasi začeli tudi uigravati. Vsi igralci so na voljo, tudi tisti, ki so se vrnili po poškodbah ali so imeli nekoliko daljši počitek. Zdaj smo končno v polni zasedbi in to je res dobro. Ob tem je tudi motivacija na zares visoki ravni. Imamo še mesec dni časa, da pridemo v takšno formo, kakršno si želimo, ko pa bodo prišle uradne tekme, se moramo osredotočati na vsako tekmo posebej. Želimo si, da bi bile tribune v Stožicah enako polne kot pred tremi leti in da bi nam gledalci še dodatno pomagali k zmagam. Mislim, da se nimamo česa bati in da na prvenstvu lahko pridemo zelo, zelo daleč."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin