Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
12. 9. 2019,
22.50

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

2

Natisni članek

Alberto Giuliani EuroVolley 2019

Četrtek, 12. 9. 2019, 22.50

4 leta, 7 mesecev

Po zmagi nad Belorusijo

Slovenski selektor po super začetku: Ostajamo trdno na tleh

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

2

Slovenija Belorusija evropsko prvenstvo v odbojki | Alberto Giuliani je bil po uvodni zmagi vidno zadovoljen, a to je šele začetek. | Foto Grega Valančič/Sportida

Alberto Giuliani je bil po uvodni zmagi vidno zadovoljen, a to je šele začetek.

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Čeprav rezultat tega ne kaže, je šlo za zelo težko tekmo. Predvsem s psihološkega vidika. Prva tekma na domačem turnirju, bili smo nervozni, a vesel sem za fante, da so se držali navodil in razveselili navijače, ki so jih prišli spodbudit v tako lepem številu," je po uvodni zmagi nad Belorusijo na domačem EuroVolleyju povedal slovenski selektor Alberto Giuliani.

Slovenija Belorusija evropsko prvenstvo v odbojki
Sportal Slovenci za uvod odpihnili Beloruse

Čeprav se ni natančno vedelo, kaj se lahko od Belorusov pričakuje, so slovenski odbojkarji v Stožicah veljali za velike favorite. Gostje so lahko korakali ob boku Slovencev le na začetku prvega niza, ko so celo vodili z 10:8, nato pa se je kar naenkrat vse zrušilo in ob zelo dobri predstavi domačih odbojkarjev so izgubili sapo.

Slovenci so se sprehodili do prvega niza, še lažje osvojili drugega, ko so že na začetku povedli z 9:0, še največ so Belorusi pokazali v tretjem nizu, a je bilo premalo, da bi lahko razpoloženim Slovencem odščipnili vsaj niz.

Dva meseca dela se je pokazalo tudi na igrišču

Slovenci so za začetek odpihnili Beloruse. | Foto: CEV Slovenci so za začetek odpihnili Beloruse. Foto: CEV "Res sem zadovoljen s prikazanim. Izjemno smo igrali v bloku in protinapadu, tudi 'float' servis je Belorusom povzročal veliko težav. Veliko bolje je bilo kot na tekmi pred dvema mesecema, ko so nam vzeli niz. A od takrat sta minila dva meseca, vmes smo dvignili raven svoje igre in to se je danes tudi pokazalo. A poslušajte me, to je samo začetek, majhen korak na tem prvenstvu. Ostajamo trdno na tleh," je po suvereni zmagi navdušenje miril italijanski strateg.

V Stožicah je slovenske odbojkarje spremljalo tudi 4.500 glasnih navijačev: "Tudi naši navijači so očitno vedeli, kako zahtevna je prva tekma. Prišli so v velikem številu in nam pripravili izjemno vzdušje. To sem tudi pričakoval, saj smo si pred dnevi ogledali nogometno tekmo, kjer je bilo prav tako noro. Upam, da jih bo na tekmi s Finci še več."

Zadovoljni kapetan intervju prekinil zaradi dopinške kontrole

Na igro slovenske izbrane vrste ni imel nobenih pripomb niti slovenski kapetan Tine Urnaut. "Na tekmo smo se super pripravili, bili z glavami na pravem mestu. Že od prve točke smo bili izredno agresivni in nasprotniku nismo dovolili, da bi se prebudil. Izkoristili smo svoj 'float' servis, v vsakem nizu dobili nekaj točk na svoj servis, se oddaljili in dokaj lahko tekmo pripeljali do konca," se je smejalo tudi Urnautu.

Kapetan Tine Urnaut je odigral vso srečanje in dosegel 12 točk. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kapetan Tine Urnaut je odigral vso srečanje in dosegel 12 točk. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ob velikih težavah gostov na sprejemu je odlično deloval tudi slovenski blok. "Naš blok spada med najboljše na svetu, ob dobrem servisu je vse skupaj še lažje izvesti. Igrali smo tako dobro, da Belorusi niso mogli priti do igre. Vseeno menim, da so zelo kakovostni in da bodo v naši skupini marsikomu še prekrižali načrte," je na hitro dodal slovenski kapetan, potem pa ga je za rokav pocukala gospa in ga odpeljala na dopinško kontrolo.

Slovenci bodo v petek prosti, v soboto pa se bodo prav tako ob 20.30 pomerili s Finci, ki so bili uvodni dan boljši od Severne Makedonije.

Preberite še:

Slovenija Belorusija odbojka
Sportal Slovenci domače EP odprli s suvereno zmago #foto
Ne spreglejte