Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 1. 2022,
14.35

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

2

Natisni članek

Olympiacos Alberto Giuliani

Sreda, 5. 1. 2022, 14.35

2 leti, 3 mesece

Seli se v grčijo

Giuliani našel novo službo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

2

Alberto Giuliani | Alberto Giuliani se seli v Grčijo. | Foto Guliverimage

Alberto Giuliani se seli v Grčijo.

Foto: Guliverimage

Italijanski odbojkarski trener Alberto Giuliani, ki je na evropskem prvenstvu slovensko odbojkarsko reprezentanco popeljal do drugega zaporednega naslova evropskih podprvakov, je našel novo službo. Potem ko je decembra izgubil službo pri poljskem prvoligašu Asseco Resovia, je zdaj našel novo, seli se k 30-kratnemu grškemu prvaku Olympiacosu.

Po seriji slabših rezultatov se je moral Alberto Giuliani konec decembra posloviti od trenerskega stolčka poljskega kolektiva Asseco Resovia, za katerega igrata slovenska reprezentanta Klemen Čebulj in Jan Kozamernik in ki trenutno zaseda sedmo mesto poljske PlusLige.

57-letni Italijan je kaj hitro našel novega klubskega delodajalca. V prihodnje bo deloval v Grčiji, za sodelovanje se je dogovoril z drugouvrščeno ekipo grškega prvenstva Olympiacosom, pri katerem bo moči združil s še enim Slovencem Alenom Pajenkom.

Alberto Giuliani
Sportal Giuliani ni več trener poljskega kluba, potekla mu je tudi pogodba z OZS

Zanimanje kluba takoj pritegnilo njegovo pozornost

"Zanimanje kluba s takšno zgodovino v vseh športih, kot je Olympiacosa, je takoj pritegnilo mojo pozornost. Pred menoj so v odbojkarskem klubu delali odlični trenerji, na čelu z Giampaolom Montanijem. Rad imam izzive. Poznam položaj, upam in verjamem, da lahko pomagam s svojimi izkušnjami ter da lahko skupaj s štabom in kakovostnimi igralci klub pripeljemo do rezultatov, ki si jih zasluži," je ob sklenitvi sodelovanja dejal Giuliani.

Italijan je med letoma 2019 in 2021 uspešno vodil slovensko moško odbojkarsko reprezentanco, s katero je dvakrat zapored postal evropski podprvak. Pogodba, ki ga je vezala na slovensko izbrano vrsto, mu je potekla po zadnjem EP. Na Odbojkarski zvezi Slovenije odločitve o tem, kdo bo v prihodnje selektor slovenskih odbojkarjev, še niso sprejeli.

Ne spreglejte