Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2022,
17.06

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Perugia Gregor Ropret

Petek, 20. 5. 2022, 17.06

1 leto, 11 mesecev

Gregor Ropret

Slovenski reprezentant postal član enega najboljših klubov na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Gregor Ropret | Gregor Ropret je postal član enega najboljših klubov na svetu. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Gregor Ropret je postal član enega najboljših klubov na svetu.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski odbojkarski reprezentant Gregor Ropret je postal član enega najboljših klubov na svetu. V prihodnji sezoni bo namreč nosil dres italijanske Perugie, s katero je podpisal enoletno pogodbo.

Dolgoletni podajalec naše izbrane vrste Gregor Ropret je v pravkar zaključeni sezoni uspešno igral za francoski Cambrai, neopažene pa niso ostale predvsem njegove izjemne reprezentančne predstave v lanski Ligi narodov in na evropskem prvenstvu, ki so prepričale vodstvo Perugi, sporočajo iz Odbojkarske zveze Slovenije.

"Ko je prišla ponudba iz Perugie, nisem veliko razmišljal, saj je šlo za ponudbo trenutno ene najboljših ekip na svetu. Sestavljena je z enim samim ciljem – zmagati v vseh tekmovanjih, v katerih nastopa, torej v italijanskem prvenstvu, pokalu in superpokalu ter v evropski ligi prvakov in na klubskem svetovnem prvenstvu. V prihodnji sezoni nas čaka ogromno tekem in ogromno priložnosti za zmagovanje. To je zame in za vse nas velik motiv in vsega tega se že zares veselim," je dejal Ropret.

slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Prva pripravljalna zmaga Slovencev z novim selektorjem

"Na meni je, da se dokazujem iz treninga v trening in si izborim svoje priložnosti"

"Ko je prišla ponudba iz Perugie, nisem veliko razmišljal, saj je šlo za ponudbo trenutno ene najboljših ekip na svetu." | Foto: Vid Ponikvar "Ko je prišla ponudba iz Perugie, nisem veliko razmišljal, saj je šlo za ponudbo trenutno ene najboljših ekip na svetu." Foto: Vid Ponikvar V Perugii vloga prvega podajalca sicer pripada Simoneju Gianelliju, a bo tudi za Ropreta priložnosti za dokazovanje več kot dovolj: "Res je, da je Simone v prvem planu, saj je v tem trenutku najboljši ali eden najboljših podajalcev na svetu. Vendar pa so v klubu izrazili jasno namero, da si želijo še enega vrhunskega in izkušenega podajalca, ki ga bo lahko razbremenil. Tekem bo ogromno, prav tako tudi potovanj in vsega, kar je povezanega s tako intenzivnim koledarjem. Tveganje za poškodbe je veliko in igralni čas bo treba razporediti. Na meni je, da se dokazujem od treninga do trening in si izborim priložnosti. Prepričan sem, da jih ne bo malo. Ob tem je bila ponudba Perugie zares dobra, z družino bomo blizu doma, kar sta bila le še dodatna razloga, da sem jo sprejel. Zares sem vesel, da se nam je uspelo dogovoriti."

Triintridesetletni Ropret je kariero začel pri Brezovici, nato je igral za Calcit Volley in ACH Volley Ljubljana, v sezoni 2014/15 pa se je prvič preizkusil v tujini, in sicer v vrstah avstrijskega Hypo Tirola iz Innsbrucka. Zatem je odšel v Turčijo, Italijo in na Češko, v sezonah 2018/19 in 2019/20 je branil barve francoskega Nantesa, potem pa smo ga eno sezono spet spremljali v slovenskem prvenstvu, v katerem je branil barve ACH Volleyja Ljubljana. Po letošnji sezoni pri francoskem Cambraiju se Ropret vrača v Italijo, kjer je leta 2016 že igral za Molfetto.

Preberite še:

Jani Godnič (desno), 2014
Sportal V Salonitu nova podajalec in bloker
Sportal Mariborčani v novo sezono z mladima močema
Imoco Volley Conegliano
Sportal Stožice v pričakovanju zvezdnikov odbojke in vodilnih mož
ACH Volley Ljubljana
Sportal Videčnik ostaja med oranžnimi zmaji, Pernuš se seli
Ne spreglejte