Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 9. 2024,
14.58

Osveženo pred

2 uri, 10 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Natisni članek

PGE Grot Budowlani Lodž slovenska ženska odbojkarska reprezentanca Saša Planinšec

Četrtek, 12. 9. 2024, 14.58

2 uri, 10 minut

Oblekla bo dres PGE Grot Budowlani Lodž

Saša Planinšec se seli na Poljsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, odbojkarska reprezentanca Saša Planinšec |  Saša Planinšec bo prihodnjo sezono igrala na Poljskem. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Saša Planinšec bo prihodnjo sezono igrala na Poljskem.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska odbojkarska reprezentantka Saša Planinšec bo kariero nadaljevala na Poljskem, kjer jo bomo spremljali v dresu prvoligaške ekipe PGE Grot Budowlani Lodž. 29-letna kapetanka naše izbrane vrste se bo v poljskem prvenstvu dokazovala prvič.

Saša Planinšec, ki je kariero začela v mariborski Novi KBM Branik, je v tujino prvič odšla pred sezono 2017/18, ko se je za sodelovanje dogovorila z nemškim prvoligašem Dresdnerjem SC, za katerega bosta v sezoni 2024/25 igrali kar dve naši reprezentantki, Lorena Lorber Fijok in Eva Zatković.

Srednja blokerka je sezono 2019/20 odprla pri kitajskem prvoligašu Zhejiang Jiaxing Xitang Ancient Town in jo sklenila pri turškem Aydinu Belediyesporu, od koder je odšla v Galatasaray HDI Sigorta. V nadaljevanju kariere se je spet priključila zasedbi Aydina, v zadnji sezoni pa je zopet igrala na Kitajskem, in sicer za ekipo Jiangxi Shangrao Aofei.

V poljskem prvenstvu bomo izkušeno srednjo blokerjo, ki se novega izziva že veseli, spremljali prvič: "Zelo sem vesela, da bom igrala za klub s takšno tradicijo in ugledom. Zame bo to prva izkušnja na Poljskem, a sem doslej o ligi, klubu in navijačih slišala veliko dobrih stvari. Komaj že čakam, da se sezona začne, in upam, da nam bo uspelo doseči visoko zastavljene cilje."

PGE Grot Budowlani Lodž čakajo nastopi v poljskem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, zasedba pa bo nastopila tudi v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Ob Planinščevi bodo na Poljskem v sezoni 2024/25 nastopali še trije reprezentanti: Klemen Čebulj, Gregor Ropret in Žiga Štern.

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke z novo zmago na stežaj odprle vrata EP in SP
ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenske odbojkarice bodo prvič zaigrale na SP
Ne spreglejte