Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 8. 2022,
21.55

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

pripravljalna tekma Maribor Egipt slovenska odbojkarska reprezentanca SP v odbojki 2022

Petek, 19. 8. 2022, 21.55

1 leto, 8 mesecev

pripravljalna tekma, maribor

Slovenci suvereni na prvem pripravljalnem testu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
slovenska odbojkarska reprezentanca | Slovenski odbojkarji so na prvi pripravljalni tekmi ugnali Egipt. | Foto OZS

Slovenski odbojkarji so na prvi pripravljalni tekmi ugnali Egipt.

Foto: OZS

Slovenska odbojkarska reprezentanca je na pripravljalni tekmi v mariborski dvorani Tabor pred skoraj 3.000 gledalci zanesljivo ugnala izbrano vrsto Egipta s 3:0 (22, 15, 18). V soboto bodo v štajerski prestolnici varovanci romunskega trenerja Gheorgheja Cretuja odigrali še tekmo proti Turčiji. Začela se bo ob 16. uri.

Trening moške odbojkarske reprezentance
Sportal V Stožicah upajo na vzdušje s tekem košarkarjev, a še prej v Maribor po nekatere odgovore

Novi selektor Cretu je z zmago debitiral na klopi slovenske izbrane vrste, ki je upravičila vlogo favoritov na prvi tekmi zadnjega sklopa pripravljalnih obračunov pred začetkom domačega svetovnega prvenstva.

To se bo začelo v petek, 26. avgusta, Slovenija pa se bo v skupini D najprej pomerila s Kamerunom. Nato v skupinskem delu sledita še dvoboja s Francijo (28. avgust) in Nemčijo (30.). V izločilne boje neposredno napredujeta po dve ekipi iz šestih skupin ter še štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance.

Štiri od šestih skupin bodo potekale v ljubljanskih Stožicah, dve pa v Katovicah. Izločilni boji bodo do polfinala bodo v Ljubljani in Glivicah, zaključek pa bo v Katovicah.

Cretu je na prvi tekmi na čelu slovenske reprezentance na igrišče poslal preverjeno zasedbo. Podajalec je bil Dejan Vinčić, sprejemalca sta bila Tine Urnaut in Klemen Čebulj, blok sta sestavljala Jan Kozamernik in Alen Pajenk, korektor je bil Tonček Štern, na mestu prostega igralca pa je igral Jani Kovačič.

V prvem nizu so Slovenci nekaj časa celo lovili Egipčane, nato pa povedli in prišli do prednosti štirih točk (20:16). Egipčani so se v končnici večkrat približali na vsega točko, a so domačini strnili vrste in niz dobili s 25:22.

V drugem so slovenski odbojkarji imeli štiri točke naskoka (12:8), po izidu 17:14 pa so dobili osem od naslednjih devetih točk. V nadaljevanju je Cretu priložnost ponudil še Gregorju Ropretu, Roku Možiču, Žigi Šternu, Danijelu Koncilji, Sašu Štalekarju in Janu Klobučarju, slovenska zasedba pa je ves čas povečevala prednost in zanesljivo s 25:18 dobila tudi tretji niz.

"Za prvo tekmo je bilo prikazano kar v redu. Zavedamo se sicer, da nas čakajo vse močnejši nasprotniki, a glede na to, da zelo dolgo časa nismo igrali tekem, mislim, da nam je šlo precej dobro. Jutri nas čaka precej močnejši nasprotnik, proti kateremu bomo morali igrati bolje. Upam, da bo to za nas pravi test oziroma pokazatelj naše trenutne forme," je po tekmi dejal kapetan Tine Urnaut.

Tine Urnaut je bil s prikazanim kar zadovoljen. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tine Urnaut je bil s prikazanim kar zadovoljen. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Danes smo že preizkusili nekaj rotacij in nekatere taktične zamisli. Jutri bo za to še ena priložnost. Odgovor na to, v kakšni formi smo, pa bomo najverjetneje dobili šele v torek na tekmi proti Iranu. Je pa povsem nekaj drugega igrati tu ali pa v Stožicah. Tudi za igralce ni lahko, ko zamenjajo dvorano. Kakorkoli, zadovoljen sem s pristopom. Vidi se, da se vsi igralci trudijo in vlagajo veliko energije v te priprave. Zmaga je pomembna tudi za samozavest," pa je pristavil slovenski selektor Cretu.

V soboto proti Turčiji, v torek generalka v Stožicah

V soboto se bodo Slovenci v Mariboru ob 16. uri pomerili še s Turčijo, v torek pa jih v Stožicah proti Iranu čaka generalka pred svetovnim prvenstvom. 

Pripravljalna tekma, Maribor, Dvorana Tabor 

Petek, 19. avgust
Slovenija : Egipt 3:0 (22, 15, 18)
Slovenija: Štern T. 13, Pajenk 6, Kozamernik 3, Gasparini 2, Vinčić 3, Štalekar, Koncilja, Klobučar, Kovačič, Štern Ž. 1, Ropret 1, Urnaut 8, Čebulj 8, Možič 3. Selektor: Gheorghe Cretu.
Egipt: Fathy, Seoudy, Reda, Elhosiny 2, Adel 10, Ramadan, Youssef 2, Elmahdy 7, Morgan 2, Haikal 4, Said 13, Mostafa, Diaa 2, Elsayed, Magdy. Selektor: Hassan Elhosary.

Sportal Spektakel v Stožicah in na Poljskem bo jubilejni
Sportal Slovenci trenirajo na prizorišču SP, do vrhunca le še dober teden dni #video
 
Ne spreglejte