Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 6. 2023,
8.17

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

odbojkarska liga narodov slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 11. 6. 2023, 8.17

11 mesecev

poročilo s tekme slovenija : iran

Slovenci za tretjo zmago premagali Iran

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
slovenska odbojkarska reprezentanca : Iran, liga narodov | Slovenci so za tretjo zmago s 3:0 premagali Iran. | Foto Volleyballworld

Slovenci so za tretjo zmago s 3:0 premagali Iran.

Foto: Volleyballworld

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se s prvega turnirja lige narodov v Nagoji vrača s 75 odstotnim izkupičkom, tremi zmagami in porazom. Tretjo zmago je vknjižila proti Iranu, ki ga je premagala s 3:0 (19, 23, 23).

slovenska odbojkarska reprezentanca : Iran, liga narodov
Sportal Slovenci se vračajo s tremi zmagami, Japonci brez poraza, Srbi Poljakom zadali prvega

Izbranci Gheorgheja Cretuja so proti Iranu najbrž pokazali najboljšo igro na turnirju. Nekaj nihanj je sicer bilo, a po slabšem obdobju so se znali pobrati in tekmo dobiti brez izgubljenega niza. Napak ni bilo veliko, blestel pa je predvsem Rok Možič, dosegel je 25 točk, štiri neposredno s servisom. Prav servis je bil tokrat močno orožje evropskih podprvakov, dosegli so deset asov, polovico Tine Urnaut.

Tudi Iranci, ki znajo igrati odbojko, a v Nagoji so premagali le Kitajce, so pokazali solidno igro. V prvem nizu so dolgo držali korak, Slovenci so si prvo prednost, večjo od točke, priborili z blokom Jana Kozamernika za 13:11, za tri točke pa so prvič povedli pri izidu 17:14. V končnici sta Urnaut in Možič s servisi poskrbela, da je njuna ekipa niz zanesljivo dobila, izid je bil 25:19.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Iran, liga narodov | Foto: Volleyballworld Foto: Volleyballworld

Dobro igro s končnice prvega niza so Slovenci prenesli na začetek drugega. Povedli so s 6:1, nato pa se je ustavilo. Tekmec je hitro znižal zaostanek, na 17. točki izenačil, takoj zatem pa tudi povedel. Na začetku končnice je tudi vodil z 21:19, a Slovenci so se pravočasno zbrali. Z uspešnimi napadi jih je reševal Možič, piko na i za izid 25:23 pa je z blokom postavil Alen Pajenk.

Naslednji turnir bodo začeli 20. junija v Franciji. | Foto: Volleyballworld Naslednji turnir bodo začeli 20. junija v Franciji. Foto: Volleyballworld

Tako kot drugi je bil tudi tretji niz negotov do konca. As Urnauta je sicer Sloveniji zagotovil vodstvo 10:7, toda Iranci so ekspresno odgovorili, s tremi zaporednimi točkami so prišli do izenačenja. Servisi Možiča in Urnauta so spet poskrbeli za lepo prednost Slovenije, po asu slednjega je bilo na semaforju 21:17. Iranci se sicer niso hoteli predati, približali so se na točko zaostanka, toda Možič je popravil svojo napako iz predzadnjega napada in s točko končal tekmo.

Slovenci turnir se zdaj vračajo v domovino, drugi turnir v francoskem Orleansu pa bodo s tekmo proti Argentini začeli 20. junija.

Liga narodov, prvi turnir, četrta tekma, Nagoja

Slovenija : Iran s 3:0 (19, 23, 23)

* Dvorana Nippongaishi, gledalcev 400, sodnika: Adler (Madžarska), Ovuka (Bih).
* Slovenija: Pajenk 3 (1 blok), Planinšič, Kozamernik 6 (1 as, 1 blok), Kök, Toman, Bračko, Štalekar, Koncilja, Kovačič, Ž. Štern, Ropret 2 (2 bloka), Urnaut 13 (5 asov, 2 bloka), Čebulj 9 (1 blok), Možič 25 (4 ase, 1 blok).
* Iran: Mahdi, Mousavi 1, Hazratpourtalatappeh, Amin 5, Esfandiar 6 (1 blok), Manavinezhad, Hajipour 15 (2 bloka), Vadi, Homayonfarmanesh, Salehi, Hossein 3, Karimisouchelmaei 3 (2 bloka), Valizadeh 3, Sharifi 7 (1 as).

Preberite še:

slovenska odbojkarska reprezentanca : Francija liga  narodov
Sportal Slovenci za pomembno zmago ugnali Francoze
slovenska odbojkarska reprezentanca : Francija liga  narodov
Sportal Slovenci prek Francozov do druge zmage
Ne spreglejte