Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 12. 2019,
0.42

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

Natisni članek

ACH Volley liga prvakov

Četrtek, 5. 12. 2019, 0.42

4 leta, 4 mesece

Liga prvakov, 1. krog

Slovenski prvaki brez pravih možnosti v Berlinu: Žal je to vse, kar smo uspeli danes sestaviti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

1

ACH Volley Berlin | ACH Volley se iz Berlina vrača poražen. | Foto CEV

ACH Volley se iz Berlina vrača poražen.

Foto: CEV

Odbojkarje ACH Volleyja so gladko izgubili uvodno tekmo letošnje lige prvakov v Berlinu. Tam so se pomerili z nemškim prvakom Recycling Volley Berlin, gostitelji pa so zmagal s 3:0 v nizih. Prvega so dobili s 25:21, drugega s 25:15, v tretjem pa so Ljubljančani le pokazali nekaj trdoživosti in izgubili s 24:26.

Če so slovenski prvaki v Berlin odpotovali po odgovor, kaj lahko pričakujejo od letošnje lige prvakov, jih ta zagotovo ne more zadovoljiti. Tekma proti nemškemu prvaku je pokazala, da bo za varovance Matije Pleška vsaka točka v skupini, v kateri sta poleg nemške še dve močni ruski ekipi, lep uspeh, da pa je napredovanje v izločilne boje, o katerem so pred začetkom sanjali Ljubljančani, bržkone misija nemogoče.

Za zmago bi morali odigrati popolno tekmo

Da je kakovost posameznikov izrazito na strani Berlina, se je vedelo že pred začetkom tekme. Ljubljančani bi morali za presenečenje odigrati perfektno tekmo, za zmago bi morali fantastično servirati (tega niso storili, dosegli so le en as, napravili pa kar 14 napak), tudi v drugih elementih pa bi morali proti ekipi, v kateri je pet Američanov, trije Francozi, trije Nemci, Rus in Poljak, igrati brez napak.

ACH Volley Berlin | Foto: CEV Foto: CEV

A tako je bilo le na začetku tekme, ko so nekajkrat povedli za točko, na osmi točki pa bili s tekmecem izenačeni. Z dvema zaporednima blokoma so Nemci prvič povedli z dvema točkama, po bloku Petru Đirliću pa so vodili s 16:12. As Jureta Okrogliča za 14:16 je gostom spet dal nekaj upanja, a v nadaljevanju v obrambi nikakor niso znali zaustaviti ameriškega korektorja Benjamina Patcha, kateremu je žoge lepo podajal ruski reprezentant Sergej Grankin. Američan je že v prvem nizu dosegel 11 točk, za glavno razliko pa so poskrbeli domači blokerji, ki so bili precej bolj opazni kot kolegi na nasprotni strani, v prvi vrsti Diko Purić.

Nemškega naleta niso uspel zaustaviti

Berlin je v drugem nizu že na začetku prišel do štirih točk prednosti, Ljubljančani so nekajkrat prišli na -2, več pa jim ni uspelo. Izid 14:7 ni obetal nič dobrega, Pleško je poskušal z menjavami, v igro je poslal Božidarja Vućićevića, Uroša Pavlovića in izkušenega Andreja Flajsa, toda pravega učinka ni bilo. Nemškega naleta ni uspel zaustaviti, ni bilo ne pritiska z začetnimi udarci ne dobrega sprejema, gostitelji so niz dobili s 25:15.

ACH Volley Berlin | Foto: CEV Foto: CEV

Tudi v tretjem nizu so domači hitro povedli za štiri točke, a se slovenski prvaki niso hoteli predati. Predvsem po zaslugi Vučićevića in Matica Videčnika (na koncu je v svojo statistiko vpisal šest blok točk) so izenačili na 15. točki in se borili vse do izida 24:24. Usoden pa je bil as Moritza Reicherta, po katerem se je dvoboj končal.

V naslednjem krogu bo ACH naslednjo sredo v Tivoliju gostil rusko ekipo Kuzbas Kemerovo, za katero igrajo štirje ruski in finski reprezentant.

"Žal nam ni uspelo, toda fantje so se zelo potrudili"

Matija Pleško | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Matija Pleško, trener ACH Volleyja: "Proti ekipi Berlina je izredno težko igrati, če jih ne odmakneš od mreže, saj imajo dobrega podajalca in dobre napadalce. Po drugem nizu so imeli sprejem 71 odstoten. Glede na to, da smo se še prvi niz nekako držali, je drugi šel zelo hitro po zlu, v tretjem nizu pa smo stavili na karto našega servisa, da še bolj pritisnemo, tudi za ceno kakšne napake, vendar na koncu je zmanjkalo malo sreče, da bi se tekma raztegnila. Žal nam ni uspelo, toda fantje so se zelo potrudili. Na drugi strani je bil razigran tekmec, v letošnji sezoni je igral prvo tekmo lige prvakov in žal je to vse, kar smo uspeli danes sestaviti. V taktičnem smislu nas niso presenetili, v izvedbi samega sprejema pa. Nekateri naši servisi niso bili slabi, pa so vseeno uspeli odlično sprejeti. V tem primeru bi rekel, da so presenetljivo dobro sprejemali in hkrati s tem res obrnili današnjo tekmo v svoj prid."

Jan Pokeršnik, sprejemalec ACH Volleyja: "Prisotno je veliko razočaranje. Nismo dosegli cilja, ki smo si ga zadali. V prvih dveh nizih je bilo zares videti slabo z naše strani, ker je imel Berlin res dober sprejem in je lahko Sergej Grankin počel, kar je želel. Izstopal je njihov korektor, ki je imel zelo visok odstotek v napadu. V tretjem nizu smo pritisnili s servisom in izboljšali naš sprejem ter napad. Škoda tiste predzadnje točke v tretjem nizu, ko je sodnik mogoče malo prehitro piskal, saj smo bili zelo blizu, da bi vseeno vzeli niz ali dva, mogoče pa tudi zmagali."

Berlin Recycling Volleys : ACH Volley 3:0 (21, 15, 24)

Dvorana Max Schmeling, gledalcev 4219, sodnika: Sarikaya (Turčija), Pop (Romunija).

Berlin Recycling Volleys: Kowalski, Ensing, Jendryk 8, Reichert 9, Grankin 2, Klein, Hatch, Zenger, Kessel, Tuia 14, Patch 17, Le Goff 7, Pujol.

ACH Volley: Flajs, Vučićević 15, Kumer, Purić, Pavlović, Satler, Dagostino, Đirlić 7, Okroglič 5, Vilimanović, Pokeršnik 9, Videčnik 7.

Liga prvakov, 1. krog:

Skupina B:

Lestvica: 

Skupina A:

Lestvica:

Skupina C:

Lestvica:

Skupina D:

Lestvica:

Skupina E:

Lestvica:

Preberite še:

Sportal Na krilih izjemne Italijanke prvič na svetovni prestol #video
Maja Pahor
Sportal Izjemno: poglejte, kaj je uspelo Evi in Maji #video
Rok Možič
Sportal Mariborčani boljši od Zagrebčanov, ACH Volley vrnil Kamniku
Ne spreglejte