Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 12. 2019,
21.47

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

ACH Volley Calcit Volley Liga MEVZA OK Maribor

Ponedeljek, 2. 12. 2019, 21.47

4 leta, 4 mesece

Liga MEVZA, moški, 9. krog

Mariborčani boljši od Zagrebčanov, ACH Volley vrnil Kamniku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Rok Možič | Rok Možič je bil nerešljiva uganka za Zagrebčane. | Foto Aleš Oblak

Rok Možič je bil nerešljiva uganka za Zagrebčane.

Foto: Aleš Oblak

Odbojkarji ACH Volleyja so v nedeljski vnaprej odigrani tekmi 10. kroga srednjeevropske lige v slovenskem derbiju v Kamniku premagali domači Calcit Volley s 3:1 in se tako Kamničanom maščevali za poraz z začetka sezone v Tivoliju. V ponedeljek je Maribor v dvorani Tabor gostil zagrebško Mladost, jo premagal s 3:0 in se ji na lestvici približal na točko zaostanka. Na vrhu sta slovenski ekipi ACH Volley in Calcit Volley.

Mariborčani so proti Mladosti izkoristili prednost domačega terena. V prvem nizu sta bili ekipi bolj ali manj poravnani do 16:14, zatem pa so Štajerci najprej dosegli tri točke zaporedoma, po 19:15 pa šest točk zapovrstjo in osvojili prvi niz.

V drugem nizu je vse kazalo na gladko zmago domačih, ki so vodili s 14:7, a so se Zagrebčani vrnili v igro, izid je bil izenačen še pri 20:20 in 23:23, nato pa so Mariborčani dosegli odločilni točki.

Tretji niz so domači odločili v svojo korist po tem, ko so v drugi polovici niza povedli za pet točk, ko pa so s tremi zaporednimi točkami prišli do vodstva z 21:14, je bil niz odločen, prav tako pa dvoboj. Prvo ime domače ekipe je bil kdo drug kot mladi 17-letni Rok Možič, ki se je na koncu ustavil pri 19 točkah.

Maribor: Herman 8, Hafner, Mulec 7, Detela 7, Koblar, Možič 19, Košenina 1, Donik, Uremovič 10, Kovačič, Boroja, Planinšič 5, Božogalec 2.

Mladost: Dukić 2, Raić 14, Šarčević, Nikačević 7, Marelić 7, Bakonji 3, Višić 2, Cvanciger, Mitrašinović 2, Kovačević 2, Oršolić, Đirlić.

ACH Volly se je Kamničanom maščeval za poraz na uvodni tekmi sezone. | Foto: Klemen Brumec ACH Volly se je Kamničanom maščeval za poraz na uvodni tekmi sezone. Foto: Klemen Brumec

Kamničani so letos odkrito napovedali, da bodo napadli ACH Volley na vseh frontah. Da mislijo resno, je pokazala prva medsebojna tekma srednjeevropske lige v Ljubljani, ki so jo dobili s 3:0. Tudi tokrat niso razočarali, bili so povsem enakovreden tekmec, toda Ljubljančani so vendarle imeli nekaj več dobrih obdobij. To jim je na koncu prineslo zmago, s katero so še povečali vodstvo v srednjeevropski ligi. Najučinkovitejši igralec tekme je bil Petar Đirlić, ki je dosegel 22 točk, Jan Pokeršnik jih je k zmagi prispeval 18.

Calcit Volley: Pereira 1, Hribar, Bregar 13, Koncilja 8, Hebda 11, Jordanov, Planinc 1, Brulec 3, Kvas, Lakner, Kotnik 6, Štembergar Zupan 11, Lazar, Rotar.

ACH Volley: Flajs, Vučićević, Kumer, Purič 5, Pavlović, Satler, Dagostino, Đirlić 22, Okroglič 5, Vilimanović 4, Pokeršnik 18, Videčnik 8.

Pleško: Ne vem, komu smo se zamerili

"Točke so tu, to je najpomembneje, a kakšnega presežka ni bilo. Vsa čast Vilimanoviću, ki ga je včeraj uščipnilo v hrbtu, da ni mogel hoditi, danes pa je stisnil zobe in nam pomagal. Poškodoval se nam je spet tudi Matej Kök, ne vem, kdaj bom spet lahko računal nanj. Ne vem, komu smo se zamerili, res imamo ogromno zdravstvenih težav. Tudi termin tekme nam ni nikakor ustrezal. Pozno smo izvedeli zanj, ne vem, kdo je za to kriv. A morali smo ga sprejeti, čeprav nas že v torek v Berlinu čaka tekma lige prvakov," je po tekmi dejal trener ACH Volleyja Matija Pleško.

Liga MEVZA, moški, 9. krog:

Vnaprej odigrana tekma 10. kroga:

Lestvica:

Ne spreglejte