Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
24. 9. 2019,
16.52

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

EuroVolley 2019 slovenska odbojkarska reprezentanca Klemen Čebulj

Torek, 24. 9. 2019, 16.52

4 leta, 7 mesecev

Klemen Čebulj po zmagi nad Rusijo

Mejilo je na popolnost, a poudarja: Slovenija ima še rezerve #video #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Slovenija Rusija odbojka | Klemen Čebulj je na zadnjih dveh tekmah tega EuroVolleyja pokazal, da je ujel pravo formo in ga je tako rekoč nemogoče zaustaviti. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Klemen Čebulj je na zadnjih dveh tekmah tega EuroVolleyja pokazal, da je ujel pravo formo in ga je tako rekoč nemogoče zaustaviti.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Pravljica se nadaljuje. Padla je Rusija. Verjamem, če bomo ostali na tem nivoju oz. se še malce izboljšali v vseh elementih odbojkarske igre, lahko pade tudi Poljska," se je nemudoma proti nasprotniku v polfinalu usmeril Klemen Čebulj, ki je bil ob kapetanu Tinetu Urnautu in Mitji Gaspariniju z 12 točkami pri četrtfinalni zmagi nad Rusi paradni konj Slovenije. 

Stožice
Sportal Znan odgovor na najbolj vroče vprašanje: na Petrolih bo velika gneča
Slovenija Rusija odbojka
Sportal Po veličastni zmagi izpostavil dve stvari in napovedal: Ne bomo se ustavili tu #video

Čeprav jim stavnice in odbojkarski poznavalci pred obračunom niso pripisovali veliko možnosti, se je že od vsega začetka videlo, da slovenski odbojkarji pred 11 tisoč navijači letijo po igrišču. "Ves čas smo verjeli, kajti če ne bi verjeli, ne bi bilo možno premagati Rusije. Bili smo sproščeni, ni bilo tiste nepotrebne nervoze, ob tem pa so bile tukaj še polne Stožice. Navijačem se iz srca zahvaljujem in verjamem, da nas bodo prišli bodrit tudi po Poljski. Zdaj moramo zadevo prespati in prvenstvo nadaljevati trdno na tleh. Ni še konec," je povedal eden izmed nosilcev slovenske izbrane vrste, ki bo v novi klubski sezoni oblekel dres večkratnega svetovnega klubskega prvaka Trentina.

Kdaj se igra proti Poljski?

Obračun za uvrstitev v veliki finale proti Poljakom bo v četrtek ob 20.30 v Areni Stožice. Ne glede na razplet, bo slovenska izbrana vrsta eno tekmo igrala tudi v Parizu. V primeru zmage se bo bojevala za zlato odličje, v nasprotnem primeru za bron.

Video: ves čas so verjeli v zmago:

"Ne smemo biti požrešni, poglejte rezultat"

Glede na to, da so Rusi na tem prvenstvu vse do četrtfinalne tekme igrali tako rekoč s pol moči, zmaga s 3:1 nad tako dobro ekipo meji na popolnost. S tem se strinja tudi Čebulj: "Igrali smo veliko bolje kot na tisti prvi tekmi. Začetni udarec je bil takšen, kot je treba, sprejemali smo veliko bolje in veliko bolje napadali visoko žogo. Če ne bi malce popustili v tretjem nizu, bi res lahko govorili v popolni tekmi, a ne smemo biti požrešni, poglejte rezultat. Piše 3:1 za Slovenijo in to je vse, kar trenutno šteje."

Sportal Poljaki imeli nevšečnosti: njihov polet v Ljubljano odpovedan, naproti jim je stopila država
Slovenija Rusija četrtfinale EP odbojka
Sportal Rusija kar ne more verjeti: To je fiasko, odbojkarski Maribor!

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Rusijo (foto: Matic Klanšek Velej / Sportida):

Fotogalerija
1 / 52

Po Rusiji prihaja nov velikan

Ne samo, da so imeli Slovenci v skupini močno Rusijo, s katero so se merili dvakrat, v polfinalu jo čaka še ena izmed glavnih favoritinj za končni uspeh, Poljaki. Aktualni svetovni prvaki so na tem prvenstvu na sedmih tekmah oddali en sam niz. Četa odličnega belgijskega strokovnjaka Vitala Heynena leti na krilih Kubanca Wilfreda Leona, a slovenski odbojkarji se požvižgajo na vse grožnje in negativne napovedati.

"Slovenija ima še rezerve. Povsod. Če vsak element izboljšamo le še za en odstotek, lahko na tem prvenstvu gremo do konca. Poljska je nova velika zapreka, zavedamo se njene velike moči, a z njo imamo lepe izkušnje, prepričan sem, da je pred temi fantastičnimi navijači vse mogoče," je še dodal 27-letni odbojkar iz Kotelj na Koroškem.

Video: kako je Klemen Čebulj prekinil predsednikovo izjavo:

Slovenci na EP zakleti za Poljake, a zdaj imajo Kubanca

Slovenci so za Poljake na EuroVolleyju dobesedno zakleti. Leta 2015 v Bolgariji jih je takrat Gianijeva četa izločila v četrtfinalu, dve leti kasneje pa naši odbojkarji Poljake v črno zavili kar pred njihovimi navijači v razigravanju za uvrstitev v četrtfinale.

Res pa je, da je Poljska zdaj povsem drugačna ekipa. Vodi jo pretkani maček Heynen, zeleno luč za nastop v poljski izbrani vrsti pa je dobil še najboljši odbojkar na svetu Loen, ki se je hitro ujel s soigralci in postal gonilna sila te odbojkarske velesile.

Wilfredo Leon je eden redkih odbojkarjev, ki lahko sam premaga tekmeca, a v Stožicah tudi njemu ne bo lahko. Zagotovo ne. | Foto: CEV Wilfredo Leon je eden redkih odbojkarjev, ki lahko sam premaga tekmeca, a v Stožicah tudi njemu ne bo lahko. Zagotovo ne. Foto: CEV

Moč nove Poljske so slovenski odbojkarji občutili pred tedni, ko so jih poljski zvezdniki v olimpijskih kvalifikacijah ugnali s 3:1. A takrat se je igralo v Krakowu, zdaj pa bo dvoboj za vstop v finale v Stožicah. Če so se Rusom zatresle hlače, se lahko tudi aktualnim svetovnim prvakom.

Kdo bo zmagal na četrtkovi polfinalni tekmi evropskega prvenstva v Stožicah?

  • Slovenija
    85,06 %
    598 glasov
  • Poljska
    14,94 %
    105 glasov
Oddanih 703 glasov

Preberite še:

Slovenija Rusija odbojka
Sportal Selektorjev odločen ne: Prepovedano, potrebujemo energijo za Poljake! #foto #video
Slovenija Rusija odbojka
Sportal Slovenci ustavili ruski stroj, Francozi razbili Italijo, Srbi hodili po robu
Slovenija Srbija odbojka
Sportal Vsi rezultati EuroVolleyja 2019
Sportal Junaški odbojkarji ogreli srce tudi Goranu Dragiću: Gremo po zlato!
Slovenija Rusija četrtfinale EP odbojka
Sportal Slovenci razorožili branilce naslova in napredovali v polfinale #foto
Tuomas Sammelvuo
Sportal Razočarani selektor Rusije ni iskal alibijev: Nismo si zaslužili!
Ne spreglejte