Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
20. 9. 2023,
16.20

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

Natisni članek

Pariz 2024 kvalifikacije za olimpijske igre slovenska odbojkarska reprezentanca Telekom Slovenije Tine Urnaut

Sreda, 20. 9. 2023, 16.20

7 mesecev, 1 teden

Intervju s Tinetom Urnautom

Kapetan slovenskih junakov bi rad izpolnil otroške sanje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45
Tine Urnaut | Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut se skupaj s kolegi v izbrani vrsti veseli izziva, ki je pred njimi. Od 30. septembra naprej bodo to olimpijske kvalifikacije na Japonskem. | Foto Bojan Puhek

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut se skupaj s kolegi v izbrani vrsti veseli izziva, ki je pred njimi. Od 30. septembra naprej bodo to olimpijske kvalifikacije na Japonskem.

Foto: Bojan Puhek

Slovenski odbojkarski junaki ne poznajo počitka. Po velikem uspehu in osvojeni bronasti medalji na evropskem prvenstvu imajo pred seboj že naslednji cilj: uvrstitev na olimpijske igre preko kvalifikacij, ki bodo od 30. septembra naprej potekale na Japonskem. "Nastop na olimpijskih igrah bi zagotovo pomenil uresničitev otroških sanj, ko sem kot otrok gledal olimpijske igre po televiziji. Želja po igranju za Slovenijo na olimpijskih igrah je izjemno velika," je poudaril kapetan naše izbrane vrste Tine Urnaut, ki je bil pred sredinim popoldanskim treningom skupaj z reprezentančnimi kolegi na posebnem obisku pri pokrovitelju Telekomu Slovenije.

Kapetan, koliko ste s fanti sploh lahko proslavili bronasto medaljo na nedavnem evropskem prvenstvu, na katerem ste v sobotni tekmi za tretje mesto po pravem trilerju premagali aktualne olimpijske prvake Francoze?
Pravzaprav prvič nismo šli takoj na letalo, kar je bilo pozitivno. Predvsem je bilo lepo, da smo prvič končali turnir z zmago. Povrhu vsega smo premagali francosko reprezentanco v polni postavi. Nekaj malega smo se poveselili, to pa je bilo to, saj smo misli že usmerili v olimpijske kvalifikacije.

Obojestransko zadovoljstvo

Slovenski odbojkarji imajo dodobra zapolnjen delovnik, saj je pred njimi nov izziv – olimpijske kvalifikacije. V nedeljo bodo poleteli na Japonsko, čas pred sredinim popoldanskim treningom pa so si vzeli tudi za poseben obisk pri reprezentančnem pokrovitelju Telekomu Slovenije, ki so se mu zahvalili za nesebično podporo slovenski odbojki.

Fotogalerija obiska (Foto: Bojan Puhek)

Fotogalerija
1 / 22

Poleg številnih zaposlenih so jih toplo pozdravili tudi člani uprave Telekoma Slovenije na čelu s predsednikom Boštjanom Košakom, Irmo Gubanec in Špelo Fortin.

Špela Fortin, Tine Urnaut, Boštjan Košak in Irma Gubanec | Foto: Bojan Puhek Špela Fortin, Tine Urnaut, Boštjan Košak in Irma Gubanec Foto: Bojan Puhek

A niso bili presrečni le zaposleni, ki so lahko odbojkarje poprosili za avtograme in fotografije, temveč tudi odbojkarji, ki so v okviru partnerstva med Telekomom Slovenije in Samsungom prejeli pametne telefone Samsung S23 in mobilni NEO za najboljšo TV-izkušnjo.

Za vami je izjemno dolgo poletje. Že junija ste začeli z ligo narodov, ki se je nadaljevala v juliju, od konca avgusta naprej pa ste s soigralci nastopili še na evropskem prvenstvu, kjer ste po velikem boju s Francozi osvojili bronasto medaljo. Od ena do deset  koliko ste utrujeni, če gledate na celotno letošnjo reprezentančno akcijo?
Super sem. Ne razmišljam o tem. Nimam časa, da bi razmišljal o utrujenosti, ker gledam proti naslednjemu cilju. Pred nami so olimpijske kvalifikacije in želimo doseči naš cilj. Torej se uvrstiti na olimpijske igre.

Odbojkarji slovenske reprezentance | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Ravno zaradi teh vrhuncev, lige narodov, evropskega prvenstva in zdaj še olimpijskih kvalifikacij, ni manevrskega prostora, da bi se zaustavili, zadihali. Koliko ste dejansko sploh imeli časa za počitek?
Sedem dni v koledarskem letu je bilo vse skupaj prostega časa. Brutalno je, ampak na to nimaš vpliva. Zlasti če želiš doseči vrhunske cilje in si motiviran. Ne razmišljamo o tem, koliko smo že prehodili in kaj je pred nami. Naš cilj je, da igramo najboljšo odbojko in se že v prihajajočih kvalifikacijah poskušamo uvrstiti na olimpijske igre.

Gheorghe Cretu slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Tvorec bronastega uspeha ostal brez besed #video

Na Japonskem vas čakajo neizprosni boji za uresničitev zadanega cilja. Nasproti vam bodo stali gostiteljica Japonska, ZDA, Srbija, Turčija, Tunizija, Egipt in Finska. Olimpijski vozovnici iz slovenske skupine bosta dobili dve reprezentanci. Kakšne so želje pred odhodom na Japonsko?
Želim si, da bi dosegli čim več zmag. Da igramo najboljšo možno odbojko. Da pridemo v ritem najprej proti Tuniziji in Turčiji. Šli bomo iz tekme v tekmo in upam, da bomo dvigovali formo, ker nas na koncu čakajo tri najmočnejše reprezentance. Upam, da bomo vsi zdravi in igrali dobro odbojko.

Slovenski odbojkarji so se v prostorih Telekoma Slovenije podpisali na posebno tablo, želijo pa se podpisati tudi pod zgodovinske olimpijske igre. | Foto: Bojan Puhek Slovenski odbojkarji so se v prostorih Telekoma Slovenije podpisali na posebno tablo, želijo pa se podpisati tudi pod zgodovinske olimpijske igre. Foto: Bojan Puhek

V vitrini že imate tri srebrne in eno bronasto medaljo z evropskih prvenstev, nekaj posebnega pa bi bilo za vas in soigralce nastopiti na olimpijskih igrah v Parizu prihodnje leto. Kaj bi vam pomenil ta nastop na velikem odru?
Zaenkrat je to še neizpolnjen cilj, ker niti nismo imeli te možnosti. Enkrat sicer da, vendar smo izgubili proti olimpijskim prvakom. Zagotovo bi mi nastop pomenil izpolnitev otroških sanj, ko sem olimpijske igre gledal po televiziji. Želja nastopiti za Slovenijo na olimpijskih igrah je velik cilj.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Francija, evropsko prvenstvo 2023
Sportal Slovenci po pravi drami do brona, Poljaki razžalostili domačine

Kako je kot kapetan voditi zasedbo, ki je uspešna? Povrhu vsega ste mlajšim s svojimi bogatimi izkušnjami tudi mentor.
Zanimivo. Na trenutke je zelo lepo, na trenutke ne tako lepo, vendar so to vse izkušnje, ki nam lahko pomagajo na igrišču. Učim se, vsi se učimo skozi celotno življenje, naše športne kariere. Na koncu sem zelo vesel, hvaležen, ponosen, da lahko vodim in pomagam ekipi do vrhunskih rezultatov.   

S kom in kdaj bo Slovenija igrala olimpijske kvalifikacije na Japonskem?

30. september

3.00, Slovenija – Tunizija

1. oktober

3.00, Slovenija – Turčija

3. oktober

3.00, Slovenija – Finska

4. oktober

3.00, Slovenija – Egipt

6. oktober

9.00, Slovenija – ZDA

7. oktober

12.25, Slovenija – Japonska

8. oktober

9.00, Slovenija – Srbija

slovenska odbojkarska reprezentanca : Francija, evropsko prvenstvo 2023, Klemen Čebulj
Sportal Po velikanskem uspehu Slovenije priznal: "Takšnih jih še nisem videl"
slovenska odbojkarska reprezentanca : Francija, evropsko prvenstvo 2023
Sportal Niti za trenutek ni pomislil, da ne bi prišel pomagat: Ta bron sije kot zlato #video
slovenska odbojkarska reprezentanca : Francija, evropsko prvenstvo 2023
Sportal Slovenci po hudem boju do nove kolajne na EP!
 
Ne spreglejte