Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 9. 2021,
20.37

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

5

Natisni članek

Alberto Giuliani EuroVolley2021 slovenska odbojkarska reprezentanca

Sreda, 15. 9. 2021, 20.37

2 leti, 7 mesecev

Evropsko prvenstvo v odbojki, četrtfinale

Izjemno, Slovenci prek Čehov v polfinale EP!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

5

slovenska odbojkarska reprezentanca EP Češka četrtfinale | Slovenski odbojkarji so v četrtfinalu evropskega prvenstva s 3:0 izločili Čehe in si zagotovili tekmi za odličja. V sobotnem polfinalu jih čakajo svetovni prvaki Poljaki. | Foto Guliverimage

Slovenski odbojkarji so v četrtfinalu evropskega prvenstva s 3:0 izločili Čehe in si zagotovili tekmi za odličja. V sobotnem polfinalu jih čakajo svetovni prvaki Poljaki.

Foto: Guliverimage

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v četrtfinalu evropskega prvenstva s 3:0 premagala Češko in se uvrstila v sobotni polfinale, v katerem ji bo v Katovicah nasproti stala aktualna svetovna prvakinja Poljska. Gre za ponovitev polfinala iz leta 2019, ko so Slovenci v Stožicah Poljake ugnali s 3:1 in na koncu osvojili srebro. V drugem polfinalu se bosta pomerili branilka naslova Srbija in Italija.

Poročilo s tekme:

slovenska odbojkarska reprezentanca EP Češka četrtfinale
Sportal Slovenci še tretjič v šestih letih v polfinalu EP

Potem ko sta si v torek v Gdansku polfinale zagotovili Srbija in Poljska, sta si ga danes v Ostravi še Italija in Slovenija. Prva je s 3:0 izločila Nemce, naši odbojkarji pa so se brez izgubljenega niza gostiteljem Čehom maščevali za poraz v skupinskem delu tekmovanja. Slovenci so si z zmago zagotovili tekmi za odličja, ki ju bodo odigrali v Katovicah. V soboto jim bo v polfinalu najprej nasproti stala Poljska, ki so jo na zadnjih treh evropskih prvenstvih v izločilnih bojih vselej premagali. Zadnjič leta 2019, prav v polfinalu.

Maščevanje za uvodni poraz uspelo

Slovensko veselje. | Foto: CEV Slovensko veselje. Foto: CEV Češka in Slovenija sta se prvič srečali že na uvodni tekmi prvenstva, ko so s 3:1 slavili prvi, tokrat pa je bil razplet drugačen.

Slovencem je po izenačenem uvodu niza uspelo pobegniti na +5 (10:5) in tekmeca prisiliti v time-out. Ta je Čehom dobro del, približali so se na točko zaostanka, tako da je Alberto Giuliani varovance poklical k sebi. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, v katerem so bili naši odbojkarji vselej točko, dve pred gostitelji. Po vodstvu s 23:21 so dobili naslednji točki in prvi niz. Drugi se je začel povsem po slovenskih željah, pri vodstvu s 7:3 je Jiri Novak znova vzel time-out, a ta njegovi ekipi tokrat ni kaj prida pomagal, Slovenci so še naprej narekovali ritem. Češki selektor je z menjavi še naprej iskal priključek, a njegovi varovanci niso uspeli slediti razpoloženi Gainijevi četi, ki je povedla z 2:0 (25:19).

Čehi so odlično odprli tretji niz, povedli z 8:4 in poskrbeli za slovensko menjavo, Klemna Čebulja je zamenjal mladi Rok Možič. Menjava se je obrestovala, 19-letnik, ki se je izkazal z začetnimi udarci in v napadu, je začel preobrat, ki so ga njegovi soigralci uspešno izpeljali. Domačini so v končnici sicer ubranili dve zaključni žogi, a po bloku Alena Pajenka dvoma o polfinalistu ni bilo več.  

Slovenci se bodo v polfinalu v soboto pomerili s Poljsko.

slovenska odbojkarska reprezentanca EP Češka četrtfinale
Sportal "Vsi so govorili o Sloveniji in zdaj smo tam, kamor sodimo"

"Smo športni fenomen"

Dejan Vinčić je prejel lepo rojstnodnevno darilo. | Foto: CEV Dejan Vinčić je prejel lepo rojstnodnevno darilo. Foto: CEV

"Hvala fantom, hvala navijačem. Rojstnodnevna želja se je izpolnila. Neverjetno. Vem, da se že malo ponavljamo, a smo fenomen v svetu športa, pa naj bo to košarka, odbojka ali pa individualni športi. Smo majhni, fenomenalni, ponosni," se je takoj po veliki zmagi v pogovoru za Kanal A smejalo slavljencu Dejanu Vinčiću, ki je prav danes dopolnil 35 let.

Italijani suvereno prek Gianijeve čete

Italijani nadaljujejo suverene predstave, s 3:0 so izločili Nemce, ki jih vodi Andrea Giani. | Foto: CEV Italijani nadaljujejo suverene predstave, s 3:0 so izločili Nemce, ki jih vodi Andrea Giani. Foto: CEV Na uvodni četrtfinalni tekmi v Ostravi so se pomerili Italijani in Nemci. Azzurri so nadaljevali odlične predstave in tekmeca, ki ga vodi Italijan Andrea Giani (nekoč selektor Slovenije), odpravili s 3:0.

V katero smer bo šla tekma, so pokazali že v prvem nizu, ki so ga dobili s kar 25:13, v drugem so slavili s 25:18, v tretjem pa s 25:19. Tekmeca so onemogočili z odličnimi servisi in ga prisilili v številne napake. S 13 točkami je bil najbolj učinkoviti 19-letni Alessandro Michieletto.

Italija, ki je na sedmih tekmah oddala le dva niza, se bo v polfinalu pomerila s Srbijo.

Tudi Srbi in Poljaki napredovali s 3:0

Četrtfinalni spored se je začel v Gdansku, kjer sta si nasproti stali branilka naslova Srbija in Nizozemska. Slovenski finalni krvniki izpred dveh let so po izenačenem uvodu in vodstvu Nizozemcev s 23:22 dobili tri zaporedne točke in osvojili prvi niz (25:23), drugi jim je pripadel s 25:20, v tretjem pa so imeli tulipani žogo za znižanje na 1:2, a so jim varovanci Slobodana Kovača to preprečili, dobili niz s 27:25 in si kot prvi priigrali polfinale.

Poljaki so tudi po sedmi tekmi neporaženi - v četrtfinalu so s 3:0 odpravili olimpijske podprvake Ruse, v polfinalu se bodo pomerili s Slovenci. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Poljaki so tudi po sedmi tekmi neporaženi - v četrtfinalu so s 3:0 odpravili olimpijske podprvake Ruse, v polfinalu se bodo pomerili s Slovenci. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Po uvodni tekmi v Gdansku je bilo vroče zvečer, ko so Poljaki pred huronskim domačim občinstvom s 3:0 odpravili olimpijske podprvake Ruse. Ti na prvenstvo niso prišli v popolni postavi. Uvodni niz je domača četa Vitala Heynena dobila s kar 25:14, bolj tesno je bilo v drugem, ko so se Rusi še najbolje upirali, a je tudi ta pripadel gostiteljem (26:24). Tudi tretji je pripadel Poljakom (25:19).

Evropsko prvenstvo, četrtfinale


Sreda, 15. september
Češka : Slovenija 0:3 (-21, -19, -25)
Hadrava 12, Zajiček 5, Finger 3, Liček 1, Galabov 13, Vašina 10, Polak 4; T. Štern 19, Pajenk 6, Kozamernik 5, Vinčić 2, Urnaut 13, Čebulj 9, Možič 5
Poročilo s tekme
Izjave po tekmi

Italija : Nemčija 3:0 (13, 18, 19)

Torek, 14. september
Nizozemska : Srbija 0:3 (-23, -20, -25)
Poljska : Rusija 3:0 (14, 24, 19)

Polfinalna para:
Sobota, 18. september

17.30 Poljska - Slovenija
20.30 Srbija - Italija

slovenska odbojkarska reprezentanca Hrvaška EP osmina finala
Sportal Slovenci četrtič zapored v četrtfinalu EP
Ne spreglejte