Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 10. 2024,
10.17

Osveženo pred

1 dan, 23 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,79

Natisni članek

Natisni članek

Rene Higuita konferenčna liga konferenčna liga LASK NK Olimpija NK Olimpija Matevž Vidovšek

Petek, 25. 10. 2024, 10.17

1 dan, 23 ur

Vratar Olimpije posnemal legendarnega Reneja Higuito

Avstrijce pičil škorpijon, čudežna obramba Vidovška odmeva po svetu!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,79
Matevž Vidovšek | Matevž Vidovšek je dvoboj med Olimpijo in Laskom zaznamoval s petimi obrambami. Ena izmed njih je še kako izstopala po atraktivnosti, a tudi drznosti! | Foto Aleš Fevžer

Matevž Vidovšek je dvoboj med Olimpijo in Laskom zaznamoval s petimi obrambami. Ena izmed njih je še kako izstopala po atraktivnosti, a tudi drznosti!

Foto: Aleš Fevžer

Obramba sezone? Morda. Ljubljana že dolgo ni videla tako atraktivne obrambe, kot jo je na dvoboju konferenčne lige med Olimpijo in Laskom (2:0) izvedel vratar gostiteljev Matevž Vidovšek. Korošcu je uspel znameniti udarec škorpijona. Čuvaj mreže zmajev je tako posnemal legendarnega Kolumbijca Reneja Higuite, dvignil na noge Stožice, nato pa navijače spravil v dobro voljo še s šaljivo objavo na socialnih omrežjih.

NK Celje
Sportal Fantastični Celjani popravili 12 let star rekord Maribora

Pravljičen dan slovenskega klubskega nogometa v režiji španskih strategov je v četrtek začel Albert Riera in s Celjani pomendral Istanbul BB (5:1), nadaljeval pa njegov rojak Victor Sanchez, ki je z Olimpijo ugnal Lask (2:0). Če bi se ligaški del konferenčne lige končal v tem trenutku, bi oba slovenska predstavnika zaigrala v spomladanskem play-offu za preboj v osmino finala!

Po veličastni predstavi zmajev je še kako odmevala fenomenalna obramba Matevža Vidovška. To je bila poteza, ki je ne vidiš vsak dan. Zaznamovala je dvoboj, na katerem je Olimpija zmagala z 2:0 in tako znova na domači evropski tekmi ohranila mrežo nedotaknjeno.

Albert Riera
Sportal Albert Riera po zgodovinski zmagi ni bil povsem zadovoljen

Vidovšek (ne)namenoma posnemal Higuito

Ko je vodila z 1:0, so si Avstrijci priigrali veliko priložnost. Vidovšek je po predložku v njegov kazenski prostor nameraval izbiti žogo, a je bil prekratek. Žoga je prišla do Roberta Zulja, ki je z glavo udaril proti vratom. Vratar Olimpije je bil že skoraj premagan, zadišalo je po izenačenju na 1:1. Roke je imel prenizko, da bi ustavil strel, a je nato žogo, ki je poletela nad njim, velemojstrsko izbil z nogo.

Kako je Matevž Vidovšek ubranil strel z udarcem škorpijona:

Uspel mu je v nogometnem svetu še kako cenjen in spoštovan udarec škorpijona. Mrežo Olimpije je ubranil v slogu legendarnega kolumbijskega dolgolasega vratarja Reneja Higuite. Duh njegovega znamenitega škorpijona je oživel na ljubljanski zelenici in pičil Avstrijce. Kapetan Laska kar ni mogel verjeti, kako je po vodi splavala še ena izmed lepih priložnosti, da bi gostje zatresli mrežo Olimpije.

Vidovšek, ki je na tekmi zbral pet obramb, je ostal nepremagan, po tekmi pa prek socialnega omrežja Instagram šaljivo sporočil: "Zdaj bodo pa dejali, da tega nisem nameraval storiti,'" je k svoji objavi dodal kar nekaj šaljivih smeškov, pa tudi podobo škorpijona, zaščitnega znaka nekdanjega čarodeja med vratarji, Kolumbijca Higuite, ki je v nogometni svet vpeljal tako drzne in atraktivne vratarske vložke.

Tako je Kolumbijec Rene Higuita osupnil svet s škorpijonom leta 1995 na prijateljski tekmi proti Angliji:

Stožice so v tej sezoni nedotakljiva evropska trdnjava. Vidovšek je sanjski niz začel proti ukrajinski Polissji. Olimpija je sredi poletja zmagala z 2:0, nato je v Ljubljani orožje položil Šerif iz Tiraspola (3:0), najbolj pa jo je skupila hrvaška Rijeka, ki je po zaslugi nepozabne rapsodije zeleno-belih izgubila v slovenski prestolnici kar z 0:5. Imeniten niz domačih evropskih zmag brez prejetega zadetka pa se pri tem ni končal. Nadaljevanje je sledilo v četrtek, ko so zmaji dočakali prvo zmago v ligaškem delu konferenčne lige. Doma so navdušili s predstavo proti avstrijskemu Lasku in tekmeca, ki se lahko vsaj na papirju pohvali z dražjo ekipo, premagali z 2:0.

NK Olimpija : Lask
Sportal Sanjski evropski dan za slovenski nogomet: po Celjanih slavila še Olimpija!

Nogometaši Olimpije so dočakali prvo zmago v ligaškem delu konferenčne lige. | Foto: Aleš Fevžer Nogometaši Olimpije so dočakali prvo zmago v ligaškem delu konferenčne lige. Foto: Aleš Fevžer

Vidovšek, sicer tudi reprezentant Slovenije in po reprezentančni upokojitvi Vida Belca tudi prva zamenjava za kapetana Jana Oblaka, je tako ostal nepremagan še na četrti domači evropski tekmi zapored. Pod vodstvom Victorja Sancheza pa ne blesti le visok Korošec, ampak celotna ekipa. Tako je Olimpija na dobri poti, da si s podobnimi predstavami, kot jih je ponudila proti Heidenheimu (1:2) in Lasku (2:0), zagotovi spomladansko nadaljevanje evropske sezone. Podobno velja tudi za Celjane, ki so se proti Istanbulu BB predstavili v fantastični luči in poskrbeli za nov rekord, najvišjo zmago slovenskega kluba v glavnem delu evropskega tekmovanja!

Matevž Vidovšek
Sportal Mladi očka iz Koroške, ki ustvarja čudeže
Žiga Lipušček, RSF
Sportal Brez presenečenja Lipuščkovih, Man Utd remiziral pri Fenerbahčeju, Tottenham do zmage
Benjamin Šeško RB Leipzig : Liverpool
Sportal Šeško zapravljal priložnosti, zaušnica za Oblaka, Barca odčitala lekcijo Bayernu
Ne spreglejte