Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 6. 2024,
15.03

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek Euro 2024 Euro 2024

Petek, 7. 6. 2024, 15.03

3 tedne

Seznam slovenske nogometne reprezentance za Euro 2024

V pričakovanju sporočila Matjaža Keka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Slovenija : Armenija slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek | Matjaž Kek bo danes obelodanil, kdo bodo potniki v Nemčijo. | Foto www.alesfevzer.com

Matjaž Kek bo danes obelodanil, kdo bodo potniki v Nemčijo.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto ob 15. uri v Stožicah igrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Tekmec bo Bolgarija, želja pa nova zmaga za dobro popotnico. Selektor Matjaž Kek pa bo končni seznam igralcev sporočil po današnjem treningu.

Slovenija Armenija
Sportal Vroče je! Italijanova objava o Šešku odmeva po svetu.

"Počasi končujemo cikel priprav pred EP. Pravim, da so te pripravljalne tekme včasih zelo dober za preverjanje in vpogled v trenutno formo. Treningi in tekme dajo meni osnovno informacijo, kdo lahko igra. Tudi še današnji trening bo dal nekatere odgovore na to, kdo pride v poštev za jutrišnjo tekmo, ker je še nekaj poškodb," je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju dejal Kek.

Ta je razkril, da proti Bolgarom ne bo igral Benjamin Verbič zaradi nekaterih težav, vsi drugi pa naj bi bili na voljo.

"Rekel sem, da imamo nekatere igralce s poškodbami, ampak tu ni ničesar drastičnega," je dejal in pojasnil, da začetne postave za Bolgarijo ne bo obelodanil, ampak temelji za ekipo bazirajo na podlagi treningov, tekme z Armenijo in zadnje polovice sezone.

"Na zadnjem treningu sta odpadla dva igralca, upam, da danes ne bo nihče. Stojim pa bolj ali manj za tem, da je bila Slovenija skozi kvalifikacije in v marčevskem terminu prepoznavna in bom pri tem temelju tudi ostal."

Slovenci so v torek premagali Armenijo. | Foto: www.alesfevzer.com Slovenci so v torek premagali Armenijo. Foto: www.alesfevzer.com

Izboljšati želijo še kar nekaj stvari

Glede Bolgarov je dejal, da bodo pravi "sparing partner", v boju z njimi si želi izboljšati kar nekaj stvari. "Veliko stvari kljub zmagi ni bilo dobrih proti Armeniji, čeprav smo igrali tudi na rezultat. Predvsem vhod v drugi polčas ni bil dober, stali smo predaleč od tekmeca, preveč z lahkoto so prihajali v kazenski prostor. Taktičen nered je bil v nekaterih fazah igre. S takšno igro ne bomo konkurenčni na EP," je povedal Kek.

O tem, ali spremlja priprave Danske, Srbije in Anglije, ki bodo tekmeci v skupini C na EP, je dejal, da so informacije danes precej dostopne, a da je tu še človeški faktor.

"Imamo način spremljanja vsega tega. Izhajamo pa iz tega, da smo mi najpomembnejši. To hočem vcepiti igralcem. Veliko tekmovanje ni običajno za našo reprezentanco, imamo svoje izzive, svoj pogled, predvsem pa smo že tudi zelo veseli pred pakiranjem za EP," je dejal Kek.

Odločitev bo padla po treningu

Ta bo končno 26-erico sporočil danes popoldne oziroma zvečer, kot pa je dejal, lahko do dneva pred tekmo še menjajo kakšnega igralca, če pride do poškodb.

Andraž Šporar bo zanesljivo med potniki v Nemčijo. "Čaka nas pripravljalna tekma, ampak si želimo zmagati in iti s pozitivnimi občutki na EP," je dejal in nadaljeval: "Reprezentanca igra vsako tekmo na zmago, glede na to, da nas potem čaka tekma kariere v Nemčiji, je treba vzeti stvari resno in na domačem terenu zmagati."

Slovenska vrata, ki je v sodelovanju s sponzorjem NLB dobila tudi spominski bankovec (ta je na voljo zbirateljem in navijačem za devet evrov), se je z Bolgarijo doslej merila štirikrat in še nikoli zmagala. Enkrat sta se ekipi razšli z neodločenim izidom, trikrat pa so zmagali Bolgari, ki pa iščejo vrnitev na pota stare slave iz časov Hrista Stojčkova in druščine, ki je med drugim na svetovnem prvenstvu 1994 osvojila četrto mesto. Slovenci so na lestvici Mednarodne nogometne zveze 57., Bolgari pa 83.

Seznam Bolgarije:

Vratarji: Dimitar Mitov (St Johnstone), Svetoslav Vucov (Slavia Sofija), Ivan Djulgerov (Černo More);
Branilci: Ertan Tombak (Slavia Sofija), Živko Atanasov (Černo More), Angel Ljaskov (Lokomotiv Plovdiv), Aleks Petkov (Slask Wroclaw), Simeon Petrov (Slask Wroclaw), Hristijan Petrov (CSKA Sofija), Ivan Turicov (CSKA Sofija), Viktor Popov (Černo More);
Vezisti: Georgi Kostadinov (Apoel), Marin Petkov (Levski Sofija), Filip Krastev (Zwolle), Ilian Iliev (Černo More), Serkan Yusein (Krumovgrad), Vasil Panajotov (Černo More);
Napadalci: Radoslav Kirilov (CSKA 1948), Aleksandar Kolev (Krumovgrad), Georgi Minčev (AEL Limassol), Kiril Despodov (Paok), Georgi Rusev (Sion), Martin Minčev (Rizespor).

Preberite še:

zbor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek
Sportal Kdo bo odpadel s Kekovega seznama?
Slovenija Armenija
Sportal "Srečni smo, da ga imamo"
Slovenija : Armenija slovenska nogometna reprezentanca Josip Iličić
Sportal Sanjska vrnitev Josipa Iličića ob zmagi Slovenije, poraz Srbije
Cristiano Ronaldo
Trendi Cristiano pred evropskim prvenstvom na Instagramu podira številne rekorde
Luis De la Fuente
Sportal Španci v Nemčijo brez Llorenteja
 
Ne spreglejte