Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 7. 2024,
20.18

Osveženo pred

1 dan, 9 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

Natisni članek

Portugalska nogometna reprezentanca navijači Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024

Torek, 2. 7. 2024, 20.18

1 dan, 9 ur

Sprejem za nogometaše na Kongresnem trgu

Oblak navijačem obljubil, da bo naslednji sprejem že čez dve leti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

Slovenski nogometaši so se po ponedeljkovem boju osmine finala evropskega prvenstva, v katerem so namučili Portugalce, po izvajanju enajstmetrovk poslovili od prvenstva. Po zgodovinskem dosežku v Nemčiji, sploh prvič so zaigrali v izločilnih bojih, so se navijačem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani. Najprej je množico navijačev iz vse Slovenije ogrela Siddharta, ob 20. uri pa je ta le dočakala Matjaža Keka in njegove varovance. Tudi dan po tekmi se razočaranje še ni poslovilo z njihovih obrazov.

Euro 2024 Benjamin Šeško
Sportal Čustven zapis nesrečnega Šeška: Po tej boleči izkušnji bomo še močnejši!

Sprejem nogometašev | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Navijači so se začeli zbirati že pred 18. uro, ko jih je začela ogrevati rock skupina Siddharta, malo pred 20. uro  pa so igralci en za drugim prihajali na veliki oder in vsak je prejel glasen aplavz. Je bilo pa na obrazih številnih nogometašev še vedno videti razočaranje po nesrečnem porazu po streljanju 11-metrovk. "Jezen, razočaran, potrt," je ob povratku domov na Instagramu zapisal Benjamin Verbič, Benjamin šeško pa: "Boli. Bili smo tako blizu." Najpomembnejše sporočilo pa Timi Max Elšnik: "V zadnjih dveh tednih smo združili narod in to je naša največja zmaga." Iz grl nekaj tisoč navijačev je odmevalo: "Mi Slovenci, mi Slovenci!" In nato so nogometaši in strokovni štab skupaj z navijači zapeli slovensko himno.

Utrinke s sprejema na Kongresnem trgu poglejte v galeriji (foto: Ana Kovač):

Fotogalerija
1
 / 37

Kek: Slovenijo so naredili spet ponosno

Jaka Bijol | Foto: Ana Kovač Jaka Bijol Foto: Ana Kovač "Ti nogometaši so naš ponos. Kongresni trg se jim klanja, cela Slovenija se jim klanja. Več ne morem povedati, kapetan Jan pomagaj, tako kot na tekmi," je reprezentanco sprejel ljubljanski župan Zoran Janković. Janu Oblaku je podelil ljubljanskega zmaja, Matjažu Keku pa ljubljansko srce. Kar je Mariborčan sprejel z nasmehom.

"Oni so odgovorni za vse skupaj. Slovenijo so naredili spet ponosno," pa je v kratkem nagovoru povedal selektor Kek. "Vam še enkrat hvala. Mi pa lahko obljubimo, da bomo tudi na naslednjih tekmah dali vse od sebe in bomo s srcem igrali za Slovenijo."

Posnetek sprejema si lahko ogledate na YouTube kanalu NZS:

Oblak: Zbor na Kongresnem trgu na vsaki dve leti

Naj bo tako na vsaki dve leti. | Foto: Ana Kovač Naj bo tako na vsaki dve leti. Foto: Ana Kovač "V imenu celotne ekipe bi se vam zahvalil za podporo, ki je bila res neverjetna," je poln Kongresni trg nagovoril še kapetan Oblak. "Bilo nam je težko, a je bilo lepo videti to veselje, srečo na tribunah. Najlepša hvala. Seveda upam, da se ne bomo naslednjič zbrali čez 24 let, ampak da bo ta zbor na Kongresnem trgu na vsaki dve leti." Torej že po naslednjem svetovnem prvenstvu.

"To ni bilo zadnje veliko tekmovanje te generacije"

Navdušeni navijači | Foto: Ana Kovač Navdušeni navijači Foto: Ana Kovač "Škoda se ne ni izšlo, a smo lahko ponosni na vas, na sebe in gremo naprej," pa je dejal Erik Janža, ki je zadel prvi gol Slovenije v Nemčiji. Adam Gnezda Čerin pa je dodal: "Hvala vsem za podporo v Nemčiji. Lahko vam zagotovim, da to ni bilo zadnje veliko tekmovanje te generacije. Kmalu se spet vidimo."  Zadel je tudi Žan Karničnik: "Na vsaki tekmi smo vas čutili. Hvala vsem, ki ste se tu zbrali in gremo po nove zmage."

Šeško: Se že veselimo naslednjih velikih tekmovanj

Benjamin Šeško | Foto: Ana Kovač Benjamin Šeško Foto: Ana Kovač "To je začetek nečesa dobrega," je bil optimističen Andraž Šporar. "Zdaj imate dva meseca premora, potem pa se vidimo v Stožicah." Začenja se  naslednja liga narodov. "Komaj čakamo, da se spet srečamo v polnih Stožicah. Smo mala Slovenija, a imamo veliko srce," je poudaril Timi Max Elšnik.

"Rad bi se vam zahvalil za to neverjetno podporo. Velika hvala! Se že veselimo naslednjih tekem, sploh pa naslednjih velikih tekmovanj," pa je nagovore navijačev zaključil na prvi pogled najbolj razočarani med vsemi Benjamin Šeško.

Zapeli so še "Dviga Slovenija zastave v ponos" s Siddharto, nato so po pol ure pomahali zvestim navijačem in odšli na zaslužen počitek. Zdaj jih čaka še nekaj dni počitnic, nato se vračajo v klube na priprave na novo klubsko sezono.

Siddharta je ogrela navijače na Kongresnem trgu:

In seveda navijaški "šalalalala" in "Slovenija gre naprej":

Slovenska reprezentanca je imela na evropskem prvenstvu številčno in bučno navijaško podporo, navijači so bili njen dodatni igralec, tako da so se s svojimi privrženci, tudi tistimi, ki so tekme spremljali prek malih zaslonov, poveselili na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Navijači so se začeli zbirati že sredi popoldneva:

Euro 2024 Adam Gnezda Čerin
Sportal Slovenci 120 minut igrali junaško, po 11-metrovkah pa se poslavljajo
Cristiano Ronaldo
Sportal Slovenija je ponosna in še "Ronalda ste spravili v jok"
Euro 2024 Matjaž Kek
Sportal "Verjamem, da bi šli lahko stopničko višje"
Spremljanje nogometne tekme Slovenija - Portugalska na POgačarjevem trgu v Ljubljani.
Sportal Najprej slavili, nato so se držali za glavo #video #foto
Slovenija Portugalska
Sportal Največja vseh časov. Brez debate.
Jaka Bijol
Sportal Slaviša Stojanović: Celotna slika EP je odlična. Ne samo za reprezentanco, pač pa za slovenski nogomet.
Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek po bolečem porazu odprl dušo
Cristiano Ronaldo
Sportal Portugalska slavi Costo, Ronaldo ni čustven (samo) zaradi zadnjega EP
Ne spreglejte