Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 7. 2024,
8.28

Osveženo pred

2 dneva, 11 ur

Vsebino omogoča Continental

Natisni članek

promet promet kolesarjenje Varnost noad advertorial Continental Tour de France Tour de France

Sreda, 3. 7. 2024, 8.28

2 dneva, 11 ur

Osvojite kolesarski dres L’Etape Slovenia by Tour de France

Vsebino omogoča Continental
Continental, Tour de France 2024 | Foto A. S. O.

Foto: A. S. O.

Najstarejša in najprestižnejša kolesarska dirka Tour de France poteka že od leta 1903, prekinili sta jo le prva in druga svetovna vojna, in letos poteka že 111. In kot vsako leto bo kolesarskim navdušencem nedvomno tudi letos ponudila izjemne športne poslastice. Poleg tekmovalnega dela so največji športni spektakli tudi priložnost za opozarjanje na druge pomembne teme iz vsakdanjega življenja. Ena od teh je sobivanje udeležencev v prometu in varnost kolesarjev v odnosu do drugih, s katerimi si delijo cesto.

Continental, glavni partner slovitega Toura, se zaveda pomembnosti sobivanja vseh udeležencev v prometu. Zato so v želji, da bi se zavedanje o tej tematiki še okrepilo, v času letošnje dirke pripravili zabavno nagradno igro, v kateri boste lahko osvojili tudi eno od prepoznavnih nagrad. Sledite povezavi TUKAJ in sodelujte!

Continental, Tour de France 2024 | Foto: A. S. O. Foto: A. S. O.

Dolga tradicija sodelovanja

Continental sicer že sedmo leto sodeluje z znamenito dirko, s trenutno pogodbo bo tako še vsaj do leta 2027. Poleg ekskluzivne možnosti podeljevanja medalj zmagovalcem posameznih etap,  je največji proizvajalec pnevmatik na svetu opremljevalec večine uradnih vozil na dirki.

Hkrati so partnerji nekaterih vrhunskih kolesarskih ekip, ki tekmujejo na francoski pentlji, med njimi tudi dveh ekip z močnim slovenskim pridihom. V UAE Emirates je eden glavnih favoritov za končno zmago naš as Tadej Pogačar, v ekipi Bahrain Victorious pa eno ključnih vlog igra odlični Matej Mohorič, ki se bo podal v lov na nove etapne zmage.

Poleg vrhunskih pnevmatik tako za avtomobile kot kolesa Continentalovo pomembno točko sodelovanja predstavlja prispevek k sobivanju in posledično varnosti na cesti. 

Continental, Tour de France 2024, Delimo si pot | Foto: arhiv naročnika Foto: arhiv naročnika

Varnost na Touru in doma

Delimo si pot je že nekajletni moto kampanje, s katero želi Continental Dirko po Franciji narediti čim bolj varno in prijazno do kolesarjev ter drugih udeležencev, hkrati pa to skrb za varnost in sobivanje na cesti prenaša tudi na vse kolesarje v prometu po širnih poteh sveta.

Kultura družbe se odraža v kulturi na cesti. Zmožnost vživljanja v vloge vseh udeležencev v prometu, še zlasti, kadar nisi v najšibkejši vlogi, je najpomembnejša kakovost, ki bi jo morali usvojiti vsi udeleženci. Zavedanje, da kolesarja, motorista, pešca ali voznika e-skiroja varuje le obleka ali dres, pa bi moralo biti prisotno pri vsakem vozniku, ki ga ščitita karoserija in zračna blazina.

Da bi med vsemi udeleženci prometa spodbudili premislek o varnosti na cesti, so pripravili privlačno nagradno igro, v kateri z izborom med dvema možnostma sodelujoči preizkusi svoje znanje o Touru, prometnih pravilih in strpnosti v prometu. Nagradna igra bo potekala do 21. 7. 2024 .

Izberite eno od dveh možnosti v kratki nagradni igri ter osvojite eno od zanimivih nagrad, na primer kolesarski dres L’Etape Slovenia 2024 by TDF ali pa Continentalovo gumo za cestno in mtb kolo, ali Continentalove retro nogavice. In ne pozabite – DELIMO SI POT!

Continental, Tour de France 2024, Delimo si pot | Foto: arhiv naročnika Foto: arhiv naročnika

Ne spreglejte