Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 12. 2023,
13.58

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024 Radenko Mijatović

Sobota, 16. 12. 2023, 13.58

2 meseca, 2 tedna

Predsednik NZS Radenko Mijatović

Padla je odločitev, Slovenija izbrala bazo v Nemčiji na Euru 2024

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
Slovenija Radenko Mijatović | Predsednik Radenko Mijatović se je po koncu uspešnih kvalifikacij za Euro 2024 znašel na rokah igralcev. Le nekaj dni pred zmago nad Kazahstanom je praznoval 60. rojstni dan. | Foto www.alesfevzer.com

Predsednik Radenko Mijatović se je po koncu uspešnih kvalifikacij za Euro 2024 znašel na rokah igralcev. Le nekaj dni pred zmago nad Kazahstanom je praznoval 60. rojstni dan.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska nogometna reprezentanca bo večino priprav na evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji opravila kar na Brdu pri Kranju. Kot pa je predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović potrdil v pogovoru za Delo, bo baza izbrancev slovenske izbrane vrste med Eurom Wuppertal. Prvi mož slovenskega nogometa je spregovoril tudi o premijah, ki jih bodo prejeli izbranci Matjaža Keka.

Kevin Kampl
Sportal Iskrena izpoved Kevina Kampla o Sloveniji #video

"Čakamo še nekatere potrditve, toda načeloma drži. Večji del priprav bo selektor Matjaž Kek opravil v naši bazi na Brdu pri Kranju, nekaj dni pred prvo tekmo se bo izbrana vrsta preselila v Nemčijo," je povedal Radenko Mijatović.

Slovenska vrsta, ki bo četrtič nastopila na velikem tekmovanju po evropskem prvenstvu 2000 ter svetovnih prvenstvih 2002 in 2010, bo v Nemčiji igrala v skupini C skupaj z Dansko, Anglijo in Srbijo.

Kapetan Jan Oblak se bo v Nemčiji na tekme Slovenije s soigralci pripravljal v Wuppertalu.  | Foto: www.alesfevzer.com Kapetan Jan Oblak se bo v Nemčiji na tekme Slovenije s soigralci pripravljal v Wuppertalu. Foto: www.alesfevzer.com

Prva tekma jo čaka 16. junija v Stuttgartu z Dansko, druga 20. junija v Müchnu s Srbijo, tretja pa 25. junija v Kölnu z Anglijo. Wuppertal je sicer zgolj 50 kilometrov oddaljen od Kölna, 400 km je do Stuttgarta, 600 pa do Münchna.

"Ogromno aktivnosti poteka že zdaj - od izbire vadbenega središča in namestitve v Nemčiji, priprav reprezentance in podpornih dejavnosti. Takoj po žrebu v Hamburgu smo zavihali rokave, dela nam ne bo zmanjkalo do poletja. Treba je izbrati prave partnerje za prijateljske tekme. Več znanih imen imamo v igri za tekmece, kmalu jih bomo uradno potrdili," je še povedal Mijatović.

Petar Stojanović
Sportal Slovenec, ki je obnorel domovino

Igralcem približno polovica nagrad

Slovenija je za preboj na EP 2024 dobila 9,25 milijona evrov, v skupinskem delu bo vsaka zmaga prinesla dodaten milijon, vsak neodločen izid pa pol milijona. Pri tem bo NZS reprezentantom izplačala zaslužene premije.

"To je definirano tudi s pravilnikom o reprezentancah. Fantje niso zahtevni, tako z nogometaši kot s strokovnim štabom je bilo to hitro urejeno. Po odbitju stroškov priprav gre približno polovica za nagrade igralcem. To je prav, fantje so priigrali Sloveniji to nagrado. Z veseljem bi ravnal enako po slehernih kvalifikacijah za evropsko ali svetovno prvenstvo," je pristavil Mijatović.

Slovenski nogometaši so vse domače tekme v kvalifikacijah za Euro 2024 odigrali v Stožicah. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Slovenski nogometaši so vse domače tekme v kvalifikacijah za Euro 2024 odigrali v Stožicah. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Ta se je v pogovoru ozrl še na druge teme, tudi na težave z zelenico v Stožicah, poudaril je, da bo NZS v naslednjih štirih do šestih letih vložila devet milijonov evrov v posodobitev obstoječih igralnih površin in gradnjo novih nogometnih igrišč.

Konec prihodnjega leta mu poteče predsedniški mandat na NZS, na vprašanje, ali bo še kandidiral, pa je odvrnil: "Do decembra 2024 je vendarle še daleč. To bo aktualno po evropskem prvenstvu, saj bo na mojo odločitev vplivalo več dejavnikov - od poslovnih obveznosti in zdravja do športnih motivov."

Cristiano Ronaldo Portugalska
Sportal V Stožice prihaja Cristiano Ronaldo?
Danijel Šturm
Sportal Primorec s poučno izkušnjo iz Švice, ki sanja o vpoklicu Matjaža Keka
Danska Slovenija
Sportal Danec razmišlja le o Sloveniji: To bo naša ključna tekma na Euru
Matjaž Kek
Sportal "Nekdo se je nasmejal, ko je dobil Slovenijo. Morda mu bo žal." #video
Dragan Stojković
Sportal Stari znanec Olimpije opozarja Srbe, Slovenija postala Slovanija
Angija Gareth Southgate
Sportal Angležem se smeji: "Southgatova mehka skupina"
Hamburg Žreb 2024
Sportal Noro, kakšen žreb desetletja za Slovenijo
Slaviša Stojanović
Novice Spotkast s Slavišo Stojanovićem: Marsikdo na Balkanu se zamisli, ko vidi, kaj uspeva Sloveniji
slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Nekdanji reprezentant zlate generacije izpostavil le eno ime
Ne spreglejte