Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
19. 3. 2017,
18.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

3

Natisni članek

naj gol NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Radomlje NK Koper NK Krško ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 19. 3. 2017, 18.44

6 let, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 25. KROG

Olimpija spet ni zmagala, a tokrat vsaj ni izgubila

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

3

Matic Paljk | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so v Stožicah remizirali s Koprom (1:1) in osvojili prvo prvenstveno točko v letošnjem letu, a spet ostali brez zmage. Zaostanek za vodilnim Mariborom, ki je v soboto z istim rezultatom remiziral v Celju, tako ostaja devet točk.

Po treh porazih na začetku letošnjega leta, ki so med drugim poskrbeli, da se je moral od trenerskega stolčka posloviti Luka Elsner, je Olimpija tokrat remizirala proti Kopru z 1:1. V Stožicah je bil vstop prost, zato se je zbralo več kot štiri tisoč ljudi, a navijači Olimpije ne morejo biti najbolj zadovoljni, saj so Ljubljančani zapravili priložnost, da bi se na vrhu lestvice vsaj malo približali Mariborčanom.

Po golu Leona Benka v prvi polovici prvega polčasa je kazalo, da bo Olimpija zmagala, a nato so na začetku drugega dela igre Koprčani izid poravnali na 1:1. Zadel je Matic Paljk in - kot se je izkazalo pozneje - postavili končni izid. Olimpija je do konca tekme sicer napadala, a  ji ni uspelo najti poti do mreže koprskih vrat. Marijan Pušnik tako tudi po drugi tekmi po vrnitvi na klop Olimpije ostaja brez zmage.

V prvi nedeljski tekmi je Aluminij s 3:0 premagal velenjski Rudar in osvojil izjemno pomembne točke v boju za obstanek.

Zadetek Milivoja Novakovića z začetka tekme ni bil dovolj za zmago Maribora v Celju. | Foto: Bobo Zadetek Milivoja Novakovića z začetka tekme ni bil dovolj za zmago Maribora v Celju. Foto: Bobo

Mariborčani remizirali

Mariborčani so po treh zmagah, ki so jih dosegli na začetku leta, ko so na vrhu najbližji zasledovalki Olimpiji pobegnili za kar devet točk, v soboto remizirali in prvič letos ostali brez polnega izkupička. Že na začetku tekme so sicer povedli, v šesti minuti je zadel Milivoje Novaković, toda v zadnji minuti prvega dela igre so Celjani izenačili. Zadel je Dalibor Volaš, nekdanji napadalec Maribora.

V drugem polčasu so gostje od 54. minute igrali z igralcem več - pri Celju je bil izključen Hrvat Tomislav Barišić -, a jim v tekmi, v kateri ni manjkalo priložnosti na obeh straneh, ni uspelo.



Gorica po preobratu do zmage nad Domžalami

V prvi sobotni tekmi so Domžalčani v Novi Gorici ob polčasu vodili, a so nato nogometaši Gorice sredi drugega dela hitro zabili tri gole in osvojili drugo zaporedno zmago.

Miran Burgić je za Gorico proti Domžalam dosegel gol in prispeval tudi podajo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Miran Burgić je za Gorico proti Domžalam dosegel gol in prispeval tudi podajo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Krčani, ki so med tednom odslovili trenerja Tomaža Petroviča in ga zamenjali z dozdajšnjim vodjo mladinske šole Rokom Zorkom, so z 2:0 zmagali v gosteh pri Radomljah in prejeli pomembne tri točke v boju za obstanek.



Takole so se nogometaši Krškega razveselili gola v gosteh pri Radomljah. | Foto: Vid Ponikvar Takole so se nogometaši Krškega razveselili gola v gosteh pri Radomljah. Foto: Vid Ponikvar

Lestvica:

1. Maribor 25 tekem - 56 točk
2. Olimpija 25 - 47
3. Domžale 25 - 43
4. Gorica 25 - 37
5. Celje 25 - 35
6. Luka Koper 25 - 35
7. Rudar 25 - 29
8. Krško 25 - 26
9. Aluminij 25 - 25
10. Radomlje 25 - 9

 

Najboljši strelci:

14 - Dominik Glavina (Rudar), Luka Zahović (Maribor)
12 - Miran Burgić (Gorica)
11 - Dalibor Volaš (Celje)
10 - Filip Dangubić (Krško), 
9 - John Mary (Rudar)
8 - Marko Alvir (Domžale), Slobodan Vuk (Domžale)

Najlepši zadetki 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte