Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 3. 2017,
15.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NK Krško Prva liga Telekom Slovenije naj gol Tomaž Petrovič

Ponedeljek, 13. 3. 2017, 15.35

6 let, 6 mesecev

Tomaž Petrovič ni več trener NK Krško

Le nekaj dni po Olimpiji trenerja zamenjalo še Krško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Petrovič Tomaž | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Vodstvo NK Krško se je po nedeljskem porazu s Celjem (2:3) na domačem igrišču v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije odločilo za prekinitev sodelovanja s trenerjem Tomažem Petrovičem, ki je ekipo vodil od januarja 2014. Namesto njega bo vodenje prevzel vodja mladinske šole v klubu Rok Zorko.

Za menjavo trenerja se je vodstvo krškega prvoligaša odločilo po seriji neprepričljivih izidov v letošnji sezoni. Tomažu Petroviču so ponudili nadaljnje delovanje znotraj kluba, vendar se 37-letni trener še ni odločil, ali bo ponudbo tudi sprejel. Namesto njega bo ekipo vodil Rok Zorko, sicer vodja mladinske šole v klubu, ki je s kadetsko ekipo na petem mestu v prvi slovenski kadetski ligi.

"O prevzemu članske ekipe nisem razmišljal, ker imam v prvi vrsti še veliko svojega dela in ciljev, ki so povezani z mojo funkcijo vodje in trenerja v nogometni šoli. Delo z mladimi nogometaši me resnično veselil in v tem uživam iz dneva v dan. Tako kot je nogomet nepredvidljiv, tako se je v klubu zgodila situacija, ko se je uprava odločila za spremembo na trenerskem mestu. Odločil sem se, da se preizkusim v delu na najvišji ravni nogometa v Sloveniji," je ob prevzemu mesta prvega trenerja članske ekipe dejal 39-letni Zorko, ki je za Krško v drugoligaški konkurenci igral na 129 tekmah.

Le še Milanič in Srebrnič

Po odhodu Petroviča sta v Prvi ligi Telekom Slovenije le še dva trenerja, ki sta na svojem položaju od prvega kroga. To sta Darko Milanič, ki z Mariborom vodi na prvenstveni lestvici, in Miran Srebrnič, ki je z Gorico na petem mestu. "Rekorderji" so v Radomljah, ki imajo na klopi že petega trenerja. Po Dejanu Djuranoviću, Janezu Žilniku, Davu McDonoughu in Robertu Pevniku jih zdaj vodi Adnan Zildžović.
Najlepši zadetki 24. kroga:


 
Ne spreglejte