Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2024,
10.11

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Lan Vidmar 1. SNL Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 28. 3. 2024, 10.11

1 mesec

Mariborčani štiri domače tekme pred praznimi tribunami

Vrata Ljudskega vrta zaprta, navijači Maribora se bodo zbrali na južni ploščadi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Ljudski vrt | V petek se bodo nogometaši Maribora in Radomelj potegovali za točke pred praznimi tribunami. Podobna usoda čaka tudi domače tekme vijolic z Muro, Rogaško in Celjem. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

V petek se bodo nogometaši Maribora in Radomelj potegovali za točke pred praznimi tribunami. Podobna usoda čaka tudi domače tekme vijolic z Muro, Rogaško in Celjem.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometni klub Maribor bo v petek na tekmi 28. kroga prve lige Telemach z Radomljani prvič po zavrnjeni pritožbi oziroma potrjeni kazni zaradi navijaškega incidenta v Murski Soboti igral pred praznimi tribunami. Navijači vijoličastih se bodo lahko v Ljudski vrt vrnili na derbiju z Olimpijo čez mesec in pol. "Navijači nam pomenijo veliko podporo in zagotovo nam bo brez njih težko. Verjamem pa, da bodo zelo glasni zunaj stadiona in jih bomo slišali na igrišče," pred srečanjem s Kalcerjem sporoča branilec Lan Vidmar. Navijači Maribora bodo petkovo srečanje spremljali pred stadionom na južni ploščadi.

Mura Maribor
Sportal NZS zavrnila pritožbo Maribora, ta jasno odgovarja

Potem ko je komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije (NZS) 20. marca zavrnila pritožbo Maribora, bo v petek na prvi domači tekmi vijoličastih začela veljati prepoved štirih tekem brez prisotnosti navijačev.

"Razlog za zavrnjeno pritožbo je, da te ni vložila oseba, ki bi bila v tem postopku upravičena zastopati klub, saj pritožbe ni podpisal zakoniti zastopnik, kakor veleva 45. člen disciplinskega pravilnika NZS," so pred osmimi dnevi v izjavi na spletni strani zapisali pri NZS.

Mura Maribor | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Obenem bo moral Maribor plačati še 25 tisoč evrov kazni zaradi navijaškega incidenta, ki se je zgodil Murski Soboti 18. februarja in v katerem je bilo zaradi odvrženega pirotehničnega sredstva ob igrišču poškodovanih sedem ljudi. Tekma z Muro pa je bila obenem registrirana s 3:0 za soboški klub.

Josip Iličić
Sportal Velika zmaga Maribora za tretje mesto na krilih Josipa Iličića

Navijačem odprta vrata šele na večnem derbiju

Zadnji večni derbi med Mariborom in Olimpijo to sezono bo drugi teden v maju. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Zadnji večni derbi med Mariborom in Olimpijo to sezono bo drugi teden v maju. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Mariborčani bodo pred praznimi tribunami Ljudskega vrta igrali še tekmo 30. kroga z Muro (9. april), 32. z Rogaško (20. ali 21. april) in 34. s Celjem (4. ali 5. maj). Drugi majski konec tedna se bodo lahko navijači 16-kratnih državnih prvakov vrnili na tribune, ko bo v Mariboru gostovala Olimpija.

Mariborski klub je na družbenih omrežjih svoje navijače že pred časom pozval, naj se na tekmah, na katerih bo veljala kazen, v čim večjem številu zberejo na južni ploščadi in pred stadionom podprejo svojo ekipo.

Vidmar: Težko nam bo brez navijačev

Lan Vidmar je 22-letni branilec. Mariboru se je pridružil v zimskem prestopnem roku, pred tem je branil barve Bistrice. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Lan Vidmar je 22-letni branilec. Mariboru se je pridružil v zimskem prestopnem roku, pred tem je branil barve Bistrice. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Branilec Lan Vidmar je o igranju pred praznimi tribunami in o pobudi, da navijači spremljajo dvoboj pred stadionom na južni ploščadi, povedal: "Upam in menim, da bo to še bolj povezalo vse navijače. Zame, ki sem prišel med zadnjimi, so občutki še bolj pomešani. Komaj sem se navadil na ozračje, ki je res vrhunsko, zdaj sledi soočenje z neprijetnim spoznanjem, da moramo igrati pred praznimi tribunami. Gledalci nas spremljajo v velikem številu, poseben občutek je igrati pred takšno množico ljudi. Navijači nam pomenijo veliko podporo in zagotovo nam bo težko brez njih. Verjamem pa, da bodo zelo glasni zunaj stadiona in jih bomo slišali na igrišče."

V 28. krogu 1. SNL bodo sicer še tekme Rogaška – Bravo in Domžale – Mura v petek ter Olimpija – Koper in Celje – Aluminij v soboto.

Na lestvici ima Celje 62 točk po 27 odigranih tekmah. Olimpija s tekmo manj zaostaja 12 točk, Maribor je po 26 tekmah zbral 43 točk in je tretji, točko pred Bravom Kostelom.

Zoran Zeljković
Sportal Ljubljančan, ki si je prisodil petico
Ne spreglejte