Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 3. 2017,
11.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Aluminij NK Celje NK Domžale NK Koper NK Krško ND Gorica NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Radomlje NK Rudar

Ponedeljek, 20. 3. 2017, 11.55

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci s tekem 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Milanič iz tega ni delal drame #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Začela se je zadnja tretjina Prve lige Telekom Slovenije. V 25. krogu je za najvišjo zmago poskrbel Aluminij, vodilni dvojec Maribor in Olimpija pa se je moral zadovoljiti s točko. "Točka je enaka zmagi. Fantje so si zaslužili tridnevni počitek," po remiju na štajerskem derbiju ni skrival sreče trener Celja Igor Jovičević.

Celje : Maribor 1:1

Štajerski obračun med kluboma, ki v letu 2017 še nista izkusila grenkobe poraza, se je končal brez zmagovalca (1:1). Vodilnim Mariborčanom do zmage nista pomagala niti hitro vodstvo (Milivoje Novaković je po podaji Luke Zahovića v polno zadel že v 6. minuti) in prednost igralca več po izključitvi Tomislava Barišiča, ki mu je glavni sodnik Damir Skomina pokazal drugi rumeni karton v 54. minuti.

Za veselje Celjanov je poskrbel nekdanji napadalec Maribora Dalibor Volaš, ki se v znak spoštovanja do vijolic ni hotel veseliti zadetka. Celjani so bili z deseterico igralcev blizu popolnemu preobratu, a je izjemen strel Dia končal v prečki.

"Ponosen sem na svojo ekipo. To, kar so pokazali, je nekaj neverjetnega. Žrtvovali so se drug za drugega proti Mariboru … Ekipa je zmagala, fantom pa pripadajo trije prosti dnevi," je hrvaški trener Igor Jovičević pohvalil varovance za borbeno tekmo proti Mariboru in poudaril, da je zanj točka velika kot zmaga.

Trener Maribora: Točka, na kateri lahko gradimo

Darko Milanič je popeljal vijolice do velike prednosti pred zasledovalci. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Darko Milanič je popeljal vijolice do velike prednosti pred zasledovalci. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Maribor je prvič v letu 2017 ostal brez zmage, a to trenerja Darka Milaniča ni spravilo v slabo voljo. "Iz tega ne bomo delali drame. V drugem polčasu smo želeli na vsak način unovčiti prednost igralca več, a se nam ni izšlo. Bili smo nevarni, a nismo našli poti do celjskega gola. Zdaj se moramo dobro pripraviti na nadaljevanje sezone in začeli zmagovati," poudarja nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste.

"Zadeve niso negativne. Osvojili smo točko, in če gledamo našo pomlad v celoti, smo zelo dobri. Ob tem so gostovanja v Celju zmeraj zanimiva in zahtevna, nasprotnik nam je povzročil nekaj težav. Žal smo izgubili dve točki, a to je točka, na kateri lahko gradimo," meni trofejni trener Maribora, ki je po remiju v Celju zadržal visoko prednost pred Olimpijo.

Olimpija : Koper 1:1

Ljubljančani pred všečno napolnjenimi tribunami štadiona Stožice, na katerih se je po zaslugi brezplačnega vstopa zbralo kar 6.800 gledalcev, niso uresničili cilja. Olimpija je ostala brez načrtovane zmage nad Koprom, s katero bi prekinila rezultatsko krizo in se na lestvici približala Mariboru na sedem točk zaostanka.

Dvoboj se je končal brez zmagovalca (1:1), Marijan Pušnik pa bo moral na prvo zmago po vrnitvi v Ljubljano počakati še nekaj časa. "Premalo je bilo komunikacije in energije med igralci," je dejal Korošec, ki se veseli reprezentančnega premora. Ogromno igralcev je na seznamu poškodovanih.

Če Olimpija še čaka na uigrano igro zeleno-bele zasedbe, pa je strokovno vodstvo Kopra že lahko zadovoljno z igralno podobo. Kanarčki so v letu 2017 še neporaženi. "To je boljši, drugačen Koper od tistega v jesenskem delu. Ne skrivamo cilja, želimo do četrtega mesta," razmišlja Hrvat Igor Pamić o nastopu Kopra v Evropi.

Gorica : Domžale 3:1

Domžalam je v mestu vrtnic kazalo imenitno. V Športnem parku so povedle z 1:0, nato pa je sledil preobrat Gorice in zmaga s 3:1. "V prvem polčasu smo bili solidni in povedli po prekinitvi. V drugem delu smo nerazumljivo padli in razpadli v fazi obrambe. V napadu si nismo priigrale nobene priložnosti, tako da je drugi polčas za nas velika uganka," se je čudil najmlajši trener v 1. SNL Simon Rožman.

Njegov stanovski kolega Miran Srebrnič je priznal, da Domžale z agresivno igro v prvem polčasu niso pustile Gorici igrati. "Bila je trda tekma, grešili smo tudi v predaji žoge. Ni bilo dovolj mirnosti. V drugem delu smo bolje odtekali v globino. To je prevesilo tehtnico na našo stran. Dali smo tri gole, lahko pa bi še kakšnega. V celoti gledano smo odigrali odlično tekmo," je po pomembni zmagi za Evropo dejal trener štirikratnih državnih prvakov.

Aluminij : Rudar 3:0

Kidričani se oddaljujejo od zadnjega mesta. Pred Radomljami imajo po visoki zmagi nad knapi že ogromnih 16 točk prednosti. V soboto so napolnili mrežo velenjskemu Rudarju.

"Ponovno smo prvi zadetek prejeli v trenutku, ko smo nadzorovali potek igre na srečanju. Tekmecu smo dovolili, da se je tekma obrnila v smer, ki je nočemo," je bil razočaran srbski strokovnjak Vanja Radinović, ki je po odmevni zmagi v Ljubljani s knapi izkusil dva boleča poraza.

Hrvatu z avstrijskim potnim listom Slobodanu Gruborju gre v Kidričevem odlično. "Vedeli smo, da Rudar bolje igra v gosteh kot doma, a smo odgovorili na pravi način. Čestitke igralcem, zasluženo smo zmagali," je bil zadovoljen trener Aluminija.

Radomlje : Krško 0:2

Derbi začelja v Domžalah je osrečil Posavce, ki jih je na tribunah spremljala večja skupina navijačev. Radomljani so se znašli v dodatnih težavah, saj ima njihov najbližji sosed na razpredelnici – Aluminij – že 16 točk prednosti, Krško pa si je zagotovilo pomembno gostujočo zmago na krilih hrvaških zimskih novincev Tonćija Mujana in Nikole Gatarića, ki sta spravila v dobro voljo trenerskega novinca Roka Zorka.

"Nismo imeli sreče," je bil razočaran Adnan Zildžović. Našteval je zapravljene stoodstotne priložnosti in strele, ki so končali v okviru vrat. "Nismo si zaslužili poraza. Bili smo boljši tekmec in vso tekmo narekovali ritem."

Trener Krčanov je priznal, da so bili gostitelji v prvem polčasu zelo nevarni, a se je takrat izkazala obramba Krškega. "Nato smo pritisnili na plin in kronali dobro igro z zadetkoma v drugem delu. To je lepa zmaga za prvo tekmo," je po trenerskem krstu v 1. SNL priznal Zorko.

Najlepši zadetki 25. kroga:

Ne spreglejte