Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 3. 2017,
19.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,63

7

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Koper NK Krško NK Olimpija NK Olimpija NK Radomlje NK Rudar NK Maribor NK Maribor naj gol

Nedelja, 12. 3. 2017, 19.49

6 let, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 24. KROG

Šok terapija ni pomagala, Olimpija še tretjič zapored na kolenih #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,63

7

NK Olimpija NK Domžale | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so v 24. krogu Prve Lige Telekom Slovenije na derbiju v Domžalah izgubili z 0:1 in zabeležili še tretji zaporedni poraz v spomladanskem delu. Domžalčani imajo zdaj za slovenskimi prvaki le še tri točke zaostanka, Mariborčani pa so tako pred Ljubljančani ohranili prednost devetih točk.

Domžalčani so najzanimivejši obračun kroga boljše odprli in že v 10. minuti povedli prek mladega 19-letnega Jana Repasa, neuigrana Olimpija pa je imela v fazi napada velike težave. Edino priložnost, vredno omembe, pri gostih si je v prvem polčasu priigral Blessing Eleke, a Nigerijec je na prazna domžalska vrata streljal premlačno in ostalo je pri minimalnem domačem vodstvu. V drugem polčasu se mreži nista več zatresli in Ljubljančani so v spomladanskem delu še tretjič zapored ostali praznih rok. 

Domžalčani so se z zmago na derbiju Olimpiji približali le na tri točke, vodilni Maribor pa je ohranil prrednost devetih točk.

Green Dragonsi z žaljivkami nad Krono, Pušnika in Stojića

V prvi postavi Ljubljančanov sta presenetljivo začela tudi že odpisana Rok Kronaveter in Andraž Kirm, novi trener Olimpije Marijan Pušnik, ki je sredi tedna na klopi zmajev senzacionalno zamenjal Luko Elsnerja, pa je s tem le še dodatno razjezil navijače Olimpije, ki ves čas skandirali: "Krona, odj***!" Žaljivk sta se naposlušala tudi Pušnik in športni direktor Olimpije Ranko Stojić.

Lahko Olimpija po katastrofalnem začetku spomladanskega dela še ujame Maribor?

  • Da.
    14,23 %
    136 glasov
  • Ne.
    85,77 %
    820 glasov
Oddanih 956 glasov

Na prvi nedeljski tekmi je Celje s 3:2 premagalo Krško in skočilo na četrto mesto. Za Štajerce je to že peta tekma, v kateri so bili neporaženi, na drugi strani pa so v precej težjem položaju Krčani, ki imajo še naprej le točko več kot Aluminij, ki je na devetem mestu.

Strah vzbujajoči Maribor napolnil mrežo Aluminija

Kapetan Maribora Marcos Tavares je v slogu Lionela Messija sprehodil skozi obrambo Kidričanov, na koncu pa tudi z nekaj sreče zadel in postavil končni izid (4:1). | Foto: Vid Ponikvar Kapetan Maribora Marcos Tavares je v slogu Lionela Messija sprehodil skozi obrambo Kidričanov, na koncu pa tudi z nekaj sreče zadel in postavil končni izid (4:1). Foto: Vid Ponikvar V Ljudskem vrtu sta se na zadnji sobotni tekmi udarila soseda iz Maribora in Kidričevega. Vijolice so ekipi, proti kateri so v jesensem delu na dveh tekmi vknjižile le točko (0.0, 0:2), tokrat nasule štiri zadetke in zasluženo zmagale.

Za Mariborčane je zadel odlični napadalni kvartet. Začel je Luka Zahović, za njim pa so se zvrstili še Milivoje Novaković, Dare Vršič in Marcos Tavares, ki je z najlepšim zadetkom na tekmi postavil končni rezultat. Častni zadetek za goste je dosegel Lovro Bizjak

Na preostalih dveh sobotnih tekmah sta se zmag veselila primorska predstavnika Gorica in Koper.

Prvi so v Velenju presenetljivo visoko (3:1) premagali Rudar, ki se je pred tednom dni v Stožicah poigral z Olimpijo, kozlički iz Kopra pa niso imeli večjih težav proti zadnjeuvrščenim Radomljam.

Lestvica:

1. Maribor 24 tekem - 55 točk
2. Olimpija 24 - 46
3. Domžale 24 - 43
4. Celje 24 - 34
5. Gorica 24 - 34
6. Luka Koper 24 - 34
7. Rudar 24 - 29
8. Krško 24 - 23
9. Aluminij 24 - 22
10. Radomlje 24 - 9

 

Najboljši strelci:

14 - Dominik Glavina (Rudar), Luka Zahović (Maribor)
11 - Miran Burgić (Gorica)
10 - Filip Dangubić (Krško), Dalibor Volaš (Celje)
9 - John Mary (Rudar)
8 - Marko Alvir (Domžale), Slobodan Vuk (Domžale)
7 -  Marcos Tavares (Maribor), Dare Vršič (Maribor), Miha Zajc (Olimpija),

Najlepši zadetki 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte