Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
7. 3. 2017,
17.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

14

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Rudar NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Krško NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij naj gol Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 7. 3. 2017, 17.46

6 let, 7 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 23. KROG

Še ena slaba novica za Olimpijo, Maribor zmagal in pobegnil na plus šest

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

14

Nogometaši Maribora so v zapoznelem derbiju 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici, ki je bil v soboto prestavljen zaradi premočnega dežja, premagali Gorico s 4:2. Mariborčani so z novo zmago Olimpiji, ki si je v nedeljo privoščila blamažo proti Rudarju, na vrhu lestvice pobegnili za šest točk.

Maribor je v Novi Gorici zmagal z dvema goloma Dareta Vršiča in dvema Luke Zahovića, zadnji je zdaj že pri 13 zadetkih v prvenstvu v tej sezoni in se je spet vrnil na vrh lestvice strelcev. Zelo se je pri Mariborčanih izkazal tudi Milivoje Novaković, ki je prispeval podaje za prve tri gole gostov.

Pri domačih je bil v središču pozornosti izkušeni napadalec Miran Burgić, ki je z 11 metrov najprej zadel za 1:0, potem pri zaostanku z 1:2 zapravil najstrožjo kazen (z obrambo se je izkazal vratar Maribora Jasmin Handanović) in nato zadel še enkrat.

Mojstrovina Luke Zahovića v 85. minuti:

Vrhunec tekme je bila prav zagotovo akcija Zahovića za zadnji gol na tekmi v 85. minuti. Enaindvajsetletni napadalec je z izjemno atraktivno potezo najprej preigral nasprotnikovega branilca in nato s prefinjenim strelom žogo spravil čez glavo in za hrbet novogoriškega vratarja.

Maribor se je po novi zmagi Olimpiji oddaljil na lepo prednost šestih oziroma sedmih točk, če upoštevamo, da bi bili zaradi boljšega izkupička z medsebojnih tekem v tej sezoni ob koncu tekmovanja v primeru istega števila točk pred Ljubljančani.

Milan Mandarić po blamaži potrebuje dan ali dva

Olimpija, ki je razočarala že na derbiju, si je v nedeljo pred 4000 domačimi navijači v Stožicah privoščila pravcato blamažo in proti Rudarju, ki je proti Ljubljančanom zdaj v tej sezoni na treh tekmah osvojil že sedem točk, izgubila z 2:4.

Poklapani nogometaši Olimpije po polomu, ki so ga pripravili navijačem v Stožicah. | Foto: Grega Valančič/Sportida Poklapani nogometaši Olimpije po polomu, ki so ga pripravili navijačem v Stožicah. Foto: Grega Valančič/Sportida

Junak tekme je bil najboljši strelec lige, Hrvat Dominik Glavina, ki je zabil dva gola.

Bi morali pri Olimpiji Luko Elsnerja po katastrofi proti Rudarju odpustiti?

  • Da
    29,22 %
    573 glasov
  • Ne
    70,78 %
    1388 glasov
Oddanih 1961 glasov

Po tej tekmi je bilo v Stožicah zelo vroče in vprašanje je, kaj bo sledilo v naslednjih dneh. V pogovoru za dnevnik je predsednik Olimpije Milan Mandarić dejal, da bo prespal dan ali dva in sprejel odločitev. Na udaru sta predvsem športni direktor Ranko Stojić, ki je pozimi močno premešal zasedbo Ljubljančanov, in seveda trener Luka Elsner. Bo v Stožicah spet prišlo do sprememb?


Green Dragons: Dovolj je!

Po katastrofalnem porazu so se z zapisom na enem izmed družabnih omrežij javili tudi najzvestejši navijači Olimpije, člani organizirane navijaške skupine Green Dragons.

"Igrate se z ugledom, igrate se z našimi živci! Dovolj je leporečenja, gosposkih intervjujev in namišljenih zvezd. Edino, kar je v Olimpiji evropskega, smo navijači. Tako mi na severu kot tudi na vseh preostalih tribunah. Brez nas ni Olimpije," so poslali jasno sporočilo predsedniku Milanu Mandariću, njegovim sodelavcem in nogometašem.

Derbi zaradi dežja šele v torek, slab začetek leta za Domžale

V prvi nedeljski tekmi sta Aluminij in Krško, ki se borita za obstanek, remizirala z 1:1.

Koprčani so v soboto z 1:0 zmagali v Domžalah. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Koprčani so v soboto z 1:0 zmagali v Domžalah. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V Celju je v prvi tekmi kroga domači ekipi zmago prinesel izkušeni Dalibor Volaš z devetim prvenstvenim golom v tej sezoni, ki ga je dosegel sredi drugega polčasa.

V Domžalah je nepredvidljivi Koper dosegel zmago, potem ko je tekmo z avtogolom v prvem polčasu odločil domači branilec Miha Blažič.

Lestvica:

1. Maribor 23 tekem - 52 točk
2. Olimpija 23 - 46
3. Domžale 23 - 40
4. Celje 23 - 31
5. Gorica 23 - 31
6. Luka Koper 23 - 31
7. Rudar 23 - 29
8. Krško 23 - 23
9. Aluminij 23 - 22
10. Radomlje 23 - 9

Najboljši strelci:

13 - Dominik Glavina (Rudar), Luka Zahović (Maribor)
10 - Miran Burgič (Gorica),
9 - John Mary (Rudar), Dalibor Volaš (Celje), 
8 - Marko Alvir (Domžale), Slobodan Vuk (Domžale), Filip Dangubić (Krško)

Najlepši zadetki 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte