Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 3. 2017,
17.04

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Celje NK Radomlje Dalibor Volaš

Sobota, 4. 3. 2017, 17.04

7 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Celje : Radomlje

Pomembna zmaga Celjanov v lovu na Evropo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
NK Celje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Celja so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (0:0).

Radomljani so v 5. krogu osvojili točko v Celju, tokrat pa so ostali brez nje po zaslugi zadetka Daliborja Volaša in ne dovolj konkretne igre skozi večino tekme. Celjani so bili večinoma boljši tekmec, Radomljani, ki so se osredotočili predvsem na protinapade, pa so bili nevarni zgolj v zadnjih desetih minutah, a so bili premalo natančni. Celjani so se z deveto zmago vsaj začasno točkovno izenačili z doslej četrto Gorico, Radomljani pa ostajajo pri zgolj eni zmagi, to pa je bil že njihov 16. poraz.

Prvi polčas v Celju je postregel s pričakovano terensko prevlado Celjanov, ki so prišli tudi do nekaj strelov, a so bili ti vsi po vrsti nenatančni ali pa je žoga končala v bloku gostujoče obrambe. Na drugi strani so Radomljani, ki so sprožili zgolj dva strela, čakali predvsem na protinapade in eden izmed teh je malce pogrel kri v gostujočih vrstah. Od ljubljanske Olimpije posojeni Dorian Babunski je sam stekel proti celjskemu vratarju Maticu Kotniku, dohitel ga je branilec Jure Travner in ga nekoliko odrinil (Makedonec je padel), a sodniki tega niso ocenili kot prekršek, ki bi pomenil izključitev celjskega branilca.

Z devetim golom sezone je poskrbel za tri točke

V uvodu drugega polčasa je bilo najprej vroče v 48. minuti, ko je po podaji Rudija Požega Vancaša do strela dvakrat prišel Amar Rahmanović, a sta bila tudi ta dva poskusa plen radomeljskega bloka. V 58. minuti je še enkrat zgrešil Požeg Vancaš, ki pa je v 62. minuti podal v kazenski prostor za hrbet gostujoče obrambe do Daliborja Volaša, ta pa je iz bližine zadel za 1:0. To je bil Primorčev deveti zadetek v sezoni.

Novo veliko priložnost so imeli Celjani v 70. minuti, ko je z glavo neoviran streljal Goran Cvijanović, a bil le malce premalo natančen. Šest minut pozneje je imel Volaš na voljo prosti strel z roba kazenskega prostora, po poskusu po tleh pa je žoga končala v naročju Aljaža Ivačiča. V 82. minuti so dotlej eno redkih priložnosti imeli gosti, ko je Kristjan Šipek prešibko streljal z glavo, da bi lahko ogrozil Kotnika. Še bolj nevarno je bilo v 86. minuti, ko je bil po podaji v kazenski prostor sam pred Kotnikom Tin Karamatić, toda celjski vratar je dobil ta dvoboj.

Zadel je še drugič, a iz prepovedanega položaja

Radomljani so imeli zatem še eno lepo priložnost, Celjani pa so v 90. minuti celo zadeli, a so sodniki dosodili prepovedan položaj Volaša. Igralci Kalcerja so sicer v izdihljajih tekme precej lahko prihajali do strelov, predvsem po prekinitvah, a so ti bili preslabi za spremembo izida.

Celjani bodo v 24. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Krškem, Radomljani pa dan prej v Kopru.

Celje : Kalcer Radomlje 1:0 (0:0)

Arena Petrol, gledalcev 400, sodniki: Vinčić, Šumer (oba Maribor) in Vukan (Apače).

Strelec: 1:0 Volaš (62.).

Celje: Kotnik, Čirjak (od 46. Cvek), Džinić, Barišić, Pišek, Pungaršek (od 79. Galešić), Belić, Rahmanović (od 58. Cvijanović), Požeg Vancaš, Volaš.
Kalcer: Ivačič, Marinšek, Karamatić, Ejup, Lidjan, Balić, Rokavec (od 67. Jakovljević), Jugovar, Janković (od 71. Šipek), Cerar, Babunski (od 54. Nunić).

Rumeni kartoni: Pungaršek, Požeg Vancaš; Ejup, Janković, Marinšek.

Ne spreglejte