Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 3. 2017,
19.07

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Koper NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 4. 3. 2017, 19.07

7 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Domžale : Koper

Slab začetek leta za Domžalčane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
NK Domžale, NK Koper | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Domžal so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Kopru z 0:1 (0:1).

Domžalčani so imeli pred današnjo tekmo s Koprom dobro statistiko, saj so zmagali kar na šestih od zadnjih sedmih tekem, ena pa s je končala neodločeno. Toda danes izbranci Simona Rožmana niso znali priti do mreže tekmeca, resnejši pritisk so vršili le med 26. in 35. minuto, drugače pa niso znali najti poti skozi koprsko obrambo. Koprčani so v Domžalah pred tem nazadnje zmagali avgusta 2013, takrat je bil branilec Kopra tudi Miha Blažič. Ta pa je danes z avtogolom zagotovil tri točke svoji nekdanji ekipi, ki ima tako kot Gorica in Celje 31 točk. Pred njimi so Domžale na tretjem mestu s 40.

Koprčani so dobili prvi polčas po že omenjenem Blažičevem avtogolu. V 37. minuti so Koprčani po protinapadu pritisnili, prišli v kazenski prostor, nato pa je z desne strani pred vrata podal Jan Andrejašič, Blažič pa je nespretno z golenico žogo odbil v lastno mrežo. Koprčani so bili sicer pred tem dvakrat rahlo nevarni, v osmi in 25. minuti je poskusil Courage Pekuson, a prvič žogo poslal čez gol, drugič pa je žogo poslal malce mimo vratnice z roba kazenskega prostora.

Ranjeni Domžalčani nad Olimpijo

Zatem pa so si kar nekaj obetavnih akcij priigrali Domžalčani. V 26. minuti je Ivan Firer neoviran streljal z roba kazenskega prostora, Marijan Antolović pa je žogo preusmeril v kot. Dve minuti zatem je z glavo meril Amedej Vetrih, a preslabo za Antolovića, ki se je še enkrat izkazal v 30. minuti po strelu Petra Franjića iz bližine. V 33. minuti je od daleč močno sprožil Žan Majer, toda koprski vratar je bil spet na mestu.

V drugem polčasu so prvi resneje zagrozili Domžalčani, ko je v 59. minuti - tudi po zaslugi gostujočega branilca, ki ga je žoga oplazila - Jure Matjašič z 18 metrov žogo poslal le malo mimo vratnice. Dolgo je bila to praktično edina res nevarna akcija v drugem delu, saj Domžalčani nikakor niso našli ideje za preboj čvrste koprske vrste. V drugi minuti sodniškega dodatka so vendarle prišli do lepe priložnosti, a je strel Jana Repasa z glavo Antolović obranil.

Domžalčani bodo v 24. krogu prihodnjo nedeljo gostili Ljubljančane, Koprčani pa dan prej Radomljane.

Domžale : Koper 0:1 (0:1)

Športni park, gledalcev 500, sodniki: Žnidaršič, Žunič (oba Kranj) in Švarc (Ivančna Gorica).

Strelec: 0:1 Blažič (37./avtogol).

Domžale: Milić, Balkovec, Blažič, Žužek (od 68. Ožbolt), Širok, Husmani, Volarič (od 46. Matjašič), Vetrih, Majer, Franjić (od 57. Repas), Firer.
Koper: Antolović, Paljk (od 46. Križman), Datković, Gregov, Andrejašič, Hodžić (od 79. Krivičić), Teijo, Pučko, Pranjić, Pekuson (od 77. Belima), Ibričić.

Rumeni kartoni: Žužek, Vetrih; Križman.

Ne spreglejte