Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
12. 12. 2016,
11.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje NK Domžale NK Gorica NK Koper NK Krško NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Radomlje NK Rudar

Ponedeljek, 12. 12. 2016, 11.45

6 let, 7 mesecev

Videovrhunci 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Kako je Maribor postal jesenski prvak pred "grozno" Olimpijo? #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Zadnji krog Prve lige Telekom Slovenije v koledarskem letu 2016 je poskrbel za pet tekem, na katerih je v polno zadelo vseh deset prvoligašev. Jesenski naslov je kljub porazu v Domžalah pripadel Mariboru, Olimpija pa je objokovala zapravljeno priložnost za skok na vrh, ko je v Stožicah le remizirala s Krčani.

Domžale : Maribor 3:2

Domžalčani so poskrbeli, da je Maribor po slabih štirih mesecih občutil grenkobo poraza in prekinil niz neporaženosti. Trajal je 18 tekem.

"Udarili smo tam, kjer je Maribor najmočnejši, v prekinitvah. Kapo dol fantom za tako dobro partijo v mrzlem vremenu," je bil ponosen trener Domžal Simon Rožman, ki mu je uspel prvi veliki trenerski skalp v tej sezoni. Premagal je jesenskega prvaka, ki je dobro vstopil v dvoboj in povedel z 1:0, nato pa ni našel pravega protiorožja za Domžalčane.

"Dobro smo začeli tekmo, delali to, kar moramo, tik pred prvim golom pa naredili taktično neumnost," je strateg Maribora Darko Milanič izpostavil trenutek, ki je prevesil srečanje v korist gostiteljev.

Olimpija : Krško 1:1

Ljubljančani so v nedeljo zapravili priložnost, da bi prezimili na prvem mestu. Če bi Olimpija upravičila vlogo favorita in premagala Krčane, bi prehitela Mariborčane za dve točki, tako pa bosta večna rivala (v prvem spomladanskem nastopu se bosta 25. februarja pomerila v Ljudskem vrtu) v nadaljevanje sezone krenila z enakim številom točk.

"Potem ko smo povedli z 1:0, smo delovali grozno, nezainteresirano za povečanje vodstva. Bili smo preračunljivi, kar nas je stalo dve točki," je bil po tekmi, ki jo je zaznamovalo tudi negativno stališče navijaške skupine Green Dragons do Roka Kronavetra, razočaran Luka Elsner.

Trener Olimpije si je želel drugačnega konca jesenskega dela, a mu je načrte prekrižal Tomaž Petrovič. "Čestitke mojim mladim fantom za res dober drugi polčas. Borili so se po najboljših močeh, bili smo res junaki," ni skrival sreče mladi strateg Krčanov.

Rudar : Luka Koper 2:2

V Velenju so vsi štirje zadetki padli v prvem polčasu, tekmeca pa sta se razšla brez zmagovalca. "To je realen rezultat," je dejal Srb na trenerskem stolčku Rudarja Branko Čavić, zadovoljen, da so se njegovi izbranci vrnili po zaostanku. "Škoda, da ni bilo več gledalcev. Danes bi uživali," je pripomnil trener Kopra Igor Pamić in se zahvalil Velenjčanom za korektno predstavo brez večjega števila prekrškov. 

Gorica : Radomlje 1:1

Novogoričani so nameravali leto 2016 končati z zmago nad zadnjeuvrščenimi Radomljami, a so se ušteli. "Delali smo nepotrebne napake," je priznal strelec izenačujočega zadetka Andrej Kotnik, nogometaš Radomelj Igor Barukčič pa je objokoval zapravljeno priložnost drugoligaških prvakov v zadnji minuti.

Aluminij : Celje 2:1  

Celjanom se je v Kidričevem nasmihala zmaga, a so nogometaši Aluminija poskrbeli za preobrat, s katerim so povečali prednost pred zadnjeuvrščenimi Radomljami in si povečali možnosti za obstanek. Junak v vrstah gostiteljev je postal dvakratni strelec Žiga Škoflek.

Najlepši zadetki 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte