Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
19. 3. 2017,
21.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,63

2

Natisni članek

Marijan Pušnik NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Blessing Eleke Igor Pamić NK Koper naj gol Julius Wobay Green Dragons

Nedelja, 19. 3. 2017, 21.35

6 let, 6 mesecev

Odmevi trenerjev po remiju med Olimpijo in Koprom

Pušnik prosi navijače Olimpije za potrpljenje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,63

2

Olimpija Koper | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Trener Olimpije Marijan Pušnik je doživel novo razočaranje na klopi branilcev naslova. "Preveč je bilo soliranja, premalo pa sodelovanja," je podal kritiko izbrancem po domačem remiju s Koprom (1:1), ki nadaljuje niz neporaženosti v letu 2017. Zmaji za vodilnim Mariborom zaostajajo devet točk.

Ljubljančani so v Stožicah, kjer si je srečanje 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije ogledalo skoraj sedem tisoč gledalcev (vstop je bil brezplačen, saj se je želel predsednik Milan Mandarić, ki mu v zadnjih dneh nagaja bolezen, opravičiti za sramotno igro proti Rudarju – 2:4), remizirali s Koprom (1:1).

Kako je Julius Wobay ponesreči vrgel baklo med navijače:

"Razočaran sem nad točko, vseeno pa sem videl nekaj pozitivnih stvari. Ustvarili smo si več priložnosti kot na prejšnji tekmi v Domžalah. Imeli smo tri ali štiri zelo zrele priložnosti. V tem pogledu je bilo boljše, a nas čaka še veliko dela. Veliko več, kot sem si lahko mislil še prejšnji teden," je globoko zavzdihnil Marijan Pušnik in priznal, da bo moral krepko zavihati rokave, če bo želel izvleči Olimpijo iz rezultatske krize.

Kaj vse je zmotilo Pušnika?

Marijan Pušnik je ocenil, da so njegovi izbranci pokazalo boljšo igro kot prejšnji teden v Domžalah. | Foto: Vid Ponikvar Marijan Pušnik je ocenil, da so njegovi izbranci pokazalo boljšo igro kot prejšnji teden v Domžalah. Foto: Vid Ponikvar Motijo ga številne stvari. Na igrišču pogreša večjo disciplino v igri, nekaterim igralcem pa zameri, da mislijo le nase. "Preveč je soliranja. Ni pravega sodelovanja. Premalo je komunikacije med igralci, manjka tudi energije," je izpostavil Korošec.

Želje in borbenosti je bilo po njegovem mnenju dovolj, a je mnogo igralcev strl psihološki pritisk, posledica jalovega vstopa v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije in turbulentnih dogajanj v klubu, ki so poskrbeli za odhod stratega Luke Elsnerja.

"Nekateri so bili pod velikim psihološkim pritiskom. Po izgubljeni bitki v Mariboru je sledil velik padec. Naša javnost je tako ali tako vedno zelo kritična. To je preveč vplivalo na moštvo. Od igralcev, ki se borijo za naslov državnega prvaka, bi pričakoval, da bodo izpeljali preproste podaje in predložke, a jih niso. Če izgubiš na treh tekmah, je normalno, da si v krizi, a takšne priložnosti na tekmi moraš uresničiti. Manjka tudi športne sreče. Če s treh metrov streljaš z glavo neposredno v vratarja, čeprav imaš na razpolago ves gol … Nekateri so daleč od tiste optimalne forme. Morali se bomo potruditi, da jih vrnemo tja," se je dotaknil strelske neučinkovitosti Blessinga Elekeja.

Napadalec Olimpije Blessing Eleke je mrežo v 1. SNL nazadnje zatresel pred šestimi meseci. | Foto: Vid Ponikvar Napadalec Olimpije Blessing Eleke je mrežo v 1. SNL nazadnje zatresel pred šestimi meseci. Foto: Vid Ponikvar

Kaj se dogaja z Elekejem?

Mladi Nigerijec, najdražja okrepitev v zgodovini 1. SNL, na zadetek v dresu Olimpije čaka že šest mesecev. Proti Kopru bi se lahko proslavil, a je zapravil kar nekaj priložnosti. "Potrebuje dober trening, moral pa bo dodati tudi več energije. Odigral je bolje kot proti Domžalam, a to še zdaleč ni to, kar bi želel od njega," je povedal o igralcu, ki ga je Olimpija lani od Gorice kupila za 800 tisoč evrov. V nedeljo je proti Koprčanom izgubil vse dvoboje s hrvaškim vratarjem Marijanom Antonovićem.

Green Dragonsom ne zameri žaljivk

Na tekmi med Olimpijo in Koprom se je po podatkih prirediteljev zbralo 6.800 ljubiteljev nogometa. Vstop na tekmo je bil brezplačen, veliko navijačev pa je želelo vstopiti na štadion tik pred sodnikovim žvižgom, tako da je pred vrati nastala nepotrebna gneča. | Foto: Vid Ponikvar Na tekmi med Olimpijo in Koprom se je po podatkih prirediteljev zbralo 6.800 ljubiteljev nogometa. Vstop na tekmo je bil brezplačen, veliko navijačev pa je želelo vstopiti na štadion tik pred sodnikovim žvižgom, tako da je pred vrati nastala nepotrebna gneča. Foto: Vid Ponikvar "Hvala ljudem za spodbudo, da so prišli v takem številu. Prosim jih za malce potrpljenja. Igra se bo dvigovala. Danes je bilo nekoliko boljše kot v Domžalah," privržence Olimpije prosi za potrpljenje. Podobno kot na tekmi v Domžalah (0:1) se je naposlušal žaljivk na svoj račun. Prihajale so s severne tribune štadiona Stožice.

"Green Dragons so od mojega prihoda takoj štartali name. Ne zamerim jih, čeprav bi bilo boljše, da bi bili vsi enotni. Po drugi strani pa športno navijajo za moštvo, to je najpomembneje. Jaz nisem tako pomemben, sem le eden izmed koščkov v mozaiku Olimpije," je spregovoril o posebnem odnosu, v katerem se je našel z najglasnejšimi in najzvestijšmi navijači Olimpije.

Wobay se opravičuje za nerodnost pri odvrženi bakli

V drugem polčasu, ko je eden izmed gledalcev na vzhodni tribuni na igrišče nepričakovano vrgel dve bakli, je za neljub pripetljaj poskrbel Julius Wobay. Nekdanji reprezentant Sierre Leone je v želji, da bi se igra hitro nadaljevala, pometal pirotehnična sredstva z igrišča, a je to storil tako nespretno, da je vrgel baklo v skupino gledalcev. Afričan se je po tekmi opravičil. "Vsem, ki so sedeli na tribuni, bi se rad še enkrat opravičil za mojo nerodnost. Kakor sem videl, bakla ni zadela nikogar, slab priokus pa ostaja."

Mariborskih +9 je še najmanjša težava

"Sem trener aktualnih državnih prvakov. Če bi rekel, da nimamo več možnosti za naslov prvaka, bi bilo to nešportno do igralcev, vodstva, predsednika Mandarića in navijačev. Najmanjša težava je zdaj Maribor in njegova prednost (devet točk, zaradi boljšega razmerja v medsebojnih srečanjih pa praktično kar deset, op. p.). Največja težava smo sami sebi. Moramo se aktivirati in na igrišču delovati z veče energije, da si bomo zaslužili zaupanje navijačev," meni Pušnik.

Zdaj se je poškodoval še Boateng

Olimpijo je v vodstvo popeljal Leon Benko, izenačil je Matic Paljk. | Foto: Vid Ponikvar Olimpijo je v vodstvo popeljal Leon Benko, izenačil je Matic Paljk. Foto: Vid Ponikvar Odkar se je Pušnik vrnil v Ljubljano, ga spremlja prekletstvo izostanka igralcev. Čez noč je ostal skoraj brez celotne zvezne vrste. Rok Kronaveter in Jakob Novak sta izgubljena za dlje časa, Andraž Kirm je tekmo proti Kopru preskočil zaradi kazni rumenih kartonov, Danijel Miškić je na seznamu poškodovanih, kjer sta bila še nedavno Ricardo Alves in Daniel Avramovski, ki še nista pripravljena za celotno tekmo, za Nika Kapuna po agoniji z ahilovo tetivo še dolgo ne bo napočil čas za vrnitev …

"Šest ali sedem igralcev je poškodovanih, zato nimamo izbire. Ne moreš potegniti kakšnega asa iz rokava, če ga ni," se je kislo nasmehnil trener, ki je v prejšnji sezoni z Olimpijo postal jesenski prvak. 

Odkar se je Nejc Vidmar vrnil v vrata Olimpije, sploh še ni ohranil mreže nedoktanjene. | Foto: Vid Ponikvar Odkar se je Nejc Vidmar vrnil v vrata Olimpije, sploh še ni ohranil mreže nedoktanjene. Foto: Vid Ponikvar Po Nathanu Oduwi se je poškodoval še drugi krilni temnopolti napadalec. Kingsley Boateng je začutil bolečino v mišici, Olimpija pa še ni sporočila, s kako resno poškodbo se spopada Ganec z italijanskim potnim listom, eden izmed številnih zimskih Stojićevih novincev.

Ob vseh težavah z zvezno vrsto, v kateri igra tudi kapetan Branko Ilić, tako ne čudi podatek, da je za edini gol Olimpije, ki ga je dosegel hrvaški napadalec Leon Benko, podajo prispeval branilec Nemanja Mitrović.

Trener Kopra: Težave Olimpije smo izkoristili v našo prid

Koprčani so v spomladanskem delu še nepremagani. Na štirih tekmah so osvojili osem točk in si popravili izhodišče za napad na četrto mesto, ki bo, če drugoligaš Krka senzacionalno ne osvoji pokalnega naslova, zadoščal za nastop v Evropi. "Gledamo drugačen Koper kot v jesenskem delu. Naš cilj je četrto mesto, a se z njim ne obremenjujemo," je dejal trener kozličkov Igor Pamić in čestital igralcem za osvojeno točko v Ljubljani.

Koprčani so Olimpiji zadali nov boleč udarec v spomladanskem delu. | Foto: Vid Ponikvar Koprčani so Olimpiji zadali nov boleč udarec v spomladanskem delu. Foto: Vid Ponikvar

"Vedeli smo, da ima Olimpija svoje težave. Ekipa, od katere se pričakuje naslov prvaka, ki izgubi na treh zaporednih tekmah, ima psihološke težave. Na neki način smo jih izkoristili v našo prid. Zadovoljen sem z igro v polju. Bilo je solidno. Zdaj smo v dobrem rezultatskem nizu, a lahko še kaj popravimo," meni nekdanji hrvaški reprezentant, ki se na Obalo vrača dobre volje. "Vsaka točka na gostovanju proti tako veliki ekipi, kot je Olimpija, je zelo velik uspeh."

Igro gostov je pohvalil tudi Pušnik. Poudaril je, da Koper ni naivna ekipa. Pohvalil je moč, ki jo izkazujejo številni kakovostni posamezniki v njegovi ekipi in čvrsto igro v zvezni vrsti.

Vrhunci srečanja v Ljubljani:

Najlepši zadetki 25. kroga:

Ne spreglejte