Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 2. 2024,
22.25

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Brentford Luton Town FC Manchester City Liverpool angleško prvenstvo Premier League

Sreda, 21. 2. 2024, 22.25

2 meseca

Angleško prvenstvo, zaostala in vnaprej odigrana tekma

Zdesetkani Liverpool zrežiral preobrat, zgodovinski dosežek Haalanda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Liverpool | Liverpool je zmagal s 4:1. | Foto Reuters

Liverpool je zmagal s 4:1.

Foto: Reuters

Čeprav je bilo med tednom v nogometnem svetu v ospredju dogajanje v ligi prvakov, je bilo v teh dneh pestro tudi na angleških zelenicah. Liverpool, ki ima čedalje več težav s poškodbami, je na domačem Anfieldu na vnaprej odigrani tekmi 26. kroga po preobratu s 4:1 odpravil Luton. Redse namreč konec tedna, ko bi se moral odviti obračun z Lutonom, čaka finale ligaškega pokala s Chelseajem. V torek je prvak Manchester City v zaostali tekmi 18. kroga na Etihadu težje od načrtovanega premagal Brentford (1:0) in se na lestvici povzpel na drugo mesto, junak srečanja pa je postal najboljši strelec tekmovanja Erling Haaland. 

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je imel pred srečanjem z Lutonom ogromno skrbi, saj se v njegovi zasedbi daljša in daljša niz poškodovanih nogometašev. Klopp je konec tedna izgubil še Curtisa Jonesa in Dioga Joto, ki bo zaradi poškodbe kolena odsoten dlje časa, po prvih napovedih več mesecev. Najverjetneje torej ne bo mogel igrati niti za Portugalsko na pripravljalni tekmi 26. marca v Sloveniji. Jota in Jones sta podaljšala seznam tistih, na katere Klopp ne bo mogel računati v nedeljskem finalu ligaškega pokala proti Chelseaju, na devet igralcev. Poškodovan je tudi prvi vratar ekipe Alisson Becker, v kadru proti Lutonu ni bilo niti Darwina Nuneza in Mohameda Salaha, že tako pa sta na stranskem tiru med drugim tudi Dominik Szoboszlai in Trent Alexander-Arnold.

Cody Gakpo je zadel za vodstvo Liverpoola z 2:1. | Foto: Reuters Cody Gakpo je zadel za vodstvo Liverpoola z 2:1. Foto: Reuters

Kljub temu je bil cilj redsev jasen – nove tri točke, a naloga je bila vse prej kot preprosta. Gostje so namreč na Anfieldu prišli do vodstva, v 12. minuti je v polno meril Chiedozie Ogbene in šokiral domače moštvo, ki v prvem polčasu nikakor ni moglo ogroziti vrat Lutona. A Kloppova zasedba je v drugem polčasu kot že večkrat v tej sezoni dodala na plin. Na 1:1 je po asistenci Alexisa Maca Allisterja v 56. minuti z glavo izenačil kapetan Virgil Van Dijk. Le dve minuti kasneje je po novi asistenci Argentinca za 2:1 zadel še Cody Gakpo, v 71. minuti pa je vodstvo še povišal Luis Diaz. Končni izid 4:1 je v 90. minuti postavil Harvey Elliott. Liverpool se je z zmago utrdil na vrhu premier lige, niz neporaženosti pa je na domačih tekmah v angleškem prvenstvu podaljšal na 25 srečanj, od tega jih je dobil 20. Na drugi strani se Luton še naprej giblje v nevarnem območju mest, ki vodijo v izpad iz elitne angleške družbe.

Napoli : Barcelona
Sportal Napoli vrnil udarec, šok za Arsenal

Manchester City je v torek zmagal z 1:0. | Foto: Reuters Manchester City je v torek zmagal z 1:0. Foto: Reuters Haaland do novega mejnika

Varovanci Pepa Guardiole so v soboto zvečer končali niz enajstih zmag, potem ko so z 1:1 remizirali s Chelseajem. To se je zgodilo nekaj ur za tem, ko je Liverpool s 4:1 ugnal Brentford, ki se je v torek odpravil še na Etihad. Manchester City je bil boljši tekmec, a se mreža gostov ni hotela zatresti. Rezultat je ostal nespremenjen vse do 71. minute, ko je po odličnem protinapadu, v katerem so pred končnim strelom sodelovali Ruben Dias, Rodri in Julian Alvarez, branilce naslova popeljal v vodstvo nihče drug kot Erling Haaland. Norvežan je spretno ušel Kristofferju Ajerju, ki mu je spodrsnilo, in dosegel že 17. zadetek v tej sezoni. City je ohranil prednost do konca in se na lestvici povzpel na drugo mesto. City je niz neporaženosti na domačih tekmah v premier league podaljšal na 24 tekem, niz tekem z vsaj enim zadetkom na domačem stadionu pa na kar 45 tekem.

Erling Haaland je dopolnil angleško zbirko, saj je po zadetku proti Brentfordu zadel proti vsakemu tekmecu, s katerim se je pomeril na Otoku:

Tekma med Manchester Cityjem in Brentfordom bi se sicer morala odviti že konec decembra lani, a je takrat zaradi udeležbe meščanov na svetovnem klubskem prvenstvu dobila nov termin.

Inter Atletico
Sportal Avstrijec premagal Oblaka in pokvaril jubilej Simeoneju
Manchester CIty Erling Haaland
Sportal Tako frustriran in jezen, da je kar odrinil kamero #video

Angleško prvenstvo, zaostala in vnaprej odigrana tekma

Zaostala tekma 18. kroga
Torek, 20. februar:

Vnaprej odigrana tekma 26. kroga:
Sreda, 21. februar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

17 – Haaland (Man City)
15 – Salah (Liverpool)
14 – Solanke (Bournemouth)
13 – Watkins (Aston Villa)
12 – Heung-Min (Tottenham), Saka (Arsenal)
11 – Bowen (West Ham)
10 – Hee-chan (Wolverhampton), Isak (Newcastle), Palmer (Chelsea), Richarlison (Tottenham), 
9 – Adebayo (Luton), Cunha (Wolverhampton), Jota (Liveprool), Nunez (Liverpool)
8 – Alvarez (Manchester City), Foden (Man City), Gordon (Newcastle), Pedro (Brighton), Wood (Nottingham)
...

Ne spreglejte