Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 7. 2020,
17.42

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Juventus Paulo Dybala

Ponedeljek, 27. 7. 2020, 17.42

3 leta, 9 mesecev

težave argentinskega zvezdnika

Paulo Dybala vprašljiv za povratno tekmo z Lyonom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Paulo Dybala | Foto Reuters

Foto: Reuters

Argentinski napadalec Juventusa Paulo Dybala si je na nedeljski tekmi 36. kroga serie A proti Sampdorii v prvem polčasu poškodoval levo stegensko mišico. Po prvih zdravniških ocenah bo z nogometnih igrišč odsoten vsaj 10 dni, pod vprašajem pa je tudi njegov nastop na povratni tekmi osmine finala lige prvakov proti Lyonu, ki bo 7. avgusta v Torinu.

Stara dama je na nedeljski tekmi premagala tradicionalno tekmico iz Genove z 2:0 in si priigrala deveti zaporedni ter skupno 36. naslov italijanskih prvakov. A zmagoslavje je imelo malce grenak priokus, saj se je ob koncu prvega polčasa poškodoval eden njenih najvidnejših posameznikov Dybala, pred tem pa je zavoljo udarca v glavo igrišče zapustil tudi brazilski bočni branilec Danilo.

Nastop 26-letnega Dybale, ki je v tej sezoni za slovito torinsko ekipo dosegel 17 golov na vseh domačih in mednarodnih tekmah v sezoni, na povratnem obračunu osmine finala proti Lyonu je pod velikim vprašajem, zagotovo pa ne bo nastopil na zadnjih dveh tekmah italijanskega prvenstva proti Cagliariju in Romi.

Verižni italijanski prvak in dvakratni zmagovalec najmočnejšega klubskega tekmovanja v sezonah 1984/85 in 1995/96 bo 7. avgusta na domačem stadionu skušal nadoknaditi zaostanek enega gola (0:1) s prvega februarskega obračuna v Franciji.

Zmagovalec tega dvoboja se bo uvrstil na zaključni turnir lige prvakov, ki bo med 12. in 23. avgustom v Lizboni. Skupni zmagovalec tega italijansko-francoskega obračuna se bo v četrtfinalu pomeril z zmagovalcem dvoboja Manchester City - Real Madrid (2:1), druga nedokončana para osmine finala pa sta Barcelona - Napoli (1:1) in Bayern - Chelsea (3:0).

Znana sta že prva četrtfinalna para: Leipzig Kevina Kampla se bo pomeril z madridskim Atleticom Jana Oblaka, Atalanta Josipa Iličića pa s PSG.

Cristiano Ronaldo
Sportal Cristiano Ronaldo je ubil dve muhi na en mah
Juventus, Cristiano Ronaldo
Sportal Juventus po preobratu z ničlo, Iličić in Handanović ostajata v igri za naslov
Douglas Costa
Sportal Težave za Juventus pred nadaljevanjem lige prvakov
Sportal Sarri ob prižgani cigareti: Če jim je to uspelo z mano, potem so res dobri #video
Ne spreglejte