Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
19. 3. 2019,
18.51

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Jaka Bijol Euro 2020

Torek, 19. 3. 2019, 18.51

5 let, 1 mesec

Jaka Bijol

Ni več "ta mali", se pa še vedno počuti kot novinec

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21
Jaka Bijol | Jaka Bijol je po Adamu Gnedzi Čerinu drugi najmlajši član reprezentance Matjaža Keka. | Foto Vid Ponikvar

Jaka Bijol je po Adamu Gnedzi Čerinu drugi najmlajši član reprezentance Matjaža Keka.

Foto: Vid Ponikvar

Jaka Bijol, ki je v zadnjem letu doživel meteorski vzpon, je bil pred letom dni član velenjskega Rudarja. Na prvi zbor novega selektorja Matjaža Keka je ta Korošec, ki je igral v ligi prvakov in je že nekaj časa reprezentant, prišel kot nogometaš velikana, ruskega CSKA iz Moskve, čeprav je šele prejšnji mesec dopolnil komaj 20 let. Kaj sledi?

Petar Stojanović
Sportal Kek bi mu potrgal ušesa, on mu daje prav #video

"Nisem več ravno 'ta mali', sem pa še vedno zelo mlad in se počutim kot novinec. Za mano sta samo dve reprezentančni akciji, tako da drugače niti ne more biti, a lahko rečem, da so vsi fantje super. Nam, mlajšim, pomagajo, da se dobro vključimo v reprezentanco. Verjamem, da se bomo zdaj spoznali še bolje, predvsem pa si želim, da bi začeli dosegati boljše rezultate," ob tokratni reprezentančni akciji pravi Jaka Bijol, ki je do zdaj za Slovenijo nastopil na dveh tekmah. Debitiral je pod vodstvom prejšnjega selektorja Tomaža Kavčiča oktobra lani na tekmi lige narodov na Norveškem ter dva nastopa vpisal še pod vodstvom začasnega selektorja Igorja Benedejčiča v Bolgariji in proti Norveški v Stožicah. Tudi takrat v ligi narodov.

Kaj pričakuje od prve akcije novega selektorja Matjaža Keka? "Vsi si želimo igrati, a na koncu bo imel zadnjo besedo selektor. Vsi moramo dati vse od sebe na treningih in pokazati, da lahko igramo. Seveda bi tudi jaz rad igral v prvi postavi, tako kot vsak, a na koncu bo zadnja selektorjeva. Tistih enajst, ki bodo dobili priložnost, bo moralo dati vse od sebe. Tudi za tiste, ki ne bodo igrali," pravi nogometaš iz Vuzenice na Koroškem, ki ima o novem selektorju zelo dobro mnenje.

Bojan Jokić
Sportal Kapetan brez črnega madeža, ki se je nehote znašel sredi vroče debate

Verjame v novega selektorja, želi si dveh zmag

Za reprezentanco je zbral tri nastope. | Foto: Vid Ponikvar Za reprezentanco je zbral tri nastope. Foto: Vid Ponikvar "Nismo še dolgo časa skupaj, a o njem nima smisla izgubljati besed. Jasno je, da gre za odličnega trenerja, ki je to večkrat že dokazal. Vemo, kdo in kaj je. Vemo, kako dela in kaj vse je že naredil. Verjamem, da bo to pokazal tudi zdaj," je o Mariborčanu, ki se je vrnil na klop Slovenije, povedal nogometaš moskovskega CSKA.

Kaj pričakuje od četrtkove prve tekme kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Hajfi proti Izraelu in potem v nedeljo proti Makedoniji v Ljubljani? "Razmišljamo samo o zmagah na obeh tekmah. Tako vsaj mislim jaz in mislim, da je podobno tudi s preostalimi. Bomo videli, kako bo," nič novega ni povedal nekdanji član velenjskega Rudarja, ki je za CSKA od lani poleti odigral 19 tekem in zabil tudi en gol, a se je v zadnjem času njegov status poslabšal.

Luka Zahović
Sportal Zahović razkril, kaj mu je priznal Skomina, a mu tega ne zameri

Ni najbolj zadovoljen, ampak ...

Od zadnjih desetih tekem CSKA v prvi postavi ni igral niti enkrat, zaradi česar ni najbolj zadovoljen.

Z moskovskim CSKA je v tej sezoni zaigral tudi v elitni ligi prvakov. | Foto: Reuters Z moskovskim CSKA je v tej sezoni zaigral tudi v elitni ligi prvakov. Foto: Reuters

"Ja, zaradi tega ne morem biti najbolj zadovoljen, a sem lahko zadovoljen s tem, kako napredujem. Zimske priprave, ki smo jih opravili, so bile res dobre. Tako kakovostno nisem delal še nikoli. Zadovoljen sem z razmerami, ki jih imam v klubu. Lahko napredujem in mislim, da tudi sem. Na tokratno reprezentančno akcijo sem prišel zelo dobro pripravljen," je dejal mladenič, ki je s CSKA trenutno na drugem mestu prvenstvene razpredelnice, v majici Moskovčanov pa je okusil tudi slast igranja v ligi prvakov in se od tekmovanja poslovil po skupinskem delu.

V elitnem evropskem klubskem tekmovanju je zbral tri nastope, vse tri od prve do zadnje minute. Zdaj, ko je v igri za najprestižnejšo evropsko lovoriko ostalo še osem klubov, favorita nima, a dobro ve, za koga bo stiskal pesti. "Rad bi, da bi zmagala Barcelona," je povedal za konec.

Jan Oblak
Sportal Po enem letu se je vrnil Jan Oblak in odgovarjal na neprijetna vprašanja
Ne spreglejte