Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
19. 3. 2019,
13.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08

2

Natisni članek

Liga Europa slovenska nogometna reprezentanca Dinamo Zagreb Euro 2020 Matjaž Kek Petar Stojanović

Torek, 19. 3. 2019, 13.30

5 let, 1 mesec

Petar Stojanović o izključitvi v Lizboni in reprezentanci

Kek bi mu potrgal ušesa, on mu daje prav #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08

2

Petar Stojanović | Petar Stojanović, ki bi lahko začel gostovanje v Izraelu od prve minute, jo je v četrtek zakuhal klubskim soigralcem na evropski tekmi leta v Lizboni. | Foto Vid Ponikvar

Petar Stojanović, ki bi lahko začel gostovanje v Izraelu od prve minute, jo je v četrtek zakuhal klubskim soigralcem na evropski tekmi leta v Lizboni.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni reprezentant Petar Stojanović je prišel na priprave reprezentance še pod vtisom nesrečnega evropskega izpada zagrebškega Dinama. V Lizboni je bil preoster na jeziku in nespametno pustil soigralce na cedilu. Selektor Matjaž Kek je brez ovinkarjenja pojasnil, kaj bi mu naredil, če bi to naredil kot njegov varovanec. Ljubljančan mu daje prav.

Bojan Jokić
Sportal Kapetan brez črnega madeža, ki se je nehote znašel sredi vroče debate

V začetni enajsterici slovenske nogometne reprezentance bi lahko na položaju desnega bočnega branilca na kvalifikacijski tekmi v Izraelu zaigral Petar Stojanović. Ljubljančan igra v tej sezoni v dobri formi. S hrvaškim prvakom se bo, kot kaže, sprehodil do novega državnega naslova, v Evropi pa je prekinil 49-letni post in pomagal Dinamu do tako želenih spomladanskih nastopov.

Nemec brez razumevanja za izbruh jeze

Deniz Aytekin mu je v podaljšku najprej pokazal rumeni karton ... | Foto: Reuters Deniz Aytekin mu je v podaljšku najprej pokazal rumeni karton ... Foto: Reuters V četrtek je po hudem boju izpadel proti Benfici, srečanje v Lizboni, na katerem so Zagrebčani izpadli po podaljšku, pa nekdanjemu branilcu Maribora ne bo ostalo v prijetnem spominu. V podaljšku je pri zaostanku z 0:2 prejel rdeči karton.

Nemški sodnik Deniz Aytekin mu je v nekaj sekundah pokazal dva rumena kartona in ni imel niti najmanjšega razumevanja za žolčni izliv jeze in negodovanja Stojanovića, ki nezadovoljstva s sodniško odločitvijo ni izrazil le z gesto, ampak tudi s sočnimi besedami.

... le nekaj sekund pozneje pa še rdečega. | Foto: Reuters ... le nekaj sekund pozneje pa še rdečega. Foto: Reuters Na Hrvaškem je bil označen za enega največjih krivcev za izpad Dinama, svoj pogled na izključitev, ki je odmevala tudi v Sloveniji, pa je v ponedeljek na reprezentančnem zboru podal tudi selektor Matjaž Kek.

''Rekel sem mu, da bi mu potrgal ušesa. To mu je povedal tudi trener Bjelica (trener zagrebškega Dinama, op. p.), ko sva se o tem pogovarjala. Ali pa bi mu vi dovolili, da dela pi***rije?'' se je brez ovinkarjenja pred predstavniki vprašal povratnik na slovenski selektorski stolček in z izborom besed, za tisto zadnjo se je takoj opravičil, dal vedeti, kako bi bil jezen šele sam, če bi mu jo Stojanović na podoben način zagodel na kateri izmed reprezentančnih tekem. Denimo na tisti v četrtek, ko se bo reprezentanca v uvodni tekmi kvalifikacij za EP 2020 pomerila z Izraelom.

Selektor Kek o Stojanovićevi izključitvi:

Če bi igral za koga drugega, morda ne bi bil izključen

Ko je dan pozneje pred novinarskimi mikrofoni o tem spregovoril še nogometaš sam, je najprej dejal, da do njega ni prispelo ostro Kekovo stališče o njegovi potezi. Ko mu ga je novinar Planet TV Damjan Medica predstavil, je 23-letni reprezentant odvrnil: ''Iskreno je povedal. Tako je tudi prav. Neposredno se lahko reši največ stvari. Strinjam se s selektorjem. Verjamem, da bi tudi sam tako razmišljal, če bi bil trener, in bi mi kakšen igralec naredil kaj takega,'' se je Stojanović strinjal s selektorjevim razmišljanjem.

Stojanović o Kekovih besedah:

O izbruhu jeze, ki je v četrtek privedel do usodnega rdečega kartona, je veliko razmišljal. Prišel pa je tudi do zaključka, da je zagrebški Dinamo plačal določeno ceno, ker ne spada v tako imenovano evropsko klubsko smetano. ''Če pogledam realno, si sodnik ne bi dovolil pokazati rdečega kartona, če bi bila namesto nas katera po imenu boljša ekipa. Se pa zavedam, da ne bi smel odgovoriti na tak način, a vseeno mislim, da si tega rdečega kartona nisem zaslužil,'' je še vedno prepričan, da je bila sodnikova odločitev prestroga.

Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek napada zgodovinski podvig, o katerem je lahko Slovenija le sanjala

Prišla je nova, pozitivna energija

Če bi doživljal tako velike uspehe kot jih v zadnjem času z Dinamom še z reprezentanco, bi mu bilo še dvakrat lepše. | Foto: Mario Horvat/Sportida Če bi doživljal tako velike uspehe kot jih v zadnjem času z Dinamom še z reprezentanco, bi mu bilo še dvakrat lepše. Foto: Mario Horvat/Sportida Zdaj želi povsem pozabiti na Dinamo in se dobro pripraviti na reprezentančni izziv, ki ga čaka v četrtek v Hajfi. ''Ko igraš za svojo državo, v kateri si se rodil in živi tvoja družina, se moraš potruditi, da ji vrneš vse, kar ti je dala. Če bi se zgodili takšni uspehi, kot jih doživljam s klubom, še z reprezentanco, bi bilo še dvakrat lepše,'' je primerjal občutke, ko brani klubske in reprezentančne barve. Vzporednic med Dinamom in slovensko reprezentanco ne manjka. V obeh ekipah ni večjega zvezdnika, Stojanović pa je prepričan, da bi lahko Kekovo četo ob upoštevanju recepta Dinama čakalo veliko lepega. ''V ekipi nimamo večjega zvezdnika. V Zagrebu dihamo drug za drugega, se borimo drug za drugega, na vsaki tekmi izstopa nekdo drug.''

Lani je reprezentanca na tekmah, ki so štele za točke, ostala brez zmage. Doživljala je neuspehe in v ligi narodov padla v najslabšo kakovostno skupino. ''Zdaj je v slačilnici in okoli nas prisotna nova, pozitivna energija. Tako mora tudi ostati. Upam, da bo tako tudi po tekmi z Izraelom. Igralci smo med seboj dobri prijatelji. Moramo ostati pozitivni. Res je, da to ni najboljši trenutek za nas, a premoremo kakovost, ki jo lahko pokažemo na igrišču, in v Izraelu naredimo veliko,'' je desni bočni branilec prepričan, da lahko slovenska reprezentanca v leto 2019 vstopi s pozitivnim rezultatom na vročem gostovanju v Izraelu.

Uvodni kvalifikacijski dvoboj za EP 2020 se bo začel v četrtek ob 20.45, Slovenija se bo odpravila na gostovanje že danes popoldan, v sredo pa v Hajfi opravila še uradni trening.

Peter Stojanović
Sportal Konec za Slovence, šok v Pragi, Arsenal se je rešil
Jan Oblak
Sportal Po enem letu se je vrnil Jan Oblak in odgovarjal na neprijetna vprašanja
Luka Zahović
Sportal Zahović razkril, kaj mu je priznal Skomina, a mu tega ne zameri
Ne spreglejte