Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 3. 2019,
23.59

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

Petar Stojanović Liga Europa Samir Handanović Benjamin Verbič

Četrtek, 14. 3. 2019, 23.59

5 let, 1 mesec

Liga Europa, osmina finala (povratne tekme)

Konec za Slovence, šok v Pragi, Arsenal se je rešil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60
Peter Stojanović | Nervozni Petar Stojanović ni dočakal konca tekme. | Foto Reuters

Nervozni Petar Stojanović ni dočakal konca tekme.

Foto: Reuters

Dobili smo vse četrtfinaliste lige Europa. Med osmimi najboljšimi ni nobenega Slovenca. Samir Handanović je z Interjem po remiju v Frankfurtu doma klonil z 0:1 in moral čestitati Eintrachtu. Prednost zadetka je v Lizboni zapravil zagrebški Dinamo, ki je na koncu po podaljšku izgubil z 0:3. V podaljšku je bil zaradi predolgega jezika in hitrih dveh rumenih kartonov izključen Petar Stojanović, tretji slovenski predstavnik Benjamin Verbič pa je s tribune spremljal (bolezen) hud poraz kijevskega Dinama proti Chelseaju. Londončani so Ukrajince skupno odpihnili s kar 8:0. 

Po prvih tekmah je Dinamu iz Zagreba odlično kazalo, a na kultnem Luzu v Lizboni niso zdržali. Benfico je v podaljšek odpeljal rezervist Jonas, tam pa so domačini zabili še dvakrat in končali evropsko pravljico hrvaškega prvaka. V podaljšku, v 104. minuti, je bil zaradi predolgega jezika in dveh rumenih kartonov izključen slovenski reprezentant Petar Stojanović, kar je Zagrebčanom še dodatno otežilo delo. Le minuto po neumnosti Slovenca je Alex Grimaldo z norim zadetkom dokončno odločil zmagovalca.

Handanović ni mogel preprečiti izpada, Verbičevi povsem ponižani

Inter se lahko zahvali Samirju Handanoviću, da poraz ni bil še izdatnejši. Zbral je sedem obramb. | Foto: Reuters Inter se lahko zahvali Samirju Handanoviću, da poraz ni bil še izdatnejši. Zbral je sedem obramb. Foto: Reuters

Inter je brez najboljšega strelca in nekdanjega kapetana Maura Icardija po remiju z Eintrachtom na prvi tekmi (0:0) napredovanje iskal pred domačimi gledalci, a ostal praznih rok. Slovenski vratar, kapetan moštva iz Milana, Samir Handanović je klonil v šesti minuti, ko ga je ugnal Srb Luka Jović. To je bil edini zadetek na srečanju, po katerem so se napredovanja veselili Nemci.

Chelsea je tudi v Kijevu razbil Dinamo, ki spet ni mogel računati na Benjamina Verbiča. Na prvi tekmi je bil kaznovan, tokrat pa mu je nastop odnesla bolezen. Londončani so povsem ponižali Ukrajince in jih izločili s kar 8:0.

Oliver Giroud je plesal v Kijevu. Dosegel je tri zadetke. | Foto: Reuters Oliver Giroud je plesal v Kijevu. Dosegel je tri zadetke. Foto: Reuters

Napredovanja sta se veselila še Napoli, ki je komaj ohranil prednost na Salzburgu, Valencia si je v Krasnodarju napredovanje zagotovila šele v 93. minuti tekme, Arsenal je proti Rennesu z zmago s 3:0 nadoknadil zaostanek s prve tekme (1:3),  češka Slavia pa je v Pragi po norem podaljšku s 4:3 izločila Sevillo in ob Eitrachtu pripravila še eno veliko presenečenje. Čehi so po prvem podaljšku zaostajali že z 2:3, nato pa do konca zadeli dvakrat in izločili favorizirane Andaluzijce. Slavio je med osem najboljših z zadetkom v 119. minuti popeljal Ibrahim Traore.

Zmagovalec evropske lige bo nagrajen z možnostjo nastopa v skupinskem delu lige prvaka v sezoni 2019/10.  

Liga Europa, četrtfinale:

Povratne tekme:

Prve tekme:

Ne spreglejte