Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 5. 2020,
8.00

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

1

Natisni članek

nemško prvenstvo Bundesliga Bayern München Borussia Dortmund Schalke RB Leipzig Kevin Kampl

Torek, 19. 5. 2020, 8.00

3 leta, 11 mesecev

Nemško prvenstvo, 26. krog

Mladi zvezdnik bundeslige, za katerega nudi Barcelona 100 milijonov, spet navdušil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

1

Robert Lewandowski | Robert Lewandowski se je še utrdil na vrhu lestvice najboljših strelcev. | Foto Reuters

Robert Lewandowski se je še utrdil na vrhu lestvice najboljših strelcev.

Foto: Reuters

Nemška bundesliga je kot prva izmed (naj)večjih nogometnih lig na svetu, ki jih je prisilno ustavil novi koronavirus, nadaljevala sezono. Vodilni Bayern je v nedeljo v Berlinu z 2:0 ugnal Union in ponovno pobegnil Borussii, ki je že v soboto v porurskem derbiju razbila Schalke. V zadnji tekmi 26. kroga je Bayer na krilih Kaija Havertza nadigral Werder.

bundesliga
Sportal Nič nepričakovanega. Nogometna sobota je v Nemčiji rušila rekorde.

Tedni odsotnosti vrhunskega nogometa, če odštejemo nekatere izjeme v nogometno manj razvitih državah, kjer se niso prekinjala ligaška tekmovanja, so mimo. Nemčija je prebila led in kot prva izmed nogometnih velesil preizkusila zmožnost nadaljevanja ligaške sezone v danih okoliščinah.

Bayern je edini nemški prvoligaš, ki v koledarskem letu 2020 še ni izgubil. Remiziral je le proti Leipzigu (0:0), vse preostale tekme pa dobil. Na zadnjih 12 tekmah je osvojil kar 34 točk z razliko v zadetkih 40:6 in je na dobri poti, da osvoji osmi zaporedni naslov. Zadnja žrtev Bavarcev je bil berlinski Union, ki se ni mogel resneje upirati favoriziranemu tekmecu. Bayern je že v prvem polčasu v vodstvo popeljal Robert Lewandowski, ki je dosegel že svoj 40. zadetek v sezoni, zmago pa je v drugem polčasu potrdil branilec Benjamin Pavard.  

V prvi nedeljski tekmi nismo videli zmagovalca. Domači Köln je že vodil z 2:0, na koncu pa so gostje iz Mainza pripravili preobrat in se v domov vrnili z veliko točko, ki bo še kako pomembna v boju za obstanek.

Borussia Schalke
Sportal Useknil se je, drugi pa poljubil soigralca. Grozi jima kazen.

Poker Borussia Dortmund

Timo Werner, drugi najboljši strelec bundeslige, in njegov soigralec Kevin Kampl pred srečanjem s Freiburgom. | Foto: Reuters Timo Werner, drugi najboljši strelec bundeslige, in njegov soigralec Kevin Kampl pred srečanjem s Freiburgom. Foto: Reuters V soboto je bilo odigranih šest tekem. Borussia Dortmund je v porurskem derbiju pred praznimi tribunami nadigrala Schalke in se vodilnemu Bayernu približala na –1, Kevin Kampl je prvi nastop za RB Leipzig po šestih mesecih zaznamoval s podajo za remi, Borussia Mönchengladbach pa je za prvi zadetek potrebovala le 38 sekund.

Prvi sobotni zadetek v bundesligi je dosegel mladi napadalec Borussie Dortmund Erling Braut Haaland. Šele 19-letni Norvežan je na derbiju v Dortmundu zadel v polno v 29. minuti in dočakal čast, da se kot prvi nogometaš bundeslige vpiše na seznam strelcev po dvomesečnem premoru.

Zadetek Erlinga Brauta Haalanda:

Ko je zatresel mrežo, je iz zvočnikov praznega stadiona zadonela navijaška pesem, ki jo na dvobojih prepevajo privrženci rumeno-črnih, Skandinavec pa je proslavil zadetek sam, saj so takšna navodila, ki se jih nogometaši za zdaj držijo do potankosti. Haaland je poplesaval od sreče, enako so storili njegovi soigralci, le da so bili od strelca oddaljeni vsaj poldrugi meter. 

Haaland Borussia Dortmund
Sportal Kamere ujele primitiven izpad Francoza, nato je okusil pekel #video

Podaja Kevina Kampla za izenačenje RB Leipzig:

V soboto je nastopil tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl. V bundesligi je zaigral po šestih mesecih in Leipzigu pomagal do domače točke proti Freiburgu (1:1). V 77. minuti je svetlolasi Slovenec iz Solingena poslal predložek v kazenski prostor gostov, kjer je bil najvišji Danec Yussuf Poulsen, in postavil končni rezultat. Rdeči biki so zapravili veliko priložnosti, razmerje strelov v okvir vrat je znašalo 8:1, po neodločenem rezultatu pa so na lestvici izgubili eno mesto. Borussia Mönchengladbach, ki je v gosteh ugnala Eintracht Frankfurt, je skočila na tretje, Kamplovi pa so padli na četrto mesto, ki še vedno pelje v ligo prvakov.

Kai Havertz spada med najbolj obetavna imena nemškega nogometa. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kai Havertz spada med najbolj obetavna imena nemškega nogometa. Foto: Guliverimage/Getty Images

A Leipzigu za ovratnik diha Bayer Leverkusen, ki je v ponedeljek, v zadnji tekmi kroga s 4:1 premagal Werder Bremen. Dva zadetka je dosegel mladi kapetan Kai Havertz. Dvajsetletni Nemec je ena izmed poletnih želja Barcelone, Katalonci pa so zanj pripravljeni odšteti kar 100 milijonov evrov.

Bundesliga
Sportal Večina Nemcev proti nadaljevanju bundeslige

Brez objemov in stiskanja rok

Nogomet od 26. kroga nemškega prvenstva naprej poteka v nenavadnih razmerah. Bundesliga se ni še nikoli predstavila v takšni podobi, a morajo vsi udeleženci do potankosti spoštovati in upoštevati protokol, s katerim želijo prireditelji preprečiti morebitno širitev okužb. Tribune so prazne, tako da gostitelji ne morejo računati na prednost domačega igrišča v polnem pomenu.

Nogometaši, ki so zadnjih sedem dni preživeli v karanteni v klubskih pripravljalnih središčih, morajo pozabiti na preveč strastna proslavljanja zadetkov, rokovanja, objeme, poljubljanja, pa tudi pljuvanje na zelenico.

Upoštevati morajo stroga pravila, vsaka ekipa je prišla na igrišče ločeno, ni skupinskih fotografiranj, niti tradicionalnih pozdravov tekmecev z rokovanjem.

Igralci na rezervni klopi morajo nositi zaščitne maske, obenem se spoštuje varnostna razdalja, saj morajo biti oddaljeni vsaj poldrugi meter, edini, ki mu ni treba ves čas nositi maske, je trener. A le takrat, ko je oddaljen vsaj poldrugi meter od osebe, ki ji želi nameniti besedo.

Nemška druga liga
Sportal Vpogled v nogometno prihodnost brez navijačev #foto

Sportal Slovenec v Nemčiji: po tekmi ne pod prho, ampak neposredno v hotel #video
Bundesliga
Sportal Nemčija bo dala odgovor na vprašanje, ki si ga zastavlja ves nogometni svet

Trener ni vodil moštva zaradi nakupa zobne paste

Prvega trenerja je v soboto pogrešal tudi Augsburg. Nekdanji nemški reprezentant Heiko Herrlich je naredil napako, ko je zapustil karanteno in se iz hotela odpravil v bližnjo trgovino, kjer je kupil zobno pasto. S tem je kršil pravila, tako da danes ne bo smel voditi moštva proti Wolfsburgu. Vrnil se bo lahko, ko bo njegov test na novi koronavirus dvakrat zaporedoma negativen. V Nemčiji naj bi do konca sezone igralci in klubski delavci opravili več kot 20 tisoč testov. Augsburg je domači dvoboj z Wolfsburgom izgubil z 1:2, gostje pa so odločilni zadetek dosegli v zadnji minuti.

Bale Sancho Havertz
Sportal Velika imena, ki bi lahko poleti zamenjala delodajalca

Nemško prvenstvo, 26. krog:

Sobota:
Borussia Dortmund : Schalke 4:0 (2:0)
Haaland 30., Guerreiro 45., 63., Hazard 48.

RB Leipzig : Freiburg 1:1 (0:1)
Poulsen 77.; Gulde 34.
Kevin Kampl (Leipzig) je odigral vso tekmo in prispeval podajo za gol Poulsna.

Hoffenheim : Hertha Berlin 0:3 (0:0)
Akpoguma 58./ag., Ibišević 60., Cunha 74.

Fortuna Düsseldorf : Paderborn 0:0

Augsburg : Wolfsburg 1:2 (0:1)
Jedvaj 54.; Steffen 43., Ginczek 90.

Eintracht Frankfurt : Borussia Mönchengladbach 1:3 (0:2)
Silva 81.; Plea 1., Thuram 8., Bensebaini 73./11-m

Nedelja:
Köln : Mainz 2:2 (1:0)
Uth 5./11-m., Kainz 53.; Awoniyi 61., Kunde Malong 72.

Union Berlin : Bayern München 0:2 (0:1)
Lewandowski 39./11-m., Pavard 80.

Ponedeljek:
Werder Bremen : Bayer Leverkusen 1:4 (1:2)
Gebre Selassie 30.; Havertz 28. 33., Weiser 61., Demirbay 78.

 

Lestvica:

1. Bayern München 26 tekem – 58 točk
2. Borussia Dortmund 26 – 54
3. Borussia Mönchengladbach 26 – 52
4. RB Leipzig 26 – 51
5. Bayer Leverkusen 26 – 50
6. Wolfsburg 26 – 39
7. Freiburg 26 – 37
8. Schalke 26 – 37
9. Hoffenheim 26 – 35
10. Köln 26 – 33
11. Hertha Berlin 26 – 31
12. Union Berlin 26 – 30
13. Eintracht Frankfurt 25 – 28
14. Augsburg 26 – 27
15. Mainz 26 – 27
16. Fortuna Düsseldorf 26 – 23
17. Werder Bremen 25 – 18
18. Paderborn 26 – 17

 

Najboljši strelci:

26 – Lewandowski (Bayern)
21 – Werner (Leipzig)
14 – Sancho (Borussia D.)
12 – Quaison (Mainz)
11 – Andersson (Union Berlin), Gnabry (Bayern), Hennings (Fortuna), Niederlechner (Augsburg), Reus (Borussia D.), Weghorst (Wolfsburg)
10 - Haaland (Borussia D.), Cordoba (Köln)
...
1
Kampl (RB Leipzig)

Ne spreglejte