Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
16. 5. 2020,
18.34

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,66

3

Jean-Clair Todibo Erling Braut Haaland Borussia Dortmund Schalke nemško prvenstvo Bundesliga

Natisni članek

Sobota, 16. 5. 2020, 18.34

4 leta, 2 meseca

Nespodobne besede branilca Schalkeja

Kamere ujele primitiven izpad Francoza, nato je okusil pekel #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,66

3

Haaland Borussia Dortmund | Erling Braut Haaland je bil na srečanju s Schalkejem deležen neokusnega žaljenja branilca gostov. | Foto Reuters

Erling Braut Haaland je bil na srečanju s Schalkejem deležen neokusnega žaljenja branilca gostov.

Foto: Reuters

Mladi francoski branilec Jean-Clair Todibo bo želel čim prej pozabiti na dvoboj v Dortmundu. Njegov Schalke je na gostovanju pri rivalu iz soseščine doživel hud poraz (0:4), Todibo je zaradi poškodbe odigral le en polčas, po družbenem omrežju pa so hitro zaokrožile nespodobne besede, ki jih je namenil napadalcu Borussie Erlingu Brautu Haalandu in se dodobra osramotil.

Robert Lewandowski
Sportal Mladi zvezdnik bundeslige, za katerega nudi Barcelona 100 milijonov, spet navdušil

Na velikih nogometnih tekmah se številni igralci odločijo za takšne in drugačne provokacije. Na igrišču se izusti veliko grdih besed, ki pa zaradi bučnih tribun in neprestanih navijaških pesmi ponavadi ostanejo skrite javnosti. Tokrat je bilo drugače.

Nemška bundesliga je prva izmed največjih nogometnih lig odprla svoja vrata in kljub pandemiji koronavirusa nadaljevala sezono. V velikem derbiju sta se na praznem stadionu Signal Iduna Park pomerila goreča tekmeca Borussia in Schalke. Zmaga je ostala doma. Rumeno-črni so nadigrali goste iz Gelsenkirchna, ki jih je koronakriza pahnila v finančno krizo.

Francoz je sporočil Norvežanu, naj ...

Sredi prvega polčasa, ko je bil rezultat še 0:0, je televizijska kamera ujela besedni prepir med Erlingom Haalandom in Jean-Clairom Todibom. Na žalost 20-letnega Francoza so bili mikrofoni na kamerah tako močni, da so s pomočjo posebnih okoliščin, praznega stadiona v Dortmundu, ujeli njegove besede, ki branilcu Schalkeja niso v čast.

Leto dni mlajšemu Skandinavcu, pravcatemu stroju za zadetke, ki zadeva kot po tekočem traku, je v skrajno primitivnem slogu zabičal, naj *** svojo babico. Vprašanje je, ali je Norvežan razumel žalitev Francoza, so jo pa številni gledalci in svoje začudenje ter zgražanje delili na družbenih omrežjih.

Nenavadno proslavljanje zadetka Haalanda:

Od tistega trenutka je šlo Todibu marsikaj narobe. Haaland je le nekaj minut pozneje zadel v polno, dosegel prvi zadetek po daljšem premoru zaradi koronavirusa (in postal prvi strelec v nemški bundesligi po dobrih dveh mesecih), Francoz se je v 37. minuti poškodoval po trku s Hakimijem Achrafom, Borussia je do konca prvega dela podvojila prednost na 2:0, nervozni in poškodovani Francoz, ki nastopa v bundesligi kot posojen nogometaš Barcelone, pa je ostal na klopi in v drugem polčasu ni več igral.

Trener Schalkeja David Wagner je sicer na tekmi opravil vseh pet mogočih menjav in s tem v popolnosti izkoristil novo pravilo Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

 Jean-Clair Todibo je mladi francoski reprezentant. Pri Schalkeju igra kot posojeni branilec Barcelone. | Foto: Reuters Jean-Clair Todibo je mladi francoski reprezentant. Pri Schalkeju igra kot posojeni branilec Barcelone. Foto: Reuters

Schalke je na koncu izgubil kar z 0:4 in na lestvici padel na osmo mesto, Todibo pa je končal na seznamu poškodovanih. Pa naj še kdo reče, da je pametno govoriti grde stvari na nogometni zelenici.

Nemška druga liga
Sportal Vpogled v nogometno prihodnost brez navijačev #foto
Aleksander Čeferin
Sportal Čeferin pozdravlja začetek bundeslige in razkriva nekaj težav pri organizaciji EP
Ne spreglejte