Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 12. 2018,
22.58

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

UEFA liga prvakov Samir Handanović Jan Oblak Jan Oblak Jaka Bijol

Sreda, 12. 12. 2018, 22.58

1 leto

Liga prvakov, skupinski del (6. krog)

Lyon se je dokopal do zadnje vstopnice. Juventus, Man Utd in Real izgubili.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
Nabil Fekir | Lyon je z golom v hladni Ukrajini rešil zvezdnik Nabil Fekir. | Foto Reuters

Lyon je z golom v hladni Ukrajini rešil zvezdnik Nabil Fekir.

Foto: Reuters

Dobili smo še zadnjega udeleženca osmine finala nogometne lige prvakov. To je postal Lyon, ki je z 1:1 remiziral v gosteh pri Šahtarju Donecku. Moskovski CSKA je šokiral Real z zmago s 3:0 v Madridu, pri kateri mladi slovenski vezist Jaka Bijol ni sodeloval, a je kljub temu ostal brez Evrope. Izgubila sta tudi Juventus in Manchester United.

Moskovski CSKA je zasedel zadnje mesto v skupini G in se poslavlja od Evrope, pa čeprav je kar dvakrat premagal evropskega prvaka Real Madrid. Potem ko je španskega giganta z 1:0 premagal v Moskvi, je bil na kultnem Santiagu Bernabeuu, na katerem je domačin nastopil v nekoliko premešani postavi, od Reala boljši kar s 3:0, kar je najhujši domači poraz Reala v ligi prvakov v zgodovini.

CSKA Moskva
Sportal Zgodovinska zaušnica Reala, Carvajal ni mogel ostati tiho

Toda tudi to ni bilo dovolj, da bi CSKA ob koncu pristal na tretjem mestu, saj je zmagala tudi Viktoria Plzen, ki je doma z 2:1 odpravila Romo in si prislužila nadaljevanje evropske sezone v ligi Europa. Jaka Bijol, mladi slovenski vezist, tokrat ni dobil priložosti za igro pri CSKA. Vso tekmo je presedel na klopi.

Nogometaši moskovskega CSKA so Realu prisolili krepko klofuto, a so vseeno ostali praznih rok. | Foto: Reuters Nogometaši moskovskega CSKA so Realu prisolili krepko klofuto, a so vseeno ostali praznih rok. Foto: Reuters

V skupini F so se nogometaši Šahtarja in Lyona potegovali za zadnjo vstopnico za osmino finala tekmovanja, ki je ostala pred zadnjim dnem skupinskega dela. Šahtar je potreboval zmago in na začetku prišel do vodstva, a so nato Francozi, ki so imeli vseskozi premoč, v drugem delu prišli do izenačenja in točke, ki je zadostovala za napredovanje. Na drugi tekmi skupine je Manchester City s precej premešano postavo odpravil Hoffenheim z 2:1.

V skupini E je Bayern remiziral s 3:3 v zanimivi tekmi v Amsterdamu proti Ajaxu in osvojil prvo mesto v skupini. Na drugi tekmi skupine je Benfica, ki bo evropsko sezono nadaljevala v ligi Europa, z 1:0 odpravila atenski AEK.

Thomas Müller Ajax
Sportal Brutalen prekršek zvezdnika Bayerna, ki je šokiral svet

V skupini G sta velikana Juventus in Manchester United, ki sta si že zagotovila napredovanje, doživela boleča poraza pri Valencii oziroma v Švici pri Young Boys, ki pa nista vplivala končni razplet skupine.

Jürgena Kloppa in Liverpool je rešil kdo drug kot Mo Salah. | Foto: Reuters Jürgena Kloppa in Liverpool je rešil kdo drug kot Mo Salah. Foto: Reuters

Egipčan rešil Liverpool in razžalostil Neapeljčane

V torek so bile vse oči uprte v Liverpool, kjer je lanskemu finalistu grozil celo izpad iz tekmovanja. A domači so zdržali in na krilih gorečih navijačev na Anfieldu z 1:0 premagali Napoli, ki bo moral po zmagi PSG v Beogradu evropsko pot nadaljevati v ligi Europa.

Junak Liverpoola je bil znova Mohamed Salah, ki je že konec tedna proti Bournemouthu dosegel hat-trick. Egipčan je po odličnem prodoru izkoristil napako vratarja Davida Ospine, ki je zelo amatersko želel prestreči podajo, in v 34. minuti mojstrsko zadel v vratarjev kot.

Liverpool Napoli
Sportal Odločitev Skomine jezi Italijane, oglasil se je tudi Ancelotti

Liverpool je imel še kopico lepih priložnosti za povišanje prednosti, ki jih je zapravljal kot po tekočem traku, kazen pa bi kmalu sledila v sodnikovem dodatku, ko se je sam pred vratarjem Alissonom znašel Arkadiusz Milik. Njegov strel z neposredne bližine je Brazilec ubranil in rdeče ohranil med živimi. Če bi Poljak zadel, bi se napredovanja veselili Italijani.

Izvrstna obramba Alissona:

Brazilec junak Tottenhama, Inter izpadel

Inter je po tekmi vedel, da je zapravil veliko priložnost. | Foto: Reuters Inter je po tekmi vedel, da je zapravil veliko priložnost. Foto: Reuters Vroče je bilo tudi v skupini B, kjer sta se za napredovanje v osmino finala udarila Inter Samirja Handanovića in Tottenham. Milančani bi morali doma "le" premagati PSV, a jim ni uspelo, kazen pa je sledila na tekmi v Barceloni, saj so Londončani proti zelo premešani zasedbi Barcelone v 85. minuti izenačili prek Lucasa Moure.

To je bilo dovolj, da ostanejo v tem elitnem tekmovanju, Handanović in soigralci pa bodo spomladi zaigrali v drugorazrednem evropskem tekmovanju.

Inter PSV
Sportal Trener PSV pojasnil, zakaj se je maščeval Handanoviću

Jan Oblak je zbral dve obrambi in svojo mrežo spet ohranil nedotaknjeno. Odpovedali so napadalci Atletica, ki niso našli poti do mreže belgijske zasedbe. | Foto: Reuters Jan Oblak je zbral dve obrambi in svojo mrežo spet ohranil nedotaknjeno. Odpovedali so napadalci Atletica, ki niso našli poti do mreže belgijske zasedbe. Foto: Reuters

Borussia prehitela Oblaka

Prvo mesto je v skupini A branil Atletico Jana Oblaka, a točka v Belgiji (0:0) je bila premalo za najboljše izhodišče. Vroča Borussia Dortmund je z 2:0 premagala v tej sezoni zelo skromen Monaco in na prvem mestu zamenjala Madridčane.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak razočaran, v ligi prvakov mu ni enakega

Najboljši strelci lige prvakov:

8– Lewandowski (Bayern),
6 - Messi (Barcelona),
5 – Džeko (Roma), Marega (Porto), Neymar (PSG), Kramarić (Hoffenheim), Dybala (Juventus), Tadić (Ajax)

Liga prvakov, skupinski del (6. krog):

 

Ne spreglejte