Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 12. 2018,
10.13

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

5

Natisni članek

Bayern München Ajax Amsterdam UEFA liga prvakov Thomas Müller Robert Lewandowski Niko Kovač Hasan Salihamidžić Karl Heinz Rummenigge

Četrtek, 13. 12. 2018, 10.13

12 mesecev

Odmevi po remiju med Ajaxom in Bayernom

Brutalen prekršek zvezdnika Bayerna, ki je šokiral svet

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

5

Thomas Müller Ajax | Thomas Müller se je po udarcu, ob katerem je gledalcem zastal dih, opravičil nesrečnemu Argentincu. | Foto Reuters

Thomas Müller se je po udarcu, ob katerem je gledalcem zastal dih, opravičil nesrečnemu Argentincu.

Foto: Reuters

Nogometaši Ajaxa in Bayerna so v sredo poskrbeli za enega najbolj razburljivih dvobojev skupinskega dela lige prvakov. V neposrednem obračunu za prvo mesto v skupini E so se na razprodani Areni Johan Cruyff razšli s 3:3, dvoboj pa sta poleg šestih zadetkov in številnih preobratov zaznamovala tudi dva rdeča kartona. Največ prahu je dvignil brutalen prekršek Thomasa Müllerja nad Nicolasom Tagliaficom.

Izkušeni nemški napadalec Thomas Müller se zna pošaliti iz soigralcev. To so v zadnjih letih večkrat ujele kamere in ga prikazale v vedri, sproščeni luči. To, kar si je privoščil na gostovanju v Amsterdamu, spada med najbolj mračne trenutke njegove bogate kariere.

Nabil Fekir
Sportal Lyon se je dokopal do zadnje vstopnice. Juventus, Man Utd in Real izgubili.

Potrebni so bili tudi šivi

Na gostovanju pri Ajaxu si je po hudem prekršku prislužil neposredno izključitev. V 75. minuti je z zelo nevarnim in ostrim udarcem pokosil na tla Nicolasa Tagliafica. S podplatom nogometnega čevlja je treščil v zadnji del glave. Nogometaša Ajaxa je ranil, igra se je za nekaj minut prekinila. Zdravniki so imeli kar nekaj dela, da so Argentincu ustavili krvavitev, potrebni so bili tudi šivi.

Francoski sodnik Clement Turpin je 29-letnemu Nemcu pokazal rdeči karton. Zdaj ga čaka še kazen disciplinske komisije tekmovanja. Udarec, ki se ga ne bi sramovali tudi mojstri borilnih veščin, nemški športni dnevnik Sport Bild ga je denimo poimenoval Kung Fu Müller, ga bo za nekaj časa oddaljil od evropskih igrišč. ''Udarec je bil nenameren. Nisem ga hotel udariti,'' je po poročanju NTV odvrnil napadalec, ko je zapuščal zelenico v Amsterdamu.

Kakšno kazen bo prejel Müller?

Thomas Müller zanesljivo ne bo igral na prvi tekmi osmine finala lige prvakov. | Foto: Reuters Thomas Müller zanesljivo ne bo igral na prvi tekmi osmine finala lige prvakov. Foto: Reuters Sosedski dvoboj velikanov evropskega nogometa je ponudil številne menjave v vodstvu. Najprej so se zadetka veselili gostje, nato je Ajax preobrnil rezultat v vodstvo z 2:1, a so nemški prvaki v zadnjih treh minutah rednega dela dosegli dva zadetka in pobegnili na 3:2. Gostitelji so v sodnikovem podaljšku izenačili na 3:3, kar pa ni zadostovalo za skok na prvo mesto. Končni rezultat je postavil prav Argentinec Tagliafico, ki jo je skupil po grobem naletu Müllerja.

Na vrhu skupine E so ostali izbranci Nika Kovača in uresničili zadani cilj. V ponedeljek bodo tako žreb osmine finala lige prvakov v Nyonu pričakali v vlogi nosilcev in na povratni tekmi zaigrali v Münchnu. Poraja pa se veliko vprašanje, ali bo takrat že lahko za Bayern nastopil Müller. Zagotovo ga čaka prepoved vsaj enega nastopa v ligi prvakov. Zaradi intenzivnosti prekrška in možnih posledic, čeprav je priznal, da je bil udarec nenameren, se bo hladil še kar nekaj časa.

Poljak Robert Lewandowski, ki se bo v kvalifikacijah za EP 2020 pomeril tudi proti Sloveniji, je najboljši strelec skupinskega dela lige prvakov. | Foto: Reuters Poljak Robert Lewandowski, ki se bo v kvalifikacijah za EP 2020 pomeril tudi proti Sloveniji, je najboljši strelec skupinskega dela lige prvakov. Foto: Reuters

Izključitev je doživel ravno na ''praznični'' dan, ko je nastopil 105. v ligi prvakov in se na vrhu večne klubske lestvice izenačil z nekdanjim kapetanom Philippom Lahmom.

Izključen je bil tudi branilec Ajaxa

To ni bil edini rdeči karton na tekmi. Devet minut pred tem je branilec Ajaxa Max Wöber nevarno obračunal z Leonom Goretzko. Francoski delivec pravice se ni obotavljal, ampak 20-letnega Avstrijca, ki bi se lahko v kvalifikacijah za EP 2020 pomeril tudi proti Sloveniji, poslal predčasno pod prho.

Bayern je tako na krilih dvakratnega strelca Roberta Lewandowskega, ki je bil z osmimi goli prvi strelec skupinskega dela lige prvakov, uresničil cilj.

Ajax se je izkazal za zelo zahtevnega tekmeca, mlada dragulja Matthijs de Ligt (19 let) in Frenkie de Jong (21) pa sta dokazala, zakaj sta podčrtana na seznamu zimskih/poletnih želja vedno večjega števila snubcev. Zanju se zanima tudi Bayern.

Aleksander Čeferin
Sportal Aleksander Čeferin naj bi pripravljal veliko revolucijo v ligi prvakov

Salihamidžić nezadovoljen, Kovač ravno obratno

Hasan Salihamidžić in Niko Kovač sta si pred leti delila slačilnico Bayerna kot igralca. | Foto: Reuters Hasan Salihamidžić in Niko Kovač sta si pred leti delila slačilnico Bayerna kot igralca. Foto: Reuters Nemški mediji so po dvoboju izpostavili nasprotujoči si mnenji športnega direktorja in trenerja. ''Edina pozitivna stvar je ta, da smo končali skupino na prvem mestu. Nismo igrali dobro. Povsem se nam je ponesrečila izvedba, to se nam ne bi smelo dogajati. Gledalci so morda uživali, mi pa znamo odigrati mnogo bolje,'' je bil kritičen športni direktor Hasan Salihamidžić.

Njegovih besed se ni razveselil trener Niko Kovač, ki se mu zaradi neprepričljivih predstav, zlasti v nemškem prvenstvu, kjer za vodilno Borussio Dortmund zaostaja devet točk, še vedno trese stolček. Kovač je na Nizozemskem zaigral z enako enajsterico kot na zadnjih dveh tekmah v bundesligi, na katerih je premagal Nürnberg (3:0) in Werder (2:1). Obrambni steber nemške reprezentance Mats Hummels je tako znova grel klop.

''Ta tekma je bila prava reklama za nogomet. Pred končnico bi morali izkoristiti več zrelih priložnosti,'' je dejal nekdanji hrvaški reprezentant in selektor, ki ga je 14 od možnih 18 točk v skupini vseeno spravilo v dobro voljo.

Francoski sodnik Clement Turpin je na dvoboju v Amsterdamu pokazal dva rdeča kartona. | Foto: Reuters Francoski sodnik Clement Turpin je na dvoboju v Amsterdamu pokazal dva rdeča kartona. Foto: Reuters

''To je bil zelo čustven evropski večer za nas. Ekipi bi čestital za prvo mesto,'' je po tekmi na klubskem banketu po zadnji evropski tekmi v tem koledarskem letu poudaril direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge. Verjame, da so pred Bayernom lepši časi. Evropski cilj je dosežen, zdaj se bo branilec nemškega naslova povsem osredotočil na lov za rumeno-črnimi.

Liverpool Napoli
Sportal Odločitev Skomine jezi Italijane, oglasil se je tudi Ancelotti
Inter PSV
Sportal Trener PSV pojasnil, zakaj se je maščeval Handanoviću
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak razočaran, v ligi prvakov mu ni enakega
Ne spreglejte